Videohyllan

Alla inlägg under maj 2015

Av D - 17 maj 2015 14:19

Originaltitel: Mum & dad
Regissör: Steven Sheil
Utgivningsår: 2008
Längd: 84 min

 

Mor och far och deras "adopterade" barn Birdie och Elbie jobbar på flygplatsen. Familjen lever på det dom lyckas rota fram ur flygplanslaster, kontor och hotell. Men något är väldigt konstigt med denna familj. Birdie och Elbies nya vän Lena missar sin sista buss och hamnar hemma hos deras familj. Innan hon vet ordet av har hon slagits medvetslös och vaknar upp i ett hushåll från helvetet. Mamman & pappan är två perverterade och sadistiskt sinnessjuka människor som håller sina barn fångna i en levande mardröm. För Lena står valet mellan att acceptera rollen som mammas flicka eller gå en plågsam död till mötes.


Detta måste vara den mest sjukaste och groteska film jag någonsin sett i hela mitt liv. Jag har sett den innan, och mådde lika dåligt denna gång. Det dom lyckats allra bäst med i denna film är skådespelaren Perry Benson som spelara pappan. Att bara titta på den människan får en att kräkas. Hans handlingar får en att ångra att man ens börjat titta på denna film. Kräkreflexerna är igång ett par gånger under filmets gång. För att uppnå ordet "grotesk" så har dom verkligen lyckats med denna film. Jag som gillar äckel och sånt tycker denna filmen är bra iallafall :P



Av D - 8 maj 2015 12:34

Originaltitel: The hills have eyes 2
Regissör: Martin Weisz
Utgivningsår: 2007
Längd: 89 min

 

En grupp soldater ur nationalgardet förflyttas från en krigsskådeplats i Afghanistan till ett ökenområde där en vetenskaplig expedition befunnit sig. Dock finns rapporter om mystiska försvinnanden och dödsfall bland forskarna och soldattruppen skall nu ta reda på vad som hänt. Vad dom finner är fasor av icke mänskligt slag, mot vilka vanliga skjutvapen inte duger.


Denna är ju mer eller mindre samma film som ettan, bara att denna handlar om soldater istället för en familj. Men jo, jag gillade denna med! Den är faktiskt råare än ettan. Så himla vidrigt - men bra. Vill dock fortfarande veta "bakgrunden" till hur missfostrena blev som dom blev :P Men det fick jag inte i denna heller. Vissa saker i denna film störde jag mig otroligt på tex en av freakens tunga. Troligt att den blivit så lång? Suck. Men Wes Craven har gjort ett bra jobb med dessa filmer!



Av D - 7 maj 2015 12:12

Originaltitel: The hills have eyes
Regissör: Alexandre Aja
Utgivningsår: 2006
Längd: 107 min

 

Äntligen får den amerikanska förortsfamiljen Carter/Bukowski möjligt att göra en efterlängtad resa tillsammans, farmor, farfar, barn och barnbarn genom Nevadaöknen på sin väg till Kalifornien i sin stadsjeep och nyrenoverade trailer. Mitt i ödemarken blir dom kapade och attackerade av blodtörstiga vanställda människor med förkärlek för rått människokött som degenererats av radioaktivt nedfall efter kärnvapenprov i öknen. En blodig kamp för att överleva och rädda en tillfångatagen bebis utkämpas där flera i båda läger blir brutalt ihjälslagna.


Fy vilken äcklig film. Jag klarar inte riktigt av när djur dör... eller när bebisar utsätts för fara. Men denna slutade någorlunda väl ändå. Dock tycker jag det vore intressant om filmen fokuserade lite mer på HUR dom vanställda människorna blev som dom blev och varför. Det hade varit roligt om dom blandade in lite mer av den historien. Annars va filmen bra. Grotesk som fan. Lite väl mycket blod, men det fungerade! Jag satt faktiskt på nålar genom hela filmen - och det är ju ett bra tecken :)



Av D - 6 maj 2015 08:44

Originaltitel: Husk
Regissör: Brett Simmons
Utgivningsår: 2011
Längd: 83 min

 

Ett gäng kompisar ska på semester och när dom kör vid ett stort majsfält så flyger ett par kråkor på bilens fönster som gör att bilen kör in i vägrenen där dom fastnar. När dom vaknar upp efter ett par minuter så har en av kompisarna försvunnit. Det ser ut som han gått in bland majsfältet så dom bestämmer sig att gå efter. Dom ser ett hus bakom majsfältet så dom går dit för att låna telefon till bärgningsbil då deras mobiltelefoner saknar täckning. När dom kommer fram till huset så är det övergivet, men när dom kommer upp på andra våningen hittar dom deras kompis där och han syr…Samtidigt är det något eller någon som springer runt bland fältet och vill inte att dom ska komma därifrån levande.


Usch och fy! Detta med majsfält och fågelskrämmor är något som ALLTID funkar i skräckfilmer. Jag satt som fastnålad genom hela filmen. Och denna filmen bjuder på en massa "hoppa-till-scener" och jag höll på att göra i byxan ett antal gånger kan jag lova! Allt va bra! Filmen va spännande rakt igenom och den har ett bra och snabbt tempo som gjorde att det aldrig blev långtråkigt. Mycket bra film!



Av D - 6 maj 2015 08:31

Originaltitel: Night at the museum 3 - Secret of the tomb
Regissör: Shawn Levy
Utgivningsår: 2014
Längd: 98 min

 

Nattvakten Larry jobbar kvar på Museum of Natural History i New York, där en egyptisk artefakt får uppstoppade djur, mumier och vaxdockor att vakna till liv när solen går ner. Men när den magiska guldplattan blir angripen av en mystisk röta måste hela gänget dra till British museum i London i jakt på artefaktens skapare. På plats i museets salar får dom tampas med en kinesisk jätteorm, en kufisk nattvakt och en frejdig Sir Lancelot. Dom måste göra allting för att rädda guldplattan innan det är försent - för då är det slut på det nattliga livet för museets alla gäster.


Underbara film! Åh! Och det är så härligt att få se Robin Williams i hans absoluta sista film innan han lämnade jordelivet. Jag älskar alla "Natt på museet"-filmerna och denna va lika fantastisk som dom andra två. Den bjuder på många skratt och i denna filmen lyckades även mina tårar komma fram. Jag älskar komedi, älskar historia, älskar museer, älskar egypten, vilda väster, forntiden - ja, ALL historia. Så dessa filmer passa mig perfekt med en blandning av allt. Älskar dom! "Natt på museet" är baserat på en barnbok av Milan Trenc. 



Av D - 5 maj 2015 08:45

Originaltitel: The midnight meat train
Regissör: Ryúhei Kitamura
Utgivningsår: 2008
Längd: 94 min

 

Fotografen Leon Kaufman kämpar för att få sitt stora genombrott. En fotoserie från New York-tunnelbanans underjordiska mörker där livets ljud drunknar i det mördande larmet från tågen. Och där Leon steg för steg närmar sig den brutale seriemördaren Mahogany. Med kameran som sitt enda vittne...


Filmen började lovligt. Men sen spårar det ut totalt. Den är väldigt "splashig" och har många härliga gorescener vilket fungerar bra i denna film och handlingen är spännande - den första timmen. Sen ballar det ur totalt. Så tyvärr gick filmen från att ha potential till katastrof. Förstår inte... Den kunde ha blivit riktigt bra?! Varför blanda in en massa science fiction skit? Undra om det är ett SJ-tåg för där kan fan allt skit hända, haha. Det enda bra jag kan säga om filmen är att den har sköna scener med bra specialeffekter iallafall.



Av D - 3 maj 2015 17:56

Originaltitel: Torment
Regissör: Jordan Barker
Utgivningsår: 2013
Längd: 80 min

 

Nygifta Sarah och Cory Morgan har beslutat att ta en avkopplande semester med Corys 7-åriga son Liam för att försöka förbättra Liams förhållande till sin nya mamma. Trots den idylliska platsen för Corys lyxiga hus på landet, inser familjen snart att dom har gjort ett misstag i att åka dit. Någon har använt huset i Corys frånvaro. Deras oönskade gäster avslöjar sig snart och familjen upptäcker att dom har hamnat i en kamp för sina liv.


Hmm... Jag vet inte riktigt.... Jag tyckte den va både bra och inte bra :S Jättekonstigt, jag vet. Den påminner som vilken annan slasherfilm som helst, men ändå är den annorlunda. Den är ologisk på vissa plan och man får aldrig reda på varför vissa saker och ting händer. Men samtidigt fungerar den. Man fick ändå lära sig vissa saker.
1. Både Corey och Sarah måste vara baddade på att hålla andan.
2. Det är rätt effektivt med gosedjursmasker på mördarna (det tyckte jag för övrigt va riktigt vidrigt).

Sevärd är den väl. Men det är en sån film jag aldrig lär se igen.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards