Videohyllan

Alla inlägg under augusti 2013

Av D - 12 augusti 2013 12:32

Originaltitel: See no evil, hear no evil
Regissör: Arthur Hiller
Utgivningsår: 1989
Längd: 103 min

 

Då man tar en blind svart man som är stor i korken och slår honom ihop med en döv och ödmjuk vit man har man skapat duon Wally och Dave. Wally är grov, provocerande och blind. Dave är lugn, hövlig och döv. Var för sig är dom vandrande katastrofer, men tillsammans är dom ännu värre! När ett mord begås är dom båda de enda vittnena. Problemet är bara att Wally inte såg det och att Dave inte hörde det... Nu misstänks dom istället för mordet. Polisen jagar dom, de kriminella jagar dom och det krävs mer än visdom för att slingra sig ifrån situationen.


Urkul film! Jag gillar både Richard Pryor och Gene Wilder så mycket! Och denna film från 1989 gillade jag jättemycket när jag omkring 10 år gammal! Har inte sett den sen dess, så det va en nostalgitripp att se denna klassiker igen! Tråkigt att veta att Richard Pryor levde ett hårt liv och dog i vad dom tror va hjärtattack 2005  i en ålder av 65 år gammal.



Av D - 11 augusti 2013 15:28

Originaltitel: The purge
Regissör: James DeMonaco
Utgivningsår: 2013
Längd: 85 min

 

En natt per år gäller inga lagar. Medborgarna får fria händer att leva ut allt hat och all frustration. När morgonen gryr behöver ingen svara för vad som hänt i nattens mörker, utan alla kan renade gå vidare med sina liv. Den fredlösa natten är en orgie i våld och mord där många blir jägare och alla är villebråd. Värst drabbas dom fattiga. Hemlösa saknar helt skydd. I det fina - noga inhägnade - villaområde där familjen Sandin bor är läget gynnsammare. Alla stänger in sig i sina skottsäkra hus. Pappa Sandin har själv försett dom med de senaste säkerhetssystemen - och blivit rejält förmögen på kuppen. Men inget  skydd är att lita på - ingen vet bättre än pappa Sandin att det kan bli en hård natt.


Jadu... Jag vet inte vad jag ska tycka om denna filmen? En natt per år får vem som helst mörda utan att åka fast för det. Resterande dagar på året får INGEN mördas. Undra om det skulle funka i en vanliga världen? Undra om världen skulle bli bättre då? Nej... jag vet inte. Visst satt man på nålar under hela filmen, men ändå fick jag inget fäste om den. Jag vet faktiskt inte om jag gillar den eller inte. Den va skum för min smak.



Av D - 10 augusti 2013 12:06

Originaltitel: Bäst före
Regissör: Mats Arehn
Utgivningsår: 2013
Längd: 101 min

 

Bäst före är berättelsen om tre män. Bosse, en nypensionerad teckningslärare som är övergiven av sin vackra hustru Karin. Lennart, skolchefen som är övertygad om sin oemotståndliga charm och som missbedömer sin hustrus klarsynthet. Och Anders, en passionerad entusiast som är övertygad om att han har kläckt ett epokgörande TV-format. Dom vinner en mindre summa på V75 och beslutar sig för att pigga upp tillvaron med en Åbo-kryssning. Men när Bosses gamla ungdomskärlek, Anna, dyker upp på båten med sin åldriga mamma sätts gammal vänskap på prov.


Denna film har fått dåliga recensioner om man kollar runt på nätet. Men jag tyckte att denna film va charmig och rolig :) En film om tre gubbar som gör bort sig totalt på Åbo-kryssningen! Brasse Brännström, Kjell Bergqvist, Göran Ragnerstam och Ewa Fröling är några kända namn i denna film. Brasse va min idol när jag va liten (Fem myror är fler än fyra elefanter) och jag fick verkligen en chock när jag såg hur gammal min idol blivit :/ Gillar man svenska komedi-filmer så tycker jag man ska se denna!



Av D - 9 augusti 2013 12:19

Originaltitel: Journey 2: The mysterious island
Regissör: Brad Peyton
Utgivningsår: 2012
Längd: 100 min

 

Den unge Sean Anderson tar emot en signal från en mystisk ö som inte finns utmärkt på kartan och det blir starten på ett spännande äventyr. Seans och hans låtsaspappa Hank ger sig iväg på en resa för att finna ön tillsammans med en helikopterpilot och hans ursnygga dotter. Det är en plats fylld av märkliga livsformer, dödliga vulkaner och makalösa hemligheter. Efter att ha landat bland öns bisarra livsformer tvingas dom att fly – eller också försvinna för alltid.


Det va verkligen en kanonfilm för hela familjen! Detta va en äventyrsfilm helt klart i min smak (och även barnens!) Den ger väldigt många skratt samtidigt som filmen är spännande hela vägen igenom! Allt det mystiska som ön bjuder på fick mig att sitta helspänd i soffan. Resan till jordens medelpunkt påminner en del om Disneys 50- och 60-talsfilmer och det är mycket man känner igen! När filmen tog slut tänkte jag "Fan...". Rekommenderas starkt!



Av D - 9 augusti 2013 12:11

Originaltitel: Land of the lost
Regissör: Brad Silberling
Utgivningsår: 2009
Längd: 94 min

 

Dr Rick Marshall är en paleontolog och försöker överertyga folk om att det finns parallella universum, men blir utskrattad. Han råkar falla igenom till en annan dimension tillsammans med sin brittiska kollega Holly och slusken Will, när Rick testar sin takyonförstärkare. I en främmande dimension full av dinosaurier, människoödlor och liknande så måste dom hitta takyonförstärkaren igen för att ta sig hem.


MYCKET rolig film! Jag skrattade fruktansvärt mycket flera gånger! I vanliga fall avskyr jag Will Ferrell, som spelar huvudrollen, men i denna film kunde jag inget mer än att älska honom. Tycker hela konceptet med en annan dimension är mycket bra. Visst, lite överdrivet är det ju allt, men jag tycker ändå detta är en perfekt komedi!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards