Videohyllan

Alla inlägg den 27 januari 2017

Av D - 27 januari 2017 19:41

Originaltitel: Space jam
Regissör: Joe Pytka
Utgivningsår: 1996
Längd: 81 min

 

Ägaren till ett utomjordiskt tivoli upptäcker att många kunder tycker att åkturerna är dåliga och beordrar ett team med utomjordingar att kidnappa Snurre Sprätt och hans vänner. Snurre lurar teamet att spela en basketmatch om saken. Om Snurre och hans vänner vinner får dom fortsätta att underhålla jordens barn. För att säkra sin seger stjäl utomjordingarna talangerna från dom bästa basketspelarna i världen. Dom glömmer dock en, Michael Jordan, eftersom han just har dragit sig tillbaka från basket. Snurre ber Jordan om att han ska ställa upp i laget och han tackar ja.


Vi ser den livs levande Michael Jordan möta Snurre Sprätt och hans gång i en vild komedi! Även om jag är totalt noll intresserad av sport, så älskar jag komedier som handlar om just sport! Och då kvittar det faktiskt vilken sport det är. Jag tycker dom har gjort ett grymt jobb med liveaction blandat med animation i denna film. Allting platsar så bra ihop. Filmen bjuder på otroligt många skratt och skämt och jag bara älskar den! Förutom en massa kända sportidoler så ser vi även min idol - Bill Murray i filmen!



Av D - 27 januari 2017 11:18

Originaltitel: The ouija experiment
Regissör: Israel Luna
Utgivningsår: 2011
Längd: 92 min

 

Fem vänner filmar ett experiment under en session med ett ouija-bräde, allt för att skapa en video som ska göra dom berömda världen över. Men gamla laster och personliga problem inom gruppen får dom att förlora fokus från uppgiften. Och dom råkar glömma den viktigaste regeln - att alltid säga adjö till brädet. Det hela slutar med att dom snart faller offer för brädans onda krafter, då något "annat" snabbt tar kontrollen över brädan och deras själar.


Jodå, denna va helt okej. Jag kollade dessa filmer i fel ordning då jag såg tvåan först... men det gjorde inte så mycket faktiskt. Filmen är inspelad i "found footage" vilket är den klassiska "Blair Witch Projekt"-filmningen, alltså att någon springer runt med en kamera under hela filmen och spelar in. Lite halvseg emellanåt och skådisarna är halvdåliga emellanåt, men i sin helhelt är filmen okej. Jag gillade historien om andarna.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards