Videohyllan

Alla inlägg den 10 januari 2017

Av D - 10 januari 2017 11:49

Originaltitel: You've got mail
Regissör: Nora Ephron
Utgivningsår: 1998
Längd: 119 min

 

Joe Fox och Kathleen Kelly väntar varje dag på tre små ord - Du har mail. Dom är brevvänner via e-mail och har kommit att stå varandra väldigt nära trots att dom inte ens känner till varandras namn. Båda två är inne i förhållanden, men söker sig till sin dator hela tiden i väntan på ett mail från den hemliga brevvännen. När dom ovetandes om varandras identitet träffas ansikte mot ansikte blir dock reaktionen helt annorlunda. Särskilt när det visar sig att dom i verkliga livet är konkurrenter.


Jag ÄLSKAR denna film! Den är så himla underbar! Romantiska "feel-good" filmen är väl inte min grej, men denna romantiska komedin är superbra. Tom Hanks och Meg Ryan är två skådespelare som gör denna film till en stor succé! Filmen bjuder på skön humor och mysfaktor till 100%. Tänk att man i verkliga livet kan chatta med vem som helst egentligen. Man vet aldrig vem som sitter bakom den andra datorskärmen. Lite läskigt, men i denna film är det helt underbart! Jag älskar slutet och tårnarna bara rann :)



Av D - 10 januari 2017 11:28

Originaltitel: Final destination 5
Regissör: Steven Quale
Utgivningsår: 2011
Längd: 92 min

 

Elva år efter explosionen på Flight 180 har Sam Lawton en föraning om att bron han är på kommer kollapsa och döda honom, flera av hans medarbetare och många runt omkring honom. När visionen blir verklighet lyckas Sam att rädda sig själv och några andra men Sam och hans flickvän Molly upptäcker att döden fortfarande är efter dom och dom som överlevde den fruktansvärda olyckan. Ingen kan lura Döden någon längre tid och i en skrämmande kamp mot klockan försöker dessa själar desperat finna nya vägar att undkomma med livet i behåll.


Samma koncept som innan - såklart, men ändå lite nyskapande. Den är mycket bättre än 3:an och 4:an. Dödsscnerna är mer våldsammare och häftigare än innan, men skådespelarna är inte lika bra. Jag gillade inte heller vissa specialeffekter. Det såg verkligen "konstgjort" ut, vilket drar ner en del på filmen. Konstigt att 4:an heter "THE final destination" - då förväntar man sig att det blir den sista filmen, men det kom ytterligare en. Och som jag vet släpps 6:an nu 2017. Vi får väl se vad det blir av den filmen. Dock är slutet fruktansvärt bra så den lyfter upp filmen ordentligt!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards