Videohyllan

Alla inlägg under januari 2017

Av D - 25 januari 2017 13:54

Originaltitel: American poltergeist 2
Regissör: Stephen McKendree
Utgivningsår: 2014
Längd: 103 min

 

Under en fest i skogen råkar tonåringen Peige stöta på en hängsnara i skogen. Efter det börjar hon se gestalten av en ung pojke som verkar vilja skrämma henne på nätterna. Hon berättar för sina närmsta vänner och sin bror, men självklart tror ingen på henne. Efter att ha satt upp en övervakningskamera upptäcker brodern att något inte står rätt till och att det verkar som som Peige talar sanning. Nu måste dom reda ut lokala mysterier för att fly från gengångarens ondska. 


Mycket bättre än ettan! Tvåan är en fristående historia och har inte ett dugg med ettan att göra, så man kan titta på denna direkt. Skådisarna är tusen gånger bättre och historien är mer spännande! Dock blev det lite för mycket bladder i historien om pojken mot slutet, så jag redde inte ut det riktigt. Men filmen är bra och ruggig och spännningen hålls uppe ända till slutet!



Av D - 25 januari 2017 08:52

Originaltitel: Hat och försoning
Regissör: Bo Harringer, Enver Ramirez och Iman Bayat
Utgivningsår: 2015
Längd: 65 min

 

1998 arrangerade några unga killar en fest i stadsdelen Backa i Göteborg. Fyra killar som inte fick komma in ville hämnas och anlade en brand för att sabba festen. Elden spreds explosionsartat och 63 unga människor dog och över 200 skadades. Såren efter katastrofen är fortfarande inte läkta. Sörjande familjer, oavslutad skolgång, arbetslöshet, droger och gängkrig med skjutningar på öppen gata. Ännu finns hatet mot gärningsmännen kvar, men försoningens vindar blåser nu allt starkare.


Usch. Jag har läst mycket om "diskoteksbranden" nu på senare tid. Håller på och läser boken "Jag kommer sen" där en mamma förlorade sin dotter i branden. Därför fick jag upp ögonen för denna dokumentär. I dokumentären får vi följa flera invandrare som va med om branden - vissa klarade sig utan en sårskorpa medan andra är brännskadade för livet. Det är så hemskt. I boken och dokumentären får man veta vissa fragment om vad som egentligen hände ungdomarna när röken nådde dom, men när man lägger ihop historierna och får en helhet så vill man bara kräkas. Fy fan vad hemskt.


Det finns ingen trailer till denna, så jag lägger upp hela dokumentären istället. Se den.


Av D - 24 januari 2017 12:12

Originaltitel: American poltergeist
Regissör: Mike Rutkowski
Utgivningsår: 2015
Längd: 75 min

 

Den 4 augusti flyttar ett gäng college-vänner in i ett fritidshus med ett lömskt förflutet i det lilla samhället Fall River. Taryn är lite misstänksam över husets ägare och känner en stark koppling till huset. En koppling om en närvaro som ska komma att sätta henne i centrum för vad som kommer att visa sig vara den mest fruktade Poltergeisten i modern tid som hemsökt ett hem. Dom får reda på att just detta datumet, den 4 augusti fast 1892 bodde där en kvinna vid namn Lizzie Borden som mördade sina föräldrar.


Jag tyckte att denna filmen va väldigt obehaglig. Den va rätt intressant och hade en bra handling. Dock är inte skådespelarna dom bästa, men det kan man bortse ifrån. Jag vet inte om det finns en censurerad version och en som inte är det? För isåfall kollade jag på den censurerade versionen där man faktiskt inte fick se morden. Det va lite tråkigt. Jag ville även att slutet skulle fortsätta lite och att man fick reda på lite mer som hände. Men det fick man tyvärr inte. Men jag gillade den absolut! OBS: Det finns fler filmer med samma titel så kolla noga upp att det är just denna du letar efter.



Av D - 23 januari 2017 18:16

Originaltitel: The inbetweeners movie
Regissör: Ben Palmer
Utgivningsår: 2011
Längd: 97 min

 

The inbetweeners movie är baserad på den brittiska tv-succé-serien med samma namn. När 18-åriga Will blir dumpad av sitt livs kärlek åker han tillsammans med sina loser-vänner Jay, Simon och Neil till Kreta i Grekland för en vild raggningssemester. Inga lärare, inga föräldrar, inga pengar och ännu mindre chans hos tjejerna åker dom för att leva livet! När dom väl kommer fram till Kreta inser Will snart att hans exflickvän av en slump också är där. Men nu är han där med sina grabbvänner och försöker glömma henne. Grabbarna träffar ett tjejgäng och festen har bara börjat.


Jag gillar inte brittiska filmer / tv-serier och har aldrig gjort! Jag förstår inte varför just britter har så svårt med att skapa film? Det är inte bara deras accent som förstör filmerna utan manusen är helkassa. Jag har inte sett serien och tänker absolut inte göra det heller. Filmen, som ska vara en komedi, är så himla tråkig och pinsam. Skådisarna duger väl, men allt är så tråkigt med dessa britter! Det va knappt att jag klarade mig igenom filmen. 



Av D - 21 januari 2017 11:58

Originaltitel: Horns
Regissör: Alexandre Aja
Utgivningsår: 2013
Längd: 123 min

 

Unge Ig Perrish är huvudmisstänkt för mordet på sin flickvän Merrin. Alla i hela staden är säkra på att det är han som mördat sin flickvän, och Ig vet inte vad som har hänt. Bakfull efter en natt av hårt festande vaknar Ig en morgon och upptäcker att det växer horn från hans huvud. Han inser snart att hornens kraft driver människor till att erkänna sina synder och ge efter för sina mest själviska och avskyvärda impulser - ett effektivt verktyg för att ta reda på vad som har hänt hans flickvän och hämnas på hennes mördare!


Detta ska vara nån fantasy-skräck-komedi-mystik-skitfilm. Jag skrattade mer till filmen än jag tyckte den va läskig. Men jag tror att humorn är meningen att vara där, men det passar inte i skräckfilmer tycker jag. Vi ser Daniel Radcliffe i huvudrollen och han spelar självklart sin roll bra trots att filmen är skit. Han passar i mörka roller. Filmen är liksom konstig... historien kunde ha blivit bra men dom förstörde den och det spårar verkligen ut på slutet. Jag gillade en absolut inte.



Av D - 20 januari 2017 09:25

Originaltitel: The color purple
Regissör: Steven Spielberg
Utgivningsår: 1985

Längd: 154 min

 

Den svarta flickan Celine växer upp i den amerikanska svarta södern i början på 1900-talet. Hon har råkat ut för mycket hemskt i sitt liv. Hennes far är far till hennes två barn och senare gifter hon sig med en man som fortsätter förtrycket och misshandeln mot henne. Allt hon tycker om och gläds åt tas ifrån henne. Det är när hon träffar Shug Avery som hennes liv förändras. Shug lär henne mycket om livet. Sakta men säkert börjar Celine att frigöra sig och börjar tro på sig själv - att hon faktiskt är lika mycket värd som alla andra.


Underbar film! Förstår inte hur jag kunnat missa denna alltså. Det va när jag läste boken "Utsatt" av Martin Lutterman som dom nämnde denna film. Jag tyckte handlingen verkade intressant och jäklar vilken film! En film av en tidig Steven Spielberg. Den går rätt in i hjärtat. Historien som berättas är grym med en bedövande sentimentalitet. Ibland kan man faktiskt ändå få sig ett skratt. Whoppi Goldberg spelar en perfekt Celine och Oprah Winfrey har även en stor roll i filmen. Rekommenderar denna starkt till alla!



Av D - 17 januari 2017 12:04

Originaltitel: Jurassic attack
Regissör: Anthony Fankhauser
Utgivningsår: 2013
Längd: 83 min

 

En helikopter full med soldater på väg hem från ett militärt uppdrag kraschlandar i en isolerad tropisk djungel. Nästan alla överlever och dom beslutar sig för att försöka finna hjälp. Det dom inte inser är att dom har hamnat i en förlorad värld bebodd av dinosaurier. Nu måste dom finna en väg ut ur denna isolerade dal innan dom blir mat åt dessa förhistoriska rovdjur.


Men snälla. Jurassic Park i all ära, men vad fan va detta? Dåliga, slarviga gjorda animeringar så att det syntes väldigt väl att dinosaurierna va inklippta. Och då menar jag väldigt väl. Dinosauriernas rörelser va inte i samarbete med alla andra rörelser i filmen. Så himla dåligt. Skådisarna ska vi inte ens prata om. Undra om dom är så dåliga och konstiga på riktigt eller att dom ska spela så under filmen? Detta va verkligen en bottenfilm.



Av D - 16 januari 2017 08:26

Originaltitel: Matilda
Regissör: Danny DeVito
Utgivningsår: 1996
Längd: 98 min

 

Matilda är en superintelligent, annorlunda liten flicka som är olyckligt missförstådd av sina föräldrar, sin bror och skolans elake rektor Trunchbull. Eftersom att hon är så överintelligent tror dom att det är något fel på henne. Hon skickas till Chrunchem Hall, en fängelseliknande skola. Men tack vare sin modiga bästa vän och en underbar lärare, upptäcker Matilda inte bara att hon har magiska krafter utan att hon inte behöver bli arg för att ge tillbaka. 


Jag älskar såna här barnfilmer som man kan mysa ner sig i soffan med sina barn framför tv:n men denna va faktiskt otroligt kass. Det enda bra med denna film är att Danny DeVito spelar pappan till Matilda. Ibland kan man fråga sig om detta verkligen är lämplig för barn i vissa fall, för det är väldigt mycket psykiskt våld mot Matilda och föräldrarna skiter totalt i henne. Ganska hemskt att se föräldrarnas sätt mot henne och jag blev rätt så förbannad flera gånger. Nej, denna film va inte bra alls.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards