Videohyllan

Alla inlägg den 12 januari 2013

Av D - 12 januari 2013 17:50

Originaltitel: Zwart water
Regissör: Elbert van Strien
Utgivningsår: 2010
Längd: 112 min

 

När Lisas mormor dör ärver dom hennes stora, vackra hus på den holländska landsbygden. Lisas mamma är motvillig till att bo i sitt barndomshem, och vägrar tala om varför, men hennes man övertalar henne och dom flyttar dit. En kväll går Lisa ner i källaren. Där träffar hon Karen – hennes mammas döda tvillingsyster. En syster mamman aldrig har nämnt och vägrar erkänna har funnits. Märkliga, skrämmande saker börjar hända och Lisa är fast besluten att gå till botten med det. Vad vill Karen? Varför vill Lisas mamma inte prata om sitt förflutna, och vad hände egentligen den där gången för alla dessa år sedan? Ovanpå allt verkar det som om Lisas mamma inte tycker om henne längre.


Helt okej holländsk film. En ordinär skräckfilm med halvläskigt barnspöke som bara vill ont. Lite skumma saker sker här och där som man inte riktigt förstår sig på, men dom sakerna kan man bortse. Trist att filmen va på holländska. Amerikanerna hade nog kunnat göra denna filmen bättre och framförallt läskigare (och med amerikanskt tal såklart). Filmen heter Zwart water men har även den amerikanska titelns Two eyes staring och filmen är från 2010.



Av D - 12 januari 2013 15:35

Originaltitel: Village of the damned
Regissör: John Carpenter
Utgivningsår: 1995
Längd: 99 min

 

Invånarna i en engelsk by somnar samtidigt och sover en hel dag och när dom vaknar upptäcker dom att varje fertil kvinna är gravid. Alla barnen som sedan föds liknar varandra och har telepatisk kontakt. Den lokala fysikern Dr. Alan Chaffee och forskaren Dr. Susan Verner anar tidig oråd när dessa kvinnor föder samtidigt och en rad förskräckliga händelser inträffar. Snart inser föräldrarna att barnen inte är jordlingar och invånarna i Midwich måste nu finna mod att stoppa barnen i de fördömdas by. 

 

Jag älskade denna film när jag va yngre. Minns att jag såg den om och om igen. Idag förstår jag inte riktigt vad det va som gjorde att jag fastnade för filmen. Visst, den är bra och sevärd, men egentligen inget mer. Barnen och deras vita hår är ganska scary, men det borde varit mer historia kring barnen. Man borde få veta VARFÖR detta händer och VART barnen kommer ifrån från början. Där tappar den lite i handlingen. För övrigt ser vi både Christopher Reeve och Kirstie Alley bland skådespelarna. 

 

 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards