Videohyllan

Alla inlägg under januari 2014

Av D - 13 januari 2014 23:02

Originaltitel: Carrie 
Regissör: Kimberly Peirce
Utgivningsår: 2013
Längd: 99 min

 

Den blyga Carrie White blir konstant mobbad och förödmjukad av sina klasskamrater och sin mamma Margaret. Mamman är en religiös fanatiker med kraftiga vanföreställningar. Carrie blir bjuden på balen av en väldigt snygg kille, och hon tackar blygsamt ja. Skullle detta bli hennes bästa kväll i livet? När hennes plågoandarr den natten går för långt visar sig Carries övernaturliga krafter och hon slår tillbaka med full kraft.

 

Detta är remaken från 2013 som jag såg. Jag har inte sett originalfilmen från 1974, men jag har hört att denna ska vara bättre. Så... jag tyckte filmen va väldigt konstig. För att vara en film av Stephen King, så blev jag väldigt besviken. Likande en "teenmovie". Jag tyckte inte det hände nånting den första timmen. Den sista halvtimmen fick filmen fart, men hela filmen va väldigt deprimerande :( Detta är en film jag gav en chans, men jag ser den nog inte igen. Är inte ens sugen på att se originalet.

 

 

 

Av D - 12 januari 2014 16:24

Originaltitel: The Smurfs 2
Regissör: Raja Gosnell
Utgivningsår: 2013
Längd: 105 min

 

Gargamel har slagit igenom stort och säljer kväll efter kväll ut Paris operahus. Men trollkarlen är inte nöjd, han bär nämligen på en dröm om att skapa egna smurfar. Av någon anledning har han glömt bort hur han en gång skapade Lilla Smurfan och kan inte återupprepa proceduren utan hennes hjälp. Det är från den piedestalen mitt i Smurfbyn som Gargamel kidnappar henne till Paris för ett riktigt äventyr! I den franska huvudstaden blir fången hos Gargamel och träffar dessutom en till smurf av samma kön samt en korkad smurf, som blir hennes vänner. 

 

Jag älskar smurfarna! När jag fick höra om att Smurfarna skulle göras tillsammans med riktiga människor, tvivlade jag på att resultatet skulle bli bra. Men ack så fel jag hade. Ettan är grym och tvåan likaså! Smurfarna är ju så söta, så gulliga och så.... blå? :) Gargamel har dom lyckats med oxå, och även Azrael. Det fanns en scen i denna film då jag skrattade så tårarna rann. Det har med jultomten att göra. Mer säger jag inte! Men absolut en sevärd film!

 

 

Av D - 9 januari 2014 20:29

Originaltitel: Curly Sue
Regissör: John Hughes
Utgivningsår: 1991
Längd: 101 min

 

Bill Dancer och hans unga vän Curly Sue är två hemlösa och godhjärtade bedragare, det enda brott dom begår är för att kunna överleva. En dag lurar dom den rika Grey Ellison att hon har kört på Bill med sin bil i hopp om att få gratis mat som ursäkt. Men Grey blir så upprörd att hon till och med låter dom sova över hos henne. Följande dag kör hon på riktigt på Bill vilket leder till att hennes nya vänner erbjuds stanna ytterligare en natt. Det ena leder till det andra och snart förändras livet drastiskt för samtliga inblandade.

 

En sån underbar film!!! Hade den inspelad från tv:n på VHS & har sett den miljoner gånger. Visste inte vad filmen hette när jag va liten så jag döpte den till Curly Sue, som visade sig va rätt namn! (onödigt vetade). Den lilla ungen som spelar Sue är så jädra söt! Hon passar utmärkt till rollen! Filmen innehåller både skratt och tårar, ett flertal gånger. Här lär man sig att klasskillnad inte spelar någon roll - alla är lika mycket värda, och det kan gå bra för alla - när man minst anar det.

 

 

Av D - 8 januari 2014 19:54

Originaltitel: Tammy
Regissör: Ben Falcone
Utgivningsår: 2014
Längd: 97 min

 

Tammy är en intetsägande person från en liten stad, som under en och samma dag förlorar sin bedragande man, sitt uselt betalda jobb, och sin bil. Med sin galna mormor vid sin sida, ger sig Tammy ut på vägen för att hitta ett bättre liv, men det visar sig vara svårare sagt än gjort då man har allt emot sig och mormor visar sig vara en gravt alkoholiserad gammal kvinna i sina bästa år.


Filmen började ganska uselt och jag tänkte "men vad är det här?", men när man väl kom in i filmen en bit va den ändå duglig att kolla på. Den bjöd på småskratt, men det va ingenting som va överdrivet roligt. Melissa McCarthy är huvudpersonen och hon har gjort mycket bättre roller i andra filmer. Samma sak gäller Susan Sarandon som spelar mormorn. 

 

 

Av D - 8 januari 2014 19:50

Startade: 1989
Genre: Animation / komedi
Säsonger: 27

 

I den lilla staden Springfield bor familjen Simpson, som består av pappa Homer, 36 år, mamma Marge 34 år, sonen Bart 10 år och döttrarna Lisa 8 år och Maggie 2 år. Homer arbetar hos den största arbetsgivaren i staden, kärnkraftverket. Marge är en ansvarstagande hemmafru och stannar hemma med Maggie, medan Lisa och Bart går till skolan. Lisa är otroligt smart och duktig i skolan. Bart däremot är usel i skolan och ägnar sig mest åt diverse bussträck. I serien får vi följa familjens vardag. Alla knäppa, galna, roliga och otroligt dumma beslut som denna familj fattar ger om mängder med skratt! 


Denna serie har varit min favorit sen jag va liten! Den 17 december 1989 sändes det första avsnittet i amerikansk tv. I Sverige debuterade serien den 29 november 1990. Då va jag alltså fem år gammal. The Simpsons har vunnit 10 stycken Emmys och har fått en utmärkelse som världens bästa TV-serie genom tiderna. Och jag förstår verkligen varför. Serien är full med ironi, parodi och satir. Man skrattar så jäkla mycket. Det finns hur många dvd-boxar med säsonger som helst. Samlar faktiskt på dom, och har väl fått tag i hälften ungefär. Otroligt kul serie!



Av D - 8 januari 2014 13:49

Originaltitel: Ghostbusters 2
Regissör: Ivan Reitman
Utgivningsår: 1989
Längd: 102 min

 

Efter att de tre framgångsrikt bekämpat stadens alla slemmiga monster, har de nu blivit arbetslösa. Men en gammal tyrann planerar att återvända till jorden genom sitt porträtt på stadens museum. Han vill få New York att bli världens ohyggligaste ställe. Nu finns det bara ett ställe att vända sig för att få hjälp.

 

Tycker denna film är mycket bättre än ettan! Denna är lite mer "läskigare" också, även om jag anser att dessa filmer är mer inslag av komedier. Mycket bra specialeffekter faktiskt. Gillar dessa filmer skarpt. Bill Murray gör lika suveränt jobb som Dan Aykroyd i dessa filmer. Men den största favoriten är Rick Moranis. Han spelar en tönt så jäkla bra alltså! Skrattar nästan bara genom att se honom :) Ja, ettan är en klassiker och tvåan likaså!

 

 

Av D - 6 januari 2014 10:45

Originaltitel: Jackass presents: Bad grandpa
Regissör: Jeff Tremaine
Utgivningsår: 2013
Längd: 91 min

 

Vi möter Irving Zisman, en grisig pensionär som spelas av Johnny Knoxville i latexsmink, på lasarettet, bejublande sin hustrus bortgång. ”På tiden! Hon har inte släppt till sedan 90-talet.” Sedan går han ut och sätter på… en läskmaskin. Som hans grej fastnar i. Under tiden väntar 8-årige Billy på sin mor som åkt dit för droghandel. ”Hon har dålig andedräkt för hon röker crack” säger han till två damer. Billys morfar är ingen annan än Irving och medan mamma är borta ska Irving köra Billy till sin pappa. Vi följer deras tokiga resa.


”Bad Grandpa” är ofta dolda kameran-filmad där Johnny Knoxville driver med människor och utsätter folk för riktigt grova och irriterande pranks - på riktigt! Jag älskar Jackass, och denna film är inget undantag. Skrattade riktigt mycket åt vissa scener. Jävla idiot den där Knoxville alltså :) Man måste verkligen ha stake för att uträtta det han gör. Barnet Billy som spelas av Jackson Nicoll är helt underbar! Han är så jäkla bäst! Det lär bli mer av honom i framtiden tror jag bestämt!

 

 

Av D - 4 januari 2014 11:42

Originaltitel: Ghost Busters
Regissör: Ivan Reitman
Utgivningsår: 1984
Längd: 105 min

 

När universitetet i New York lägger ner sin parapsykologiska avdelning, bildar dom sparkade forskarna Dr Venkman, Dr Stantz och Dr Spengler firman "Ghostbusters", som specialiserar sig på att utrota övernaturliga plågoandar. Den förtrollande Dana Barret upptäcker att hennes kylskåp är ingången till den andliga världen, och jakten sätts igång för våra hjältar. Plötsligt står dom ansikte mot ansikte med en gammal ond kraft, som gör vad som helst för att få Manhattan att bli ett rent helvete.

 

En riktig klassiker från 80-talet! Alla har väl sett Ghostbusters? Älskade denna filmen som liten, men nu när jag såg den igen så upptäckte jag att denna filmen va väldigt seg. Det dröjde lång tid innan det hände någonting. Vet att jag tycker tvåan är mycket bättre (ska se den oxå i dagarna). En sak älskar jag i denna film. Och det är bilen! Hur cool är inte den?! Annars är filmen bra gjord för att vara så gammal faktiskt. Dom har lyckats bra med specialeffekterna! Upptäckte även att detta år ska Ghostbusters 3 släppas! Får se om den är lika bra som dessa :)

 

 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards