Videohyllan

Alla inlägg den 16 augusti 2013

Av D - 16 augusti 2013 16:56

Startade: 1997
Genre: Animation / komedi
Säsonger: 19

 

South Park följer fyra vanvördiga grundskoleelevers missöden i den lugna, dysfunktionella staden South Park i Colorado. Pojkarna som heter Kyle, Cartman, Stan och Kenny är 8-9 år gamla som utforskar världen på deras egna sätt. Dom är nyfikna på det övernaturliga, sexuella, extraordinära och det galna. För dom är det en naturlig del av uppväxten i South Park. Serien är en amerikansk animerad TV-serie som skapats av Trey Parker och Matt Stone för en äldre publik. 


Inte lika bra som The Simpsons, men denna fungerar kanon med! Till skillnad från Simpsons, så är det mycket sexuellt i denna serie - på ett jävligt roligt sätt. Väldigt grovt språk, mycket våld och mycket skratt kan väl förklara denna serie. Serien sändes första gången 1997. Skaparna Trey Parker och Matt Stone gör dom flesta av rösterna och dom är helt makalösa! Båda spelar i en film som heter "Baseketball" där man får se "live" hur dom imiterar några röster ur South Park och jag skrattade sönder mig. Serien har ett kontrakt på totalt 23 säsonger som gäller ändra fram till 2019. 



Av D - 16 augusti 2013 16:43

Originaltitel: Boogeyman
Regissör: Stephen Kay
Utgivningsår: 2005
Längd: 89 min

 

I denna isande skräckfilm, Boogeyman, tvingas Tim Jensen tillbaka till sitt barndomshem för att konfrontera dom förskräckliga upplevelser han hade i sitt eget barnrum för länge sedan. Nu bestämmer han sig för att återvända för att en gång för alla försöka bli av med de traumatiska händelser, som nu styr hans liv. Han återvänder för att ta itu med sina demoner och försöka övervinna sin rädsla. Kan det vara verkligt eller bara ett påhitt av hans egen fantasi?

 

Åh, jag älskar denna film! Att dom gör en skräckfilm av barnens hemskaste mardröm är suveränt! Filmenn faller lite på specialeffekterna, men själva handlingen och skådespelarna lyfter ändå upp filmen i topp och är väldigt obehaglig. Vissa scener känns dock som att dom satte in pga brist på fantasi, men man kan inte begära allt. Barry Watson gör rollen som Tim kanon och han är oerhört trovärdig. Man känner verkligen av hans rädsla.



Av D - 16 augusti 2013 16:36

Originaltitel: 27 dresses
Regissör: Anne Fletcher
Utgivningsår: 2008
Längd: 111 min

 

Jane, en romantisk och fullständigt osjälvisk ung kvinna – en kvinna som ständigt ställer upp som brudtärna på sina vänners bröllop utan att någonsin närma sig sitt eget ”lyckliga i alla sina dagar - slut”. Men då Janes chef – som Jane är hemligt förälskad i – blir kär i hennes lillasyster Tess är måttet rågat och Jane börjar ifrågasätta sitt sätt att leva. Samtidigt får Jane den jobbiga äktenskapskolumnisten Kevin Doyle på halsen. 


Men åh vilken underbar film! Hur har jag kunnat missa denna?! En oerhört romantisk film med många inslag av komedi. En riktig chickflick som ingen tjej bör missa! Självklart är filmen ganska förutsägbar, men äkta chickflicks är ju faktiskt det! Man vet mer eller mindre tidigt i början vad som kommer att ske i slutet - men det är nästan det som är charmen med dessa filmer! Väldigt mysig och smörig och man får fasiken inte nog :)



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards