Videohyllan

Alla inlägg den 3 januari 2017

Av D - 3 januari 2017 16:42

Originaltitel: No moriré sola 
Regissör: Adrián Garcia Bogliano
Utgivningsår: 2008
Längd: 86 min

 

Fyra kvinnor är på väg på en bilsemester i en sydamerikans idyll när dom ser en skadad flicka ligga längs vägkanten, samt tre män bärandes på gevär en bit därifrån. Kvinnorna tar flickan till polisen i en liten by därifrån, där dom måste lämna sina uppgifter och vittnesmål. När allt är färdigt får dom åka vidare men plöjs snart ner från vägen av en bil som dom sett förr. En efter en tas dom in i skogen och våldtas av männen dom sett tidigare. När dom väl repat sig bestämmer dom sig alla för att hämnas på dom skyldiga.


Denna filmen va väldigt bra. Detta är en film i rape/revenge-genren och den fungerar mycket bra. Handligen är ju såklart hemsk och rå, och scenerna är väldigt närgångna. Dom kunde dock bättrat på skådisarna lite, men eftersom dom pratar spanska och man inte märker "det dåliga", så kan man ändå titta på den med en bra känsla. Slutet är väl inte det bästa och "begravningsscenen" i slutet måste ha varit med det långtråkigaste jag någonsin sett, men överlag är filmen bra.



Av D - 3 januari 2017 15:43

Originaltitel: Wrong turn 3: Left for dead
Regissör: Declan O´Brien
Utgivningsår: 2009
Längd: 92 min

 

En skåpbil full av fängelsekunder kör av vägen i en enslig del av delstaten West Virginia. Det är jaktsäsong i dom djupa skogarna för Three Finger och hans familj av gravt deformerade, inavlade, kannibaler. Kampen för överlevnad är meningslös och varje ny avrättning är vedervärdigare än den förra när familjen obevekligt förföljer gruppen med förrymda fångarna och dom stackars fängelsevakterna. 


Ska detta va ett skämt eller? På riktigt? Jag plågades igenom tvåan och förväntade mig egentligen inget mer än en dålig handling, men denna filmen va genomrutten, dåliga specialeffekter och fullt med dåliga skådisar. Denna gången kapade dom dock ner på dom muterade kannibalerna vilket - tack gode Gud - va bra i mina ögon. Jag förstår absolut inte syftet med dessa filmer, men är ändå nyfiken på resten av filmerna. Så jag kommer säkert bli mer och mer besviken framöver. 



Av D - 3 januari 2017 14:05

Originaltitel: Gothika
Regissör: Mathieu Kassovitz
Utgivningsår: 2003
Längd: 98 min

 

När kriminalpsykologen Miranda Grey vaknar och finner att hon är patient på sjukhuset där hon själv arbetar vet hon först inte vad hon ska tro. Hennes förvirring tilltar när hon inser att hon också är misstänkt för mordet på sin man och att hon inte har något minne av kvällen då han bragtes om livet. Så småningom börjar dock pusselbitarna att falla på plats så att Miranda kan urskilja den fula sanningen.


Detta är faktiskt en grym film! Den är spännande rakt igenom och man slukas djupt med i handlingen. Det är en blandning mellan thriller, skräck, kriminal, spöken och om att bli förd bakom ljuset. Halle Berry gör ett kanonjobb som Miranda och vi ser även Penélope Cruz, Robert Downey Jr och Charles S. Dutton bland skådespelarna. Dunkla korridorer på pskykhem fungerar alltid i filmer. Alltid. Hela atmosfären blir höjt ytterligare.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards