Videohyllan

Alla inlägg den 19 maj 2014

Av D - 19 maj 2014 19:28

Originaltitel: 12 years a slave 
Regissör: Steve McQueen III
Utgivningsår: 2013
Längd: 134 min 

 

Solomon Northup är välutbildad och har talang för musik. Han bor med sin fru och sina barn i Saratoga i New York. En dag blir han kontaktad av två män som påstår sig jobba för en cirkus och Solomon tackar ja till att ackompanjera deras cirkusnummer på fiol under en kort period. Men efter att ha tagit ett glas med männen vaknar han omtöcknad och bunden och ställs inför den fasansfulla sanningen: han ska transporteras till södern som slav.


Oh my god... denna film gick rakt in i hjärtat. Alltså, inser ni hur HEMSKT detta med slaveriet verkligen va?! Vad fan hade människor för rätt att fängsla och använda svarta människor som slavar?! Och hur dom blev behandlade ska vi inte ens tala om... Denna film va underbar. Hemskt, men underbar. Det är viktigt att människor får se hur det verkligen gick till. Detta är en sann berättelse då dom hittade Solomons bok som han skrev när slaveriet va över. Verkligen sevärd!



Av D - 19 maj 2014 16:57

Originaltitel: Deadgirl
Regissör: Marcel Sarmiento & Gadi Harel 
Utgivningsår: 2008
Längd: 101 min

 

Visst är det roligare att dricka bärs än att gå till skolan där man blir betraktad som en töntig förlorare? Rickie och JT tycker precis så. Dom struntar i plugget och beger sig till ett nedlagt mentalsjukhus för att härja. I källaren hittar dom något makabert som först förgyller deras vänskap, för att sedan krossa den. Dom finner något konstigt, sexigt, fastbundet... och inte nog med det, så dödar JT varelsen tre gånger... men den lever ändå. Nu bestämmer sig grabbarna för att dom fått sin första sexslav. 


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Denna filmen ligger i kategorin skräckkomedi, men jag ser ingen skräck i det hela och absolut inte någon som helst komedi. Den är bara skum och korkad. Omanliga karlar som känner makt över nån zombiebrud som dom kan ha fastbunda för sig själva och göra vad dom vill med. Denna film äcklade fan mig. Filmen är riktigt förnedrande mot alla våldtäcksoffer i världen. 



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards