Videohyllan

Alla inlägg den 8 januari 2014

Av D - 8 januari 2014 19:54

Originaltitel: Tammy
Regissör: Ben Falcone
Utgivningsår: 2014
Längd: 97 min

 

Tammy är en intetsägande person från en liten stad, som under en och samma dag förlorar sin bedragande man, sitt uselt betalda jobb, och sin bil. Med sin galna mormor vid sin sida, ger sig Tammy ut på vägen för att hitta ett bättre liv, men det visar sig vara svårare sagt än gjort då man har allt emot sig och mormor visar sig vara en gravt alkoholiserad gammal kvinna i sina bästa år.


Filmen började ganska uselt och jag tänkte "men vad är det här?", men när man väl kom in i filmen en bit va den ändå duglig att kolla på. Den bjöd på småskratt, men det va ingenting som va överdrivet roligt. Melissa McCarthy är huvudpersonen och hon har gjort mycket bättre roller i andra filmer. Samma sak gäller Susan Sarandon som spelar mormorn. 

 

 

Av D - 8 januari 2014 19:50

Startade: 1989
Genre: Animation / komedi
Säsonger: 27

 

I den lilla staden Springfield bor familjen Simpson, som består av pappa Homer, 36 år, mamma Marge 34 år, sonen Bart 10 år och döttrarna Lisa 8 år och Maggie 2 år. Homer arbetar hos den största arbetsgivaren i staden, kärnkraftverket. Marge är en ansvarstagande hemmafru och stannar hemma med Maggie, medan Lisa och Bart går till skolan. Lisa är otroligt smart och duktig i skolan. Bart däremot är usel i skolan och ägnar sig mest åt diverse bussträck. I serien får vi följa familjens vardag. Alla knäppa, galna, roliga och otroligt dumma beslut som denna familj fattar ger om mängder med skratt! 


Denna serie har varit min favorit sen jag va liten! Den 17 december 1989 sändes det första avsnittet i amerikansk tv. I Sverige debuterade serien den 29 november 1990. Då va jag alltså fem år gammal. The Simpsons har vunnit 10 stycken Emmys och har fått en utmärkelse som världens bästa TV-serie genom tiderna. Och jag förstår verkligen varför. Serien är full med ironi, parodi och satir. Man skrattar så jäkla mycket. Det finns hur många dvd-boxar med säsonger som helst. Samlar faktiskt på dom, och har väl fått tag i hälften ungefär. Otroligt kul serie!



Av D - 8 januari 2014 13:49

Originaltitel: Ghostbusters 2
Regissör: Ivan Reitman
Utgivningsår: 1989
Längd: 102 min

 

Efter att de tre framgångsrikt bekämpat stadens alla slemmiga monster, har de nu blivit arbetslösa. Men en gammal tyrann planerar att återvända till jorden genom sitt porträtt på stadens museum. Han vill få New York att bli världens ohyggligaste ställe. Nu finns det bara ett ställe att vända sig för att få hjälp.

 

Tycker denna film är mycket bättre än ettan! Denna är lite mer "läskigare" också, även om jag anser att dessa filmer är mer inslag av komedier. Mycket bra specialeffekter faktiskt. Gillar dessa filmer skarpt. Bill Murray gör lika suveränt jobb som Dan Aykroyd i dessa filmer. Men den största favoriten är Rick Moranis. Han spelar en tönt så jäkla bra alltså! Skrattar nästan bara genom att se honom :) Ja, ettan är en klassiker och tvåan likaså!

 

 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards