Videohyllan

Alla inlägg den 14 maj 2014

Av D - 14 maj 2014 18:03

Originaltitel: Richie Rich
Regissör: Donald Petrie 
Utgivningsår: 1994
Längd: 95 min

 

Richie Rich är världens rikaste barn men det finns en sak han inte kan köpa: vänner. Han har allt. Från ett tivoli vid sitt hem till ett eget McDonalds i sitt slott. Men vad ska man med dessa saker till när man inte har vänner att dela det med? Efter en flygplansresa kraschar hans föräldrar och blir strandsatta på en gummibåt i havet. Dock tror alla att dom omkommit. Det blir Richie Rich som får ta över allting i hopp om att hans föräldrar ska leva och komma tillbaka. Dock är det en skurk som tänker utnyttja honom med sina onda planer.

 

Den är underhållande och jag gillar den men efter att ha sett den som vuxen som inser man verkligen hur barnsligt delar av filmen är samt att den har så många saker som inte hänger ihop i filmen, orealistiska saker oavsett :P Men det är en perfekt familjefilm! Ingen passar bättre som rollen Richie Rich än Macaulay Culkin. Han är enastående! Även Edward Herrman och Jonathan Hyde är med i filmen och gör som vanligt - perfekta roller!

 

 

Av D - 14 maj 2014 10:33

Originaltitel: Wishmaster
Regissör: Robert Kurtzman
Utgivningsår: 1997
Längd: 90 min

 

Evigheter har gått sedan himmel och jord skapades av Gud. Men onda krafter lever kvar för alltid i ett väsen känt som Djinn. Djinn är den ondskan själv, och kan uppfylla alla önskningar den får. Men den som gör en önskan förlorar sin själ till denna varelse. Efter att ha hittat en röd rubin kommer Alexandra Amberson i kontakt med Djinn. Han släpps ut, och Alexandra måste stoppa honom innan världens själar intas av denna onda varelse.

 

Wishmaster är producerad av skräckmästaren Wes Craven. Jag visste nästan redan från början att detta skulle bli en bra film. Jag gillar filmen skarpt. Den var smart, nyskapande och ganska så fräck på något sätt. Självaste anden i flaskan, Djinn, är en helt genom ond person som inte skonar någon i hans försök att en gång för alla härska världen. Hur ful varelsen än är kan man inte förneka att han hade skön stil, och han satt inne på många skämtsamma och kluriga frågor till de som blir hans offer. 

 

 

Av D - 14 maj 2014 10:21

Originaltitel: There´s something about Mary
Regissör: Bobby Farelly & Peter Farelly
Utgivningsår: 1998
Längd: 119 min

 

Ted Stroehmann är en helt vanlig kille som inte kan glömma sin gamla skolkärlek, den vackra och godhjärtade Mary Jensen. Trots att han inte sett henne sedan hon flyttade till Florida tillsammans med sin familj för många år sedan kan han inte sluta att tänka på henne och undra hur hans liv sett ut om dom hållit ihop. I hopp om att få frid i sinnet anlitar han därför en privatdetektiv vid namn Pat Healy för att leta reda på henne. Hans planer går dock åt skogen när Pat också förälskar sig i Mary.

 

Detta är den filmen som får mig att skratta mest av alla filmer i hela världen. Den är så jäkla rolig!!! There's something about Mary. Det är det verkligen, Diaz är verkligen helt perfekt som Mary. Scenen med blixtlåset är det roligaste jag sett på länge och mina tårar bara sprutar! Ben Stiller och Matt Dillon gör ett perfekt jobb i denna film. Alla är faktiskt jävligt bra. Lee Evans är bra som alltid och W. Earl Brown som spelar den utvecklingsstörda brodern Warren gör den bästa rollen av alla!

 

 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards