Videohyllan

Alla inlägg under januari 2013

Av D - 17 januari 2013 09:31

Originaltitel: Serial mom
Regissör: John Waters I
Utgivningsår: 1994
Längd: 95 min

 

Hemma hos Beverly och Eugene Sutphin fullkomligt osar det av idyllisk familjelycka. Eugene är en framgångsrik tandläkare, Beverly är den perfekta hemmafrun och deras barn är dom snällaste ett par föräldrar kan ha. Varje morgon skickar den ständigt glade Beverly iväg sin man och sina barn, för att sedan ta hand om deras hem. Hon bakar, städar, är en kärleksfull hustru och en omsorgsfull mor som gör allt för att säkra familjelyckan. Men bakom hennes charmiga leende lurar en rad hemligheter. Riktigt otäcka små hemligheter. För vad hände egentligen med läraren som ville att hennes son skulle besöka en psykolog? Eller dotterns pojkvän som svek henne? Eller Eugenes patient som var missnöjd med en plomb?


Detta ska vara en blandning mellan thriller och komedi, men jag ser då inte mycket komedi i filmen då det är en sann historia. Rättegången tar verkligen priset i denna film. Så klockrent. Frågan är bara hur mycket som är sant och hur mycket filmskaparna lagt till. Är rättegången sann, så förstår jag inte hur det kunde ske. Och det kassa med filmen är slutscenen. Vad hände sen egentligen? Åkte hon fast eller förblev hon fri? Filmen är dock en riktigt skön 90-tals rulle med Kathleen Turner i huvudrollen. Vi ser även Ricki Lake, Traci Lords och Suzanne Somers i olika roller.



Av D - 16 januari 2013 19:29

Originaltitel: Babycall
Regissör: Pål Slataune
Utgivningsår: 2011
Längd: 92 min

 

Anna flyttar in i ett anonymt huskomplex i en sliten norsk förort tillsammans med sin 8-årige son Anders. Dom har fått skyddat boende undan Annas misshandlande make. Paret ligger i skilsmässa. Anna är spänd och sluten, rädd för barnavårdsnämnden granskande ögon och skolans snokande lärare. Allt tycks ändå på väg mot det bättre. Anna finner en vän i storköpsexpediten Helge. Anders får en kompis i klassen. Eftersom Anna är så orolig skaffar hon en babycall för att kunna lyssna på sonens andetag när han sover. Ganska snart börjar hon höra hemska barnskrik i apparaten, skrik som inte är sonens. Helge förklarar att en babycall har lång räckvidd. Ljuden kan komma från en granne. Anna börjar leta efter svar.


Detta är en norsk film, och den enda som pratar svenska är Anna (Noomi Rapace). Hon gör ett suvränt jobb i sin roll som en överbeskyddad, orolig mamma. Filmen är bra. Den är spännande och man vill se mer. MEN... slutet är helt skruvat och konstigt. Jag fattade inte riktigt. Det va mycket som inte stämde med hur dom hade tänkt framföra filmen. Tyvärr många missar om man säger så. Men annars va filmen en utmärkt thriller!



Av D - 13 januari 2013 13:37

Startade: 2003
Genre: Reality
Säsonger: 22

 

Americas Next Top Model leds av den legendariske modellen Tyra Banks. Tillsammans med resten av jurymedlemmarna som består bland annat av Nigel Barker, Miss J och Janice Dickinson utser dom varje vecka en som tyvärr måste lämna tävlingen. Hela serien är uppdelad i flera olika säsonger där flera tävlande tjejer tävlar om att bli just Americas Next Top Model. I varje säsong åker en deltagare ut i veckan och till sist blir det en enda tjej kvar som får sin dröm uppfylld. För tjejerna som vinner börjar livet med mycket mode och glamour! Serien bjuder inte bara på modevisningar, sminkning och fotograferingar, utan den bjuder på intriger, resa till andra länder, mycket skratt och även tårar. Serien har liksom även en historia bakom all fashion. Förutom deltävlingarna där tjejerna ska få bra bilder som avgör vem som gör sämst ifrån sig och åker ut, så är det små tävlingar tjejerna utsatts för att vinna finfina priser under tävlingarnas gång!


En av mina favoritserier. Är knappt intresserad av mode och kläder alls, men denna serien bjuder på så mycket mer! Älskar alla fotoredigeringarna, sminkningarna, utklädningarna, miljöerna där dom fotograferas och intriger som sker tjejerna sinsemellan. Hittils har det gjorts 19 säsonger och jag håller på att plöja igenom alla säsongerna (som jag redan har gjort flera gånger innan, men jag tröttnar aldrig).



Av D - 12 januari 2013 17:50

Originaltitel: Zwart water
Regissör: Elbert van Strien
Utgivningsår: 2010
Längd: 112 min

 

När Lisas mormor dör ärver dom hennes stora, vackra hus på den holländska landsbygden. Lisas mamma är motvillig till att bo i sitt barndomshem, och vägrar tala om varför, men hennes man övertalar henne och dom flyttar dit. En kväll går Lisa ner i källaren. Där träffar hon Karen – hennes mammas döda tvillingsyster. En syster mamman aldrig har nämnt och vägrar erkänna har funnits. Märkliga, skrämmande saker börjar hända och Lisa är fast besluten att gå till botten med det. Vad vill Karen? Varför vill Lisas mamma inte prata om sitt förflutna, och vad hände egentligen den där gången för alla dessa år sedan? Ovanpå allt verkar det som om Lisas mamma inte tycker om henne längre.


Helt okej holländsk film. En ordinär skräckfilm med halvläskigt barnspöke som bara vill ont. Lite skumma saker sker här och där som man inte riktigt förstår sig på, men dom sakerna kan man bortse. Trist att filmen va på holländska. Amerikanerna hade nog kunnat göra denna filmen bättre och framförallt läskigare (och med amerikanskt tal såklart). Filmen heter Zwart water men har även den amerikanska titelns Two eyes staring och filmen är från 2010.



Av D - 12 januari 2013 15:35

Originaltitel: Village of the damned
Regissör: John Carpenter
Utgivningsår: 1995
Längd: 99 min

 

Invånarna i en engelsk by somnar samtidigt och sover en hel dag och när dom vaknar upptäcker dom att varje fertil kvinna är gravid. Alla barnen som sedan föds liknar varandra och har telepatisk kontakt. Den lokala fysikern Dr. Alan Chaffee och forskaren Dr. Susan Verner anar tidig oråd när dessa kvinnor föder samtidigt och en rad förskräckliga händelser inträffar. Snart inser föräldrarna att barnen inte är jordlingar och invånarna i Midwich måste nu finna mod att stoppa barnen i de fördömdas by. 

 

Jag älskade denna film när jag va yngre. Minns att jag såg den om och om igen. Idag förstår jag inte riktigt vad det va som gjorde att jag fastnade för filmen. Visst, den är bra och sevärd, men egentligen inget mer. Barnen och deras vita hår är ganska scary, men det borde varit mer historia kring barnen. Man borde få veta VARFÖR detta händer och VART barnen kommer ifrån från början. Där tappar den lite i handlingen. För övrigt ser vi både Christopher Reeve och Kirstie Alley bland skådespelarna. 

 

 

Av D - 11 januari 2013 22:58

Originaltitel: Arachnophobia
Regissör: Frank Marshall
Utgivningsår: 1990
Längd: 103 min

 

En grupp forskare är inne i Venezuela & letar efter spindel-arter, sällsynta sådana. Dom hittar spindlar, som är extremt giftiga och dödliga. En medresenär dödas av ett spindelbett, så dom skickar hem honom igen. Vad dom inte märker är att en spindel är medresenär i kistan, där den döda ligger. En ny doktor anländer till byn Canaima, och där blir han en bricka i ett sjukt dödligt spel. Kommer han överleva spindlarnas attack? Kommer spindlarna utrotas?


Jag HATAR denna film! Den är grymt bra! Men spindlar alltså... Denna filmen kom 1990 och jag va 5 år gammal då, men jag minns när jag va omkring 7-10 att jag tittade på denna massvis med gånger och hade spindelfobi redan då. Men jag hade för mig att spindlarna va rätt så "overkliga" och att man knappt såg spindlarna, utan mest skuggorna av dom. Men jag hade fel. Jag hade en rysning i kroppen under HELA filmen och det va grymt obehagligt. Usch. Har man arachnophobia (spindelfobi) på riktigt, så ska man absolut INTE se denna film. Tvi!



Av D - 10 januari 2013 14:10

Startade: 2004
Genre: Äventyr
Säsonger: 6

 

Lost är en amerikansk tv-serie som handlar om ett gäng människor som är med om en flygolycka. Dom som överlever olyckan hamnar på en mystisk, tropisk ö där dom ska överleva i väntan på hjälp. Serien innehåller en huvudhistoria som utspelar sig på ön, samtidigt som man får inblicka i dom olika karaktärernas liv innan själva flygolyckan. På den tropiska ön finns det mycket frågetecken och mystiska saker inträffar. Isbjörnar finns på den varma ön, hemskheter inne i djungeln finns på ön och andra människor finns på ön.... Tiden går, men varför är det ingen som räddar dom? Ju längre serien går, så märker man att dessa människor är sammankopplade på ett eller annat sätt.


En fruktansvärt bra serie! Det finns sex säsonger, och jag har tyvärr inte tittat på alla säsongerna ännu, men jag är på gång! Trodde faktiskt inte serien skulle vara så bra som den faktiskt är. Efter att man börjat titta så är man helt enkelt fast i den. Mycket mystik och spänning, vilket faller mig perfekt i smaken. Så fort det ena avsnittet är slut, så kan man inte ge fan i att titta på ett till :)



Av D - 10 januari 2013 13:50

Originaltitel: The marsh
Regissör: Jordan Barker
Utgivningsår: 2006
Längd: 90 min

 

Framgångsrika barnboksförfattaren Claire Holloway besväras av mardrömmar. Hon får återkommande drömmar om samma ställen och personer. När hon tittar på TV en dag, ser hon Rose Marsh Farm i Westmoreland County, som liknar en plats i hennes mardrömmar. Hon bestämmer sig för att tillbringa sin semester på gården, som ligger nära ett träsk. Snart inser hon att hon är hemsökt av spöken, liten flicka och en tonårspojke inne i huset. Exakt samma flicka och pojke som dyker upp i hennes drömmar. Efter nya, intensivare syner, tar hon kontakt med en paranormal konsult vid namn Geoffrey Hunt för att be dom hjälp. Tillsammans undersöker dom gården, och avslöja en tragedi som hände där tjugo år tidigare.


Jodå, den filmen va spännande! Lite skruvad, men ändå jäkligt spännande! En läskig, intressant och oförutsägbar rysare med riktigt bra skådisar. Ett plus är att tonårspojken har gjorts jävligt bra. Han är grymt läskig och sminkningen är toppen. Filmen gick dock på tomgång då och då men helheten va bra! Forest Whitaker spelar den paranormala konsulten, och han gör jobbet bra! En bra rysare!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards