Videohyllan

Alla inlägg under januari 2017

Av D - 15 januari 2017 20:03

Originaltitel: I now pronounce you Chuck and Larry
Regissör: Dennis Dugan
Utgivningsår: 2007
Längd: 115 min

 

Chuck och Larry är två duktiga och präktiga brandmän som jobbar ihop och är även bästa vänner i privatlivet. Larrys fru dog för ett tag sen och blev nu lämnad som änkling med sina två barn. Både han och hans barn tog fruns bortgång väldigt hårt och Larry har haft svårt för att riktigt släppa taget och försöka gå vidare. Chuck njuter dock av sitt singelliv. En dag stöter Larry på problem när han vill göra sina barn som förmånstagare till sin livförsäkring. Han måste snarast möjligt gifta sig och göra partnern till förmånstagare som i sin tur kan göra barnen till förmånstagare. Men hur ska Larry hitta en partner på kort tid som han litar på till fullo?


Hahaha, denna film är helt underbar! Denna sortens komedi faller mig i smaken perfekt! Filmen är mycket charmig och rolig men utgår såklart av en massa fördomar. Kevin James gör rollen som Larry perfekt men Adam Sandlers roll som Chuck gillar jag inte. Jag tycker inte Sandler passar i en roll som en stöddig matchosnubbe. Det blir alldeles för mycket, och min syn på Sandler är mer mesigare och snällare. Så det krockar verkligen. Men för övrigt är filmen kanon!



Av D - 15 januari 2017 19:53

Originaltitel: The little mermaid
Regissör: Ron Clements & John Musker
Utgivningsår: 1989
Längd: 83 min

 

Ariel är en 16-årig sjöjungfru som har allt hon kan önska sig. Utom frihet och kärlek. Hennes far kung Triton förbjuder henne att vara vid ytan och att närma sig människor. Men en stormnatt så räddar hon en ung prins från att drunkna. Hon blir genast förälskad i honom. Hon tar hjälp av den onda sjöhäxan Ursula för att bli en människa. Ursula tar Ariels sångröst i utbyte om att hon får vara människa i tre dagar. Men det finns en hake: Hon måste få prinsen att kyssa henne innan solen går ner på den tredje dagen för annars blir Ariel Ursulas tjänarinna i all evighet.


Denna filmen älskar jag! Jag är inte så mycket för filmmusik, men denna filmens låtar är underbara och man kan dom verkligen och sjunger med! Historien är mycket söt, men mer mörk än ljus. Jag gillar Ariels attityd: En rebellisk tonårstjej med skinn på näsan. Jag älskar humorn i filmen som tex havsvarelsernas syn på människor och människosaker. Vem glömmer scenen med gaffelkammen tex? :) Till slut måste jag nämna att jag älskar Ursula. Hon är verkligen en drag-queen-liknande bitch!



Av D - 10 januari 2017 11:49

Originaltitel: You've got mail
Regissör: Nora Ephron
Utgivningsår: 1998
Längd: 119 min

 

Joe Fox och Kathleen Kelly väntar varje dag på tre små ord - Du har mail. Dom är brevvänner via e-mail och har kommit att stå varandra väldigt nära trots att dom inte ens känner till varandras namn. Båda två är inne i förhållanden, men söker sig till sin dator hela tiden i väntan på ett mail från den hemliga brevvännen. När dom ovetandes om varandras identitet träffas ansikte mot ansikte blir dock reaktionen helt annorlunda. Särskilt när det visar sig att dom i verkliga livet är konkurrenter.


Jag ÄLSKAR denna film! Den är så himla underbar! Romantiska "feel-good" filmen är väl inte min grej, men denna romantiska komedin är superbra. Tom Hanks och Meg Ryan är två skådespelare som gör denna film till en stor succé! Filmen bjuder på skön humor och mysfaktor till 100%. Tänk att man i verkliga livet kan chatta med vem som helst egentligen. Man vet aldrig vem som sitter bakom den andra datorskärmen. Lite läskigt, men i denna film är det helt underbart! Jag älskar slutet och tårnarna bara rann :)



Av D - 10 januari 2017 11:28

Originaltitel: Final destination 5
Regissör: Steven Quale
Utgivningsår: 2011
Längd: 92 min

 

Elva år efter explosionen på Flight 180 har Sam Lawton en föraning om att bron han är på kommer kollapsa och döda honom, flera av hans medarbetare och många runt omkring honom. När visionen blir verklighet lyckas Sam att rädda sig själv och några andra men Sam och hans flickvän Molly upptäcker att döden fortfarande är efter dom och dom som överlevde den fruktansvärda olyckan. Ingen kan lura Döden någon längre tid och i en skrämmande kamp mot klockan försöker dessa själar desperat finna nya vägar att undkomma med livet i behåll.


Samma koncept som innan - såklart, men ändå lite nyskapande. Den är mycket bättre än 3:an och 4:an. Dödsscnerna är mer våldsammare och häftigare än innan, men skådespelarna är inte lika bra. Jag gillade inte heller vissa specialeffekter. Det såg verkligen "konstgjort" ut, vilket drar ner en del på filmen. Konstigt att 4:an heter "THE final destination" - då förväntar man sig att det blir den sista filmen, men det kom ytterligare en. Och som jag vet släpps 6:an nu 2017. Vi får väl se vad det blir av den filmen. Dock är slutet fruktansvärt bra så den lyfter upp filmen ordentligt!



Av D - 9 januari 2017 09:30

Originaltitel: The final destination 
Regissör: David R Ellis
Utgivningsår: 2009
Längd: 82 min

 

När Nick och hans vänner ska titta på ett rally så får han en hemsk vision där massvis av personer inklusive han själv och sina vänner dör en hemsk död efter en olycka på banan. Innan loppet börjar har han hunnit ställa till med kaos där han dock lyckas få med sig några vänner och besökare som alla är lika frågande till hans påhitt. Då plötsligt inträffar olyckan och personerna inser att dom unkommit med livet i behåll. Men när dom dör i mystiska händelser en efter en så inser dom kvarvarande att döden inte är helt färdig med dom ännu.


Nej, denna borde dom skippat, eller åtminstone lagt ner en massa mer tid på! Skådespelet är väldigt dåligt, mordscenerna är inte lika bra som dom förra och det finns inget nytt alls. Eller jo, dom försökte väl lägga in att killen får MER förnimmelser än den första "riktiga" olyckan i början, vilket leder till allt för många förnimmelser som inte alls blir trovärdigt. I dom förra filmerna fick personerna små "ledtrådar" om vem som skulle dö härnäst, men här blir det riktiga förnimmelser med alla möjliga konstiga bilder man inte förstår sig på. Så denna va verkligen hittills den sämsta av dom.



Av D - 7 januari 2017 12:12

Originaltitel: Final destination 3
Regissör: James Wong
Utgivningsår: 2006
Längd: 115 min

 

I den tredje filmen i rysarserien Final Destination förvandlas Wendys och hennes vänners liv till en mardröm... Wendy får en föraning om en olycka på ett nöjesfält där berg-och-dalbanan förvandlas till en dödsfälla. Wendy och hennes vänner klarar sig tack vare hennes varning och nu tvingas dom som lurade döden att ta konsekvenserna av sitt öde. Mörkrets makter är ute efter dom en efter en och nu måste dom samarbeta för att ha en chans. Men går det verkligen att lura döden?


Inte lika bra som ettan och tvåan, men ändå helt okej! Själva tanken med att ha en "föraning" på ett nöjesfält är ju en skitbra idé och själva kraschen är sjukt bra gjort. Dock inga nya idéer och det blir kanske lite "tjatigt" trots att filmen i sig är bra. Men det är upprepning av ettan och tvåan. Skådisarna får inga pluspoäng av mig, och det kunde dom ha satsat lite extra på. Filmen blir ju inte överraskande och manuset är inte alls lika fantasifullt som föregående filmerna. Men jag gillar dessa filmer ändå och vissa dödsscener fungerar väldigt bra.



Av D - 5 januari 2017 12:43

Originaltitel: Final destination 2
Regissör: David R Ellis
Utgivningsår: 2003
Längd: 87 min

 

För sin egen säkerhet har Clear Rivers, som till sist blev den enda som överlevt kraschen med Flight 180, valt att låta sig låsas in på ett mentalsjukhus där hon lever i ständig skräck för att Döden ska komma och hitta henne. Samtidigt är Kimberly Corman på väg att tillbringa en helg med sina vänner och får plötsligt en syn om hur en lastbil med timmerstockar raserar och skapar en enorm, dödlig seriekrock på motorvägen. Hon själv är inkluderad i synen. Hon vaknar till med ett ryck och upptäcker att hon fortfarande sitter i bilen med sina vänner på motorvägen. Och sen ser hon lastbilen med timmerstockarna. 


Uppföljare brukar som vanligt inte va bra, men denna överraskade mig. Den va i samma nivå som ettan! Dock trist att det va Clear och inte Alex som blev den sista överlevande. Tycker att han gjorde ett bättre jobb än henne. Det är väldigt bra att tvåan binds ihop med ettan. Det blir liksom en dominoeffekt. Jag tycker även att mordscenerna är väldigt bra gjorda i båda filmerna och skiljer sig markant ifrån andra thrillers/skräckfilmer. Mycket bra gjort. 



Av D - 5 januari 2017 12:16

Originaltitel: Final destination
Regissör: James Wong
Utgivningsår: 2000
Längd: 98 min

 

Alex Browning ska åka till Frankrike på klassresa men hela sin klass på 40 elever En stund innan planet lyfter, och alla är på väg att sätta sig på sina platser, ser han framför sig hur planet exploderar i ett eldhav och samtliga passagerare omkommer. Efter det vaknar han till kallsvettig på sin plats i planet och sakta börjar det han sett i drömmen att hända. Panikslagen tvingas Alex och fem andra passagerare att lämna planet som sen exploderar, precis som han förnimmade. Efter all sorgearbete börjar en efter en av dom överlevande avlida i våldsamma olyckor. Men Alex beslutar sig för att lura döden.


En av dom bästa filmerna jag någonsin sett tror jag. Och då har jag sett den hur många gånger som helst, men tröttnar aldrig. Filmen är väldigt spännande och otroligt välgjord. Den sticker ut lite och man har inte sett detta tidigare i någon film. Inte så här ingående och bra utfört iallafall. När jag va ung va jag ju självklart så himla kär i Devon Sawa som spelar Alex. Nu i äldre dagar förstår jag inte hur jag kunde känna så. Tur man blir äldre och klokare. Men filmen håller lika hög standard då som nu.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards