Videohyllan

Alla inlägg den 7 januari 2013

Av D - 7 januari 2013 22:54

Originaltitel: Norbit
Regissör: Brian Robbins
Utgivningsår: 2007
Längd: 102 min

 

Norbit växer upp på ett barnhem tillsammans med Kate som han delar det mesta med. Dom är hemligt kära i varandra och "gifter sig" till och med under ett träd. När dom flera år senare träffas igem så är Norbit gift med Rasputia, en storvuxen och dominant kvinna, vars bröder är ute efter det gamla barnhemmet som Kate vill ta över. Kate går själv i bröllopstankar med sin fästman. Norbit har svårt att stå emot sin hustrus krav men den återuppväckta kärleken till Kate gör att han vågar trotsa Rasputia och avslöja hennes bröders planer.


Eddie Murphy har aldrig medverkat i en dålig film :) Denna filmen va så klockren! Jag älskar Rasputia! Hon är som en värre kopia av mig själv, haha! Men hennes utfall och humör gör att man skrattar till ordentligt i denna film! Skämten i filmen är lite överdrivna och ibland går dom för långt, så man måste ha ett öppet sinne för dålig humor för att gilla denna film :) Det bästa är ju att Eddie Murphy spelar Norbit, Rasputia och Mr Wong! Sminkningarna har dom ju gjort kanonbra då man inte ser att det är Murphy som spelar Rasputia och definitivt inte att han spelar kinesen Mr Wong!


Av D - 7 januari 2013 09:57

Originaltitel: Festival
Regissör: Karl Johan Larsson
Utgivningsår: 2001
Längd: 95 min

 

Det är sommar och festivaldags! Lina är 17 år och planerar att åka till Arvikafestivalen med sin pojkvän Calle och deras gemensamma vänner. Hennes mamma förbjuder henne att åka men hon bestämmer sig för att följa med ändå. Redan i bilen på vägen dit börjar upplevelser med alkohol, vadslagningar och massa kärlek. Lina känner att detta kommer bli den bästa sommaren som hon får spendera tillsammans med Calle. Men på festivalen går mycket fel. Calle kan inte hålla tillbaka sina lustar gentemot en brud som tältar bredvid dom. Lina upptäcker detta "snedsteg" och bestämmer sig för att gå därifrån och lämna Calle för alltid. Hon träffar rockstjärnan Marc som hon lär känna, vilket får Calle att bli rasande. Kan man förlåta ett sånt stort snedsteg? Eller är det rockstjärnan Marc, som är ett par år äldre än Lina, rätt för henne?


En otroligt bra film! En av dom bästa svenska filmerna enligt mig! Man tas tillbaka till tonåren och njuter av alla minnen som dyker upp. Jesper Salén spelar Calle, och i denna film får han mig att DRÄGGLA hela filmen igenom! Tuula drägglade över Marc som spelas av Martin Aliaga :) Så där satt vi. Två tjejer som fullkomligt älskar denna film, drägglandes över snygga killar och bra musik. Söndagskvällen var räddad!

(OBS: Hittade ingen trailer - så jag lägger upp en bild)

 

 


Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards