Videohyllan

Alla inlägg den 10 januari 2013

Av D - 10 januari 2013 14:10

Startade: 2004
Genre: Äventyr
Säsonger: 6

 

Lost är en amerikansk tv-serie som handlar om ett gäng människor som är med om en flygolycka. Dom som överlever olyckan hamnar på en mystisk, tropisk ö där dom ska överleva i väntan på hjälp. Serien innehåller en huvudhistoria som utspelar sig på ön, samtidigt som man får inblicka i dom olika karaktärernas liv innan själva flygolyckan. På den tropiska ön finns det mycket frågetecken och mystiska saker inträffar. Isbjörnar finns på den varma ön, hemskheter inne i djungeln finns på ön och andra människor finns på ön.... Tiden går, men varför är det ingen som räddar dom? Ju längre serien går, så märker man att dessa människor är sammankopplade på ett eller annat sätt.


En fruktansvärt bra serie! Det finns sex säsonger, och jag har tyvärr inte tittat på alla säsongerna ännu, men jag är på gång! Trodde faktiskt inte serien skulle vara så bra som den faktiskt är. Efter att man börjat titta så är man helt enkelt fast i den. Mycket mystik och spänning, vilket faller mig perfekt i smaken. Så fort det ena avsnittet är slut, så kan man inte ge fan i att titta på ett till :)



Av D - 10 januari 2013 13:50

Originaltitel: The marsh
Regissör: Jordan Barker
Utgivningsår: 2006
Längd: 90 min

 

Framgångsrika barnboksförfattaren Claire Holloway besväras av mardrömmar. Hon får återkommande drömmar om samma ställen och personer. När hon tittar på TV en dag, ser hon Rose Marsh Farm i Westmoreland County, som liknar en plats i hennes mardrömmar. Hon bestämmer sig för att tillbringa sin semester på gården, som ligger nära ett träsk. Snart inser hon att hon är hemsökt av spöken, liten flicka och en tonårspojke inne i huset. Exakt samma flicka och pojke som dyker upp i hennes drömmar. Efter nya, intensivare syner, tar hon kontakt med en paranormal konsult vid namn Geoffrey Hunt för att be dom hjälp. Tillsammans undersöker dom gården, och avslöja en tragedi som hände där tjugo år tidigare.


Jodå, den filmen va spännande! Lite skruvad, men ändå jäkligt spännande! En läskig, intressant och oförutsägbar rysare med riktigt bra skådisar. Ett plus är att tonårspojken har gjorts jävligt bra. Han är grymt läskig och sminkningen är toppen. Filmen gick dock på tomgång då och då men helheten va bra! Forest Whitaker spelar den paranormala konsulten, och han gör jobbet bra! En bra rysare!



Av D - 10 januari 2013 13:45

Originaltitel: The abandoned
Regissör: Nacho Cerdá
Utgivningsår: 2006
Längd: 96 min

 

Marie, en adopterad kvinna från Amerika, åker till sitt hemland Ryssland efter att hon fått besked om att hennes biologiska mammas döda kropp har blivit funnen under bisarra omständigheter. Väl där får Marie reda på att hon ärvt föräldrarnas övergivna farm uppe i bergen. När hon åker upp till farmen träffar hon en mystisk man som säger sig vara hennes bror, en tvilling hon aldrig känt till. Tillsammans upptäcker dom att farmen ruvar på hemska hemligheter till ett förflutet dom båda sedan länge glömt.


Hmm... jodå, denna filmen va okej faktiskt. Spännande och man ville se mer. Men på något sätt höll den inte måttet helt ut. Den började okej och sen blev det läskigare och läskigare vilket gjorde mig nervös. Sen blev jag mer förvirrad över vad som egentligen hände. Slutet va väl sådär. Men det va ändå en okej film faktiskt. 



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards