Videohyllan

Alla inlägg den 2 januari 2014

Av D - 2 januari 2014 09:01

Originaltitel: Fingerprints
Regissör: Harry Basil
Utgivningsår: 2006
Längd: 96 min

 

Grunden till filmen är en busskrasch som skall ha hänt 1957 där en skolbuss blir påkörd av ett tåg och alla ungarna dör. Legenden säger sedan om man stannar blir vid samma korsning så puttas bilen över rälsen av spökena från barnen. Hopp till framtiden så kommer Melanie tillbaka från avgiftning till sin familj som flyttat till samma stad. Hon blir utbjuden av sin syster till en fest där en av deltagarna skall visa att legenden stämmer, och även om det inte visar sig då så ser Melanie en mystisk flicka stående vid rälsen. Kan legenden vara sann eller döljer det sig någon annan mörk hemlighet i staden.

 

Mycket bra film. Tycker den är fruktansvärt läskig på sina ställen. Dock tyckte jag dom kunde gjort handlingen lite annorlunda. Känns som om början är bra och lovande, men att dom sen går in på fel väg och fokuserar på fel saker under resten av filmen. Man kan väl säga en blandning av en stämningsfull spökfilm kombinerat med en vanlig, mördare-ute-i-skogen typ av film. Den första halvan av filmen är kanon, men på andra halvan ballar den ut lite :P Men det gör inget egentligen, för jag tyckte ändå att filmen va creepy.

 

 

Av D - 2 januari 2014 08:55

Originaltitel: We are what we are
Regissör: Jim Mickle
Utgivningsår: 2013
Längd: 105 min

 

Den till synes välfungerande familjen Parker har alltid hållit sig lite för sig själva, men bakom fasaden styrs hemmet med järnhand av patrikarken Frank. Efter ett våldsamt regnoväder rasar allt och Franks två döttrar tvingas ta över ansvaret i familjen. Dom måste se till att det finns kött på bordet, dock inte den typ av kött som kan köpas i mataffären. Medan regnovädret fortsätter att översvämma den lilla byn hittar myndigheterna spår som leder dom närmare familjens mörka hemlighet.

 

Hmm... När man läser om filmen så verkar den vara väldigt bra! Men när man kollar på den så får man en helt annan uppfattning. Filmen va tråkig rakt igenom. Det hände nämligen inte alls mycket. Man bara väntade och väntade på att något riktigt bra skulle hända, men jag väntade fan förgäves. Jag får inga varmare känslor för filmen. och det idiotiska slutet viftar bort alla positiva åsikter totalt.

 

 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards