Videohyllan

Alla inlägg den 6 maj 2015

Av D - 6 maj 2015 08:44

Originaltitel: Husk
Regissör: Brett Simmons
Utgivningsår: 2011
Längd: 83 min

 

Ett gäng kompisar ska på semester och när dom kör vid ett stort majsfält så flyger ett par kråkor på bilens fönster som gör att bilen kör in i vägrenen där dom fastnar. När dom vaknar upp efter ett par minuter så har en av kompisarna försvunnit. Det ser ut som han gått in bland majsfältet så dom bestämmer sig att gå efter. Dom ser ett hus bakom majsfältet så dom går dit för att låna telefon till bärgningsbil då deras mobiltelefoner saknar täckning. När dom kommer fram till huset så är det övergivet, men när dom kommer upp på andra våningen hittar dom deras kompis där och han syr…Samtidigt är det något eller någon som springer runt bland fältet och vill inte att dom ska komma därifrån levande.


Usch och fy! Detta med majsfält och fågelskrämmor är något som ALLTID funkar i skräckfilmer. Jag satt som fastnålad genom hela filmen. Och denna filmen bjuder på en massa "hoppa-till-scener" och jag höll på att göra i byxan ett antal gånger kan jag lova! Allt va bra! Filmen va spännande rakt igenom och den har ett bra och snabbt tempo som gjorde att det aldrig blev långtråkigt. Mycket bra film!



Av D - 6 maj 2015 08:31

Originaltitel: Night at the museum 3 - Secret of the tomb
Regissör: Shawn Levy
Utgivningsår: 2014
Längd: 98 min

 

Nattvakten Larry jobbar kvar på Museum of Natural History i New York, där en egyptisk artefakt får uppstoppade djur, mumier och vaxdockor att vakna till liv när solen går ner. Men när den magiska guldplattan blir angripen av en mystisk röta måste hela gänget dra till British museum i London i jakt på artefaktens skapare. På plats i museets salar får dom tampas med en kinesisk jätteorm, en kufisk nattvakt och en frejdig Sir Lancelot. Dom måste göra allting för att rädda guldplattan innan det är försent - för då är det slut på det nattliga livet för museets alla gäster.


Underbara film! Åh! Och det är så härligt att få se Robin Williams i hans absoluta sista film innan han lämnade jordelivet. Jag älskar alla "Natt på museet"-filmerna och denna va lika fantastisk som dom andra två. Den bjuder på många skratt och i denna filmen lyckades även mina tårar komma fram. Jag älskar komedi, älskar historia, älskar museer, älskar egypten, vilda väster, forntiden - ja, ALL historia. Så dessa filmer passa mig perfekt med en blandning av allt. Älskar dom! "Natt på museet" är baserat på en barnbok av Milan Trenc. 



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards