Videohyllan

Alla inlägg den 26 januari 2013

Av D - 26 januari 2013 21:31

Originaltitel: Charlie and the chocolate factory
Regissör: Tim Burton
Utgivningsår: 2005
Längd: 115 min

 

Kalle Spann bor med sina föräldrar i stadens fattigaste kvarter. Hans favoritgodis är chokladen från fabriken i samma stad men det är inte ofta han har råd att köpa någon. En dag får de veta att chokladfabrikens ägare Willy Wonka har lagt in biljetter i fem av chokladkakorna där vinnarna bjuds på en gratis rundvandring på fabriken och gratis choklad för resten av livet. En vecka innan Kalle fyller år får han en chokladkaka men tyvärr innehåller den ingen vinst. Men så hittar Kalle en 10 dollars sedel på gatan, köper en ny chokladbit och i den ligger en av vinsterna. Tillsammans med de fyra andra pristagarna får Kalle och hans farfar nu vara med om rundvandringen i den hemlighetsfulla fabriken. De övriga vinnarna är en tjock pojke som älskar choklad, en bortskämd flicka som får allt hon pekar på av sin rika pappa, en målinriktad flicka som är bäst i världen på att tugga samma tuggumm i längst tid och en TV-beroende, aggressiv pojke. En av barnen kommer få sig en enorm överraskning av Willy Wonka.


Seriöst... Den här filmen ger mig kalla kårar. Inte nog med att Willy Wonka spelas av en äcklig, sliskis Johnny Depp i denna film... (jag som ÄLSKAR Johnny Depp för övrigt) så finns det några äckliga små dvärgar som ser exakt likadana ut som heter Oompa-Loompas som ger mig mardrömmar! Både Oompas och Willy Wonka beter sig som några som nyligen rymt från ett mentalsjukhus. Sen är nästan hela filmen grå och dyster. Nej... som sagt, jag kan beskriva denna film med två ord: KALLA KÅRAR!



Av D - 26 januari 2013 12:24

Originaltitel: The Flintstones
Regissör: Brian Levant
Utgivningsår: 1994
Längd: 91 min

 

Grottköping, 2 miljoner år f Kr. Fred Flintstones donerar familjens sparkapital till sin grottgranne Barney Rubble, så att Barney och hans fru Betty ska ha råd att adoptera ett barn. Det gör deras vänskap ännu starkare. Både Fred och Barney jobbar på stenbrottet i trakten. Förmannen Cliff Vandercave utsätter alla anställda för en begåvningstest. Fred, som är lite dum i bollen, kämpar med testet, men Barney kommer till hans hjälp och låter sitt testsvar bli Freds. Resultatet blir att Fred får högsta poäng och utses till vice verkställande direktör för Slate & Co. Till slut får han ett val. Bli sparkad som vice verkställande chef, eller behålla sitt jobb och sparka Barney...

Älskar verkligen denna film! Ända sen jag va liten har denna varit en favorit. Älskar verkligen hur dom byggt upp hela "Grottköping" med alla rekvisita :) Hela filmen blir så oerhört mysig! John Goodman spelar Fred Flinta, och han gör ett kanonjobb! Är egentligen inget stort fan av John, men i denna filmen funkar han! Det bästa med hela filmen är att den fångar upp den tecknade versionen så jäkla bra! Ett enormt plus i kanten!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards