Videohyllan

Alla inlägg under maj 2014

Av D - 10 maj 2014 18:09

Originaltitel: Paranormal activity - The ghost dimension
Regissör: Gregory Plotkin
Utgivningsår: 2015
Längd: 88 min

 

Den här utspelar sig 2012 och det har gått några år sedan Katie blev besatt av en demon och blev till ondskan reinkarnerad. Huvudpersonen Jesse har tagit examen och det hela firas med buller och bång. Under Jesse bor en märklig kvinna som hon och hennes vänner inte vet så mycket om. Några dagar efter festen hör dom märkliga ljud från kvinnans lägenhet. Jesse och hans bästa vän Hector får den briljanta idén att fira ner en liten kamera genom luftkonditioneringen för att försöka se vad den tokiga mexikanskan håller på med. Till dom båda tonårsgrabbarnas stora glädje står det en helnacken, snygg brud nere hos den gamla kvinnan. Ana som tanten heter målar en symbol på den andra kvinnans mage. En natt strömmar det in poliser i Anas lägenhet. Det som har hänt är att Ana har blivit mördad. 


Tittade på denna skräckis med Tuula och Daniel en fredagsnatt. Jag har bara sett ettan och minns att jag inte alls tyckte om den. Men denna va jäkla bra! Har för mig att man inte får se några demoner eller spöken i dom andra filmerna (jag kan ha fel), men i denna får man det och gud vad skrämd jag blev ett par gånger! Historien är bra med och man hänger verkligen med i allting. Men det visade sig att filmen visst är bättre när man sett dom föregående. Kanske ska ge det en chans och se dom med :) Älskar även själva filmningen. Lite Blair Witch Project över det hela.



Av D - 8 maj 2014 22:36

Originaltitel: Coneheads
Regissör: Steve Barron 
Utgivningsår: 1993
Längd: 88 min

 

Från den utomjordiska Coneheadcivilistationen kommer det mycket speciella men på det hela taget harmlösa äkta paret Beldar och Prymaat Conehead och slår sig ner på Jorden. Dom försöker förgäves smälta in i det amerikanska samhället, men trots att dom envist hävdar att dom är från Frankrike, lyckas dom bisarra, huggtandsförsedda och tvålätande rymdvarelserna aldrig att bli riktigt accepterade bland grannarna. Åtminstone inte förrän deras dotter Connie föds och växer upp till en av skolans populäraste tjejer. Men deras fridsamma familjedagar i USA är räknade. Inte nog med att amerikanska immigrationsmyndigheter är dom hack i häl. Högsta rådet på planeten Remulak förväntar sig dessutom att Beldar ska leda en flotta och invadera Jorden.

 

Detta är egentligen en hemsk film, men för mig innebär den riktiga minnen från barndomen :) Jag har nog sett denna film hundra gånger! Den är sååå irriterande och barnsligt fånig! Coneheadsen irriterar mig som fan! Deras sätt, prat och skratt är förfärligt :) Men ändå är denna film en film som tillhör kategorin "underbar kultfilm". "Mebs! Authority figures!" Det fantastiska språket lyfter hela denna galet underbara film ytterligare ett snäpp! Vi ser många kända ansikten som Dan Aykroyd, Adam Sandler, Drew Carey, David Spade, Kevin Nealon, Jason Alexander, Ellen DeGeneres, Jane Curtin och Chris Farley.

 

 

Av D - 8 maj 2014 00:09

Originaltitel: Session 9 
Regissör: Brad Anderson
Utgivningsår: 2001
Längd: 100 min 

 

På ett övergivet mentalsjukhus brådskar en grupp asbestsanerare med att få klart sitt arbete inom utlovad tid. Det som egentligen skulle ha varit ett relativt enkelt uppdrag kompliceras av dom spända relationerna inom arbetslaget - Hank har ett förhållande med Phils före detta och Gordon har problem med sin nyfödda baby. Olustkänslorna i gruppen växer, katalyserade av husets mörka förflutna. Mike lyssnar som besatt på upphittade band från sessioner med en patient med multipel personlighetssyndrom och när Hank försvinner spårlöst sätter rädslan sina spår. Mentalsjukhusets sista händelser visar sig bli de mest skrämmande av alla…

 

Den första halvan av filmen är ganska händelselös - men samtidigt är det där historien berättas. Och även om det va händelselöst så ville man bara se mer. Det är en väldigt speciell känsla som byggs upp även om finalen blev lite av en besvikelse... Jag trodde något helt annat skulle hända (vilket i mitt huvud hadet varit bättre), men så va tyvärr inte fallet. Ibland hände det till och med att jag tappade fokus och fattade inte vad som hände riktigt... Men jag måste ändå ge det två plus i kanten för att det utspelade sig på ett mentalsjukhus samt att den va faktiskt kuslig emellanåt.



Av D - 6 maj 2014 21:07

Originaltitel: Midnight movie 
Regissör: Jack Messitt
Utgivningsår: 2008
Längd: 80 min

 

Några ungdomar jobbar på en biograf. Några av deras vänner kommer till biografen för att kolla på en kultskräckfilm tillsammans. Samtidigt härjar en mördare någonstans i staden. Midnattsvisningen av en skräckfilmen blir inte som ungdomarna förväntat sig. Den galna mördaren i filmen är nämligen ute efter dom.

 

Vad fan va detta för B-film?! Trailern verkade lovande men själva filmen...Jag blev nästan arg, så dålig va den. Får man ens göra såna dåliga filmer??? Det som hände i början hade ingenting med filmen att göra ens. För det i början verkade lovande, och jag trodde det skulle utvecklas. Men vad hände? Ingenting. Storyn hänger inte ihop överhuvudtaget och det fanns ingen mening med någonting. Den va olik andra skräckfilmer ja, men sjukt dålig. Usch. 

 

 

Av D - 5 maj 2014 22:44

Originaltitel: The princess diaries 2 - Royal engagement
Regissör: Garry Marshall
Utgivningsår: 2004
Längd: 113 min

 

Prinsessan Mia kommer till det lilla kungadömet Genovia och fortsätter sina lektioner i att bli drottning. Det finns dock en tronpretendent: vicomte Mabrey vill att hans brorson Nicholas skall ta över kronan och hänvisar därför till en lag som säger att en kronprinsessa måste gifta sig innan hon kan ta över tronen. Parlamentet ger därför Mia 30 dagar på sig att gifta sig. Mia får välja en man hon ska gifta sig med. Men är verkligen den mannen den hon verkligen vill dela sitt liv tillsammans med? Och går det att lära sig älska en människa?

 

Guuuuuuuuuud! Denna filmen gav mig många skratt och tårar i ögonen! Jag älskar denna lika mycket som den första och även om detta är en uppföljare så är den absolut inte sämre än ettan! Anne Hathaway är faktiskt en av mina favoritskådespelerskor och hon gör denna rollen (som alla andra) helt perfekt! Bara för att man är en prinsessa, så måste man inte vara tråkig, eller hur? ;) Heather Matarazzo är med i denna med, och hennes speciella utseende får mig alltid att le :) Dessa filmer är verkligen Askungen-filmer och dom är helt klart underbara!

 

 

Av D - 5 maj 2014 11:06

Originaltitel: Sune på bilsemester
Regissör: Hannes Holm
Utgivningsår: 2013
Längd: 95 min

 

Sune och hans familj är tillbaka igen! Den här gången får vi följa med tjejtjusaren Sune och hans familj på roadtrip genom Europa. Målet är en liten by i Sydtyrolen där mamma och pappa Andersson upplevde sin smekmånad för 20 år sedan. I byn bor inte bara Sunes drömtjej utan också en konstnär som skulle kunna göra familjen rika som troll. Allt de behöver är hans signatur. Vad skulle möjligtvis kunna gå fel?

 

Denna gillade jag inte alls. Det känns som om dom haffsade ihop en ny Sune film, bara för att dom måste. Jag vill ha dom gamla hederliga skådespelarna som Peter Haber som pappa Rudolf, Andreas Hoffer som Sune och Gabriel Odenhammar som Håkan. Visst, jag förstår ju att dom är äldre nu och kan kanske inte spela dom rollerna, men då tycker jag dom borde lagt ner nyproducerade filmer om Sune. Det blir inte samma sak som i Sunes jul och Sunes sommar :/ Filmen va bara långtråkig och överdriven. Nejfy. Varken pappa Rudolf eller Håkan lyckas få mig att skratta en enda gång.

 

 

Av D - 3 maj 2014 13:08

Originaltitel: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Regissör: Felix Herngren 
Utgivningsår: 2013
Längd: 114 min

 

Allan Karlsson blir omhändertagen och satt på ett äldreboende i Malmköping. När han fyller etthundra år så lessnar han på boendet och beger sig ut på något som kanske kan bli hans sista äventyr. Under filmens gång får vi, precis som i boken, följa Allan genom nutid och tillbakablickar, där han bland annat får träffa Tage Erlander och Ronald Reagan. Nutidshistorien tar sin fart när han blir ombedd att vakta en resväska, som sedan visar sig innehålla mängder med pengar. Allan får med sig väskan på sin resa och blir jagad av både polis och gangsters. På äventyret träffar hundraåringen en del intressanta figurer. Julius, en äldre man som bor i den gamla nedlagda tågstationen i Byringe. Benny, en något yngre man än dom tidigare nämnda som har lite svårt att välja sin stig i livet och är nästan utbildad i nästan allt. Och sedan har vi Gunilla, hon äger en elefant och en cirkusbuss och hjälper männen att fly vidare på sin resa.

 

Detta va en grymt bra film :) Dock kan jag kan säga att jag hade hoppats på mer. Visst man fnissar lite ibland, men riktigt roligt tycker jag personligen aldrig att det blir. Allan Karlsson har på ett äkta Forrest Gumpskt sätt sett till att få in en fot i många stora historiska händelser genom 1900-talet. Robert Gustavsson som spelar Allan gör det perfekt! Han är grym i denna film :) Många säger att boken är mycket, mycket bättre, så man ska nog ta och läsa den med! Men ja, jag gillade filmen! Ett minus va att i denna versionen jag såg, så textade man varken när dom pratade engelska eller när dom pratade ryska... Nu vet jag inte om det gör det i andra versioner, men jag tappade nog ganska mycket pga det :/

 

 

Av D - 2 maj 2014 00:40

Originaltitel: Martyrs
Regissör: Pascal Laugier
Utgivningsår: 2008
Längd: 95 min

 

En liten flicka hittas i ett slakthus efter att ha varit försvunnen i över ett år. Flickan förs till sjukhus, men är oförmögen att tala om det hon varit med om. Efter en tid lyckas hon dock bilda en oerhört stark vänskap med en annan flicka, Anna, som hon träffar på sjukhuset. 15 år passerar och vi hamnar i ett öde hus i skogen där vi får se en okänd, till synes galen, kvinna brutalt mörda en oskyldig familj. Efter det onda dådet använder kvinnan telefonen, och den som svarar i andra änden är Anna.

 

Wow... Jag blev absolut inte besviken på denna film! En av dom bättre filmerna på länge. Riktigt riktigt obehaglig och speciell film. På så många plan. Den är sorglig, hemskt och äcklig. Man kan kanske inte direkt kalla den skräckfilm... Mer gorefilm. Slutet lämnar en massa frågor och det älskar jag! Är så underbart att kunna spekulera själv. Jag tycker att den här filmen får Saw filmerna och Hostel filmerna likna rena barnprogram. Definitivt. Den här filmen visar hur sjuk världen kan vara, vill du se den, gör det med vetskapen att denna filmen gör så att du kommer känna dig illa till mods. Mycket.

 

 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards