Videohyllan

Alla inlägg den 17 augusti 2013

Av D - 17 augusti 2013 23:22

Originaltitel: Aladdin
Regissör: Ron Clements & John Musker
Utgivningsår: 1992
Längd: 90 min

 

Ett hisnande tecknat Disney-äventyr om den fattige Aladdin som träffar den sköna prinsessan Jasmine - och blir hopplöst kär. Emiren Jafar har sökt hela sitt liv efter en grotta med en magisk lampa i. När Jafar äntligen hittar grottan visar det sig att bara en enda person får gå in, den fattige och snälle gatupojken Aladdin. Den onde Jafar gör allt för att skilja de unga tu, men med hjälp av en speedad ande klarar dom sig ur de mest omöjliga situationer!


Anden är den roligaste sidekicken i en tecknad film hittils och jag totalt älskade filmen. En av dom få tecknade filmer som faktiskt är bättre på svenska än på engelska. Rösten i den engelska versionen funkar inte riktigt för mig utan jag tycker dom svenska rösterna är mycket bättre, trots att det är Robin Williams som gör den engelska rösten till Anden. Fantastisk tecknad film, som verkligen har allt. Glädje, sorg, en stor dos humor, en skitrolig Ande och en riktigt läskig skurk i form av Jafar. Älskade den som fan när jag va liten, älskar den lika mycket nu. Grym film!



Av D - 17 augusti 2013 08:43

Originaltitel: The lion king 1½
Regissör: Bradley Raymond
Utgivningsår: 2003
Längd: 73 min

 

Timon passar inte riktigt in i sin surikat-koloni. Han känner att han är menat för något annat. I en uppenbarelse bestämmer han sig för att han ska lämna kolonin och gå mot den stora konstiga klippan man kan se långt, långt borta i horisonten. Timon beger sig i väg. Det går bra tills mörkret faller och alla djungelns konstiga ljud plötsligt blir mycket skrämmande. I varje fall om man är ett mycket litet däggdjur vars enda syfte är att vara mat åt andra och gräva gångar i jorden. Plötsligt står han öga mot öga med ett livsfarligt jättelikt djur med bestialiska betar som alldeles säkert inte skulle ha något emot att glufsa i sig en liten munsbit i form av en livrädd surikat. Det livsfarliga djuret är precis lika skräckslaget som Timon. Vårtsvinet Pumbaa har inte surikater på menyn. Det osannolika paret slår följe på Timons resa mot det som är Lejonklippan.


Lejonkungen 3 handlar om Timon och Pumbaa och utspelar sig exakt samtidigt som Lejonkungen, men man får följa filmen ur Timon och Pumbaa´s synvinkel. När jag såg denna film för första gången när den kom ut, så skrattade jag så att tårarna sprutade! Disney har verkligen lyckats med denna film, som skiljer sig mot dom andra Disney-filmerna. Man bör ha sett Lejonkungen 1 för att första det roliga i denna film. Absolut sevärd, om du vill få dig ett gott skratt :)



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards