Videohyllan

Alla inlägg under januari 2013

Av D - 5 januari 2013 09:20

Originaltitel: Grave encounters
Regissör: Colin Minihan & Stuart Ortiz
Utgivningsår: 2011
Längd: 92 min

 

Lance Preston och hans produktionsteam spelar in reallity-dokusåpa-avsnitt om spökjakt som sedan sänds på tv. Hittills verkar dom inte ha lyckats filma några riktigt spännande händelser att sända i deras program. Men dom ger inte upp! Nästa avsnitt ska filmas in i det övergivna gamla mentalsjukhuset Collingwood Psychiatric Hospital, där dom bestämmer sig för att rigga upp kameror och övernatta med låsta dörrar utifrån. Till en början verkar det gå som det har gått i alla andra avsnitt där dom själva skrämmer upp varanndra och hittar på lite småsaker för att göra bra tv. Men snart börjar det hända riktigt otäcka saker som dom själva har svårt att tro på. Och allt fångas på film.


Alltså... denna film fick mig verkligen att krypa ur mitt skinn! Herre min gud, vad den skrämde mig! Hela filmen är filmad som Blair Witch Project, då man ser allt via kameror, och det gjorde faktiskt filmen ännu mer spännande! Jag brukar faktiskt inte vara lättskrämd när det gäller skräckfilmer, men denna var faktiskt riktigt bra! Definitivt en film man INTE ska sitta och titta på själv! Läste att det finns en Grave Encounters 2 också, så den ser jag fram emot med spänning!



Av D - 3 januari 2013 19:30

Originaltitel: The apparition
Regissör: Todd Lincoln
Utgivningsår: 2012
Längd: 82 min

 

Filmen börjar med ett gäng "forskare" åkallar andar som inte är av denna värld. Något går ruskigt fel i deras experiment och filmen fortsätter. Ett ungt par flyttar in i ett nybyggt bostadsområde och nästan direkt börjar det att spöka i deras hem. Till en början är spökerierna ganska oskyldiga med öppna dörrar som stängs och mystiska ljud. Men detta är bara början och fenomenen blir mer hotfulla och allvarligare. Frågan är varför det spökar? Är platsen hemsökt eller är det någon av dom som är hemsökta?


Till en början känns filmen ganska fräsch. Men ju längre filmen går så känns storyn väldigt trist och oinspirerad. Det kändes som om filmbolaget kände att det var dags att göra en skräckis till och tog första bästa story som låg och flöt omkring. Visst, vissa scener blir man lite halvskraj av, men på något sätt så tappar filmen hela spänningen. Jag börjar även bli trött på detta med att det alltid är "de onda" som vinner i dagens skräckfilmer. Man kan nästan vara säker på i var och varannan skräckfilm av huvudpersonerna dör och de onda vinner till slut. Varför liksom?



Av D - 2 januari 2013 08:41

Originaltitel: Ratatouille
Regissör: Brad Bird & Jan Pinkava
Utgivningsår: 2007
Längd: 110 min

 

Denna underbara film handlar om råttan Remy. Han är inte som alla andra råttor. Remy är sjukt intresserad av mat och allting som har med matlagning att göra! Medans de andra råttorna nöjer sig med att äta skräp och avfall, så drömmer Remy om de allra godaste maten och alla goda tilltugg som finns! Han stora idol är den avlidna kocken Auguste Gusteau som hade som måtto att "alla kan laga mat". En dag kommer Remy bort från sina släktingar och vänner. I sin kamp om att hitta hem, så råkar han hitta en restaurang i Paris som fortfarande bär Gusteau´s namn. Där träffar han en pojk som heter Linguini som jobbar som kökspojke på restaurangen och kan INGENTING om matlagning. Remy ser sin chans att lysa. Han gömmer sig i Linguinis mössa, och de två vännerna börjar laga mat tillsammans. Remy har sinnet för matlagning medans Linguini har armarna till att laga maten. Nu måste de två vännerna försöka samarbeta och laga fantastiska rätter utan att bli upptäckta att det faktiskt är en råtta som ligger bakom den ljuvliga maten!


Skitrolig film enligt min åsikt! Filmen är så himla söt samtidigt som den bjuder på väldigt många skratt! Och ärligt talat så blir man riktigt hungrig av att titta på denna ljuvliga film :P Man nästan känner matdoften i rummet! Filmen är skapad av Walt Disney Pictures & Pixar Animation Studios och vann en Oscar för "Bästa animerade film"! Och jag förstår helt klart varför!



Av D - 1 januari 2013 13:14

Originaltitel: Honey, I shrunk the kids
Regissör: Joe Johnston
Utgivningsår: 1989
Längd: 93 min

 

Wayne Szalinski arbetar på en uppfinning, som genom att trycka ihop ett objekts molekyler, kan förminska objektet med hjälp av en stråle. Medan Wayne är på en konferens så går hans barn och grannens barn upp på vinden, där maskinen tyvärr råkar stå påslagen. Dom blir nyfikna och börjar pilla på den, vilket dom inte skulle ha gjort. Strålen träffar barnen som krymps och efter att blivit uppsopade och kastade i soppåsen av en olyckshändelse hamnar dom på trädgården på Szalinskis bakgård. Där gäller det att överleva mot vattenstrålar, getingar, myror och gräsklipparen. Kommer dom någonsin bli sedda och förvandlas återigen till deras verkliga storlek?


Mycket, mycket bra familjefilm från slutet av 80-talet! Älskade denna filmen när jag var liten, och älskar den lika mycket nu! En mysig och go film som bjuder på skratt men även ett par tårar (om man är känslig som jag). Filmen har två uppföljare som också är kanonbra filmer! Riktiga nostalgitrippar!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards