Videohyllan

Alla inlägg den 11 maj 2014

Av D - 11 maj 2014 13:38

Originaltitel: Hooked up
Regissör: Pablo Larcuen
Utgivningsår: 2013
Längd: 78 min

 

Tonio och Peter, två unga amerikaner, reser till Barcelona för att festa och framför allt att träffa kvinnor. Peter har nyss blivit dumpad av sin stora kärlek och Tonio bestämmer sig för att dra med Peter på en resa så att han kan komma över sitt ex. Under deras första utekväll möter dom några tjejer som dom börjar flirta med. Alla fyra går hem till en av tjejernas morfars gamla hus för att festa vidare och ha en vild natt. Där tar saker och ting en oväntad vändning. Utan någon möjlighet att fly, måste dom nu möta sina värsta mardrömmar.


Men blä. Filmen börjar så bra och det låter hur bra som helst! Men i mitten av filmen vänder det hela, filmen blir usel, skådespelarna kassa och handlingen ballar ur. Det värsta måste ändå vara skådisarna. Det är som om det slängts in ersättare mitt i filmen som är helt värdelösa på skådespeleri. Vad fan hände lixom? Handlingen är även skum. Man får ingen förklaring för saker och ting - eller bakgrund till häldelser. Däremot är den ganska rå och blodig, vilket är det enda som är bra i filmen.



Av D - 11 maj 2014 12:01

Originaltitel: Hellmouth 
Regissör: John Geddes
Utgivningsår: 2014
Längd: 95 min

 

Gravväktaren Charlie Baker tänker gå i pension och resa till soliga Florida, men han får ett sista uppdrag på en mystisk kyrkogård. Det är inget vanligt jobb, och på resan till den nya arbetsplatsen färdas han genom en mörk och grotesk passage i ett gotiskt landskap fyllt av demoniska krafter. Han möter kvinnan som ska förändra hans liv, men först måste han rädda henne från att slukas av helvetets gap.


Men vad va detta? Varför finns det så otroligt många dåliga filmer? Stämningen är grym då den är lite udda filmad. Lite Pans Labyrinth över det hela. Men själva filmen och handlingen är en katastrof. Den börjar bra - fram tills han sätter sig i bilen och ska åka mot sitt nya jobb och den nya kyrkogården. Sen ballar det ut nåt kopiöst! Jag har egentligen inte mycket mer att säga om denna film förutom att den va sanslöst värdelös.



Av D - 11 maj 2014 00:15

Originaltitel: Sanning eller konsekvens
Regissör: Christina Olofson
Utgivningsår: 1997
Längd: 77 min

 

Sommarlovet är slut och 12-åriga Nora börjar sexan. Nora lever med sin ensamstående mamma Lena och dom två syskonen Anton och Kalle och hunden Koki. Efter en gymnastiklektion blir Nora vittne till hur två klasskamrater, Fanny och Sabina, trakasserar klassens hackkyckling Karin. Nora ingriper och avbryter mobbningen. Fanny och Sabina är dom populäraste tjejerna i klassen och Nora vill gärna tillhöra deras gäng. Efter gymnastiklektionen markerar dom två tjejerna att dom inte vill ha sällskap. Särskilt inte efter att Nora försvarat Karin. Nora försöker rätta till problemet genom att vara elak mot Karin också för att vinna tillit hos Fanny och Sabina, samtidigt som Karin gör allt för att få Nora som sin vän. 


Detta är en väldigt underbar film som jag har älskat sedan jag va barn. Jag har sett den hundratals gånger säkert, och jag älskar filmen än idag. Denna film bör ALLA skolor visa för sina elever så att alla får en allvarlig inblick hur en som blir mobbad verkligen mår och vilka konsekvenser saker och ting kan leda till. Fanny spelas av en ung Alexandra Dahlström (Fucking Åmål) och hon passar som handen i handsken som den "bitchiga" ledaren. 



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards