Videohyllan

Alla inlägg den 25 januari 2017

Av D - 25 januari 2017 13:54

Originaltitel: American poltergeist 2
Regissör: Stephen McKendree
Utgivningsår: 2014
Längd: 103 min

 

Under en fest i skogen råkar tonåringen Peige stöta på en hängsnara i skogen. Efter det börjar hon se gestalten av en ung pojke som verkar vilja skrämma henne på nätterna. Hon berättar för sina närmsta vänner och sin bror, men självklart tror ingen på henne. Efter att ha satt upp en övervakningskamera upptäcker brodern att något inte står rätt till och att det verkar som som Peige talar sanning. Nu måste dom reda ut lokala mysterier för att fly från gengångarens ondska. 


Mycket bättre än ettan! Tvåan är en fristående historia och har inte ett dugg med ettan att göra, så man kan titta på denna direkt. Skådisarna är tusen gånger bättre och historien är mer spännande! Dock blev det lite för mycket bladder i historien om pojken mot slutet, så jag redde inte ut det riktigt. Men filmen är bra och ruggig och spännningen hålls uppe ända till slutet!



Av D - 25 januari 2017 08:52

Originaltitel: Hat och försoning
Regissör: Bo Harringer, Enver Ramirez och Iman Bayat
Utgivningsår: 2015
Längd: 65 min

 

1998 arrangerade några unga killar en fest i stadsdelen Backa i Göteborg. Fyra killar som inte fick komma in ville hämnas och anlade en brand för att sabba festen. Elden spreds explosionsartat och 63 unga människor dog och över 200 skadades. Såren efter katastrofen är fortfarande inte läkta. Sörjande familjer, oavslutad skolgång, arbetslöshet, droger och gängkrig med skjutningar på öppen gata. Ännu finns hatet mot gärningsmännen kvar, men försoningens vindar blåser nu allt starkare.


Usch. Jag har läst mycket om "diskoteksbranden" nu på senare tid. Håller på och läser boken "Jag kommer sen" där en mamma förlorade sin dotter i branden. Därför fick jag upp ögonen för denna dokumentär. I dokumentären får vi följa flera invandrare som va med om branden - vissa klarade sig utan en sårskorpa medan andra är brännskadade för livet. Det är så hemskt. I boken och dokumentären får man veta vissa fragment om vad som egentligen hände ungdomarna när röken nådde dom, men när man lägger ihop historierna och får en helhet så vill man bara kräkas. Fy fan vad hemskt.


Det finns ingen trailer till denna, så jag lägger upp hela dokumentären istället. Se den.


Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards