Videohyllan

Alla inlägg under augusti 2013

Av D - 18 augusti 2013 17:40

Originaltitel: Legally blondes
Regissör: Savage Steve Holland
Utgivningsår: 2009
Längd: 86 min

 

Elle Woods (från Legally Blond) blonda tvilling-kusiner Annie och Izzy flyttar från England till Kalifornien med sin pappa och tror att deras minihundar och rosa kläder kommer få dom att passa in bland palmerna. Med hjälp av stipendium kommer dom in på en fin privatskola. Men dom får snart veta att dom är långt hemifrån när skolans ledning vänder sig emot dom. Direkt har de fått en ovän i skolan, skolans rikaste och populäraste elev Tiffany. Flickorna får nu använda både charm och intelligens för att rentvå sig från brottet dom blivit oskyldigt anklagade för.  ad s


Ja, vad ska man säga? En film dom kastat ut massa pengar på. Jag brukar gilla "high-school-filmer", men detta va verkligen kasst. Legally Blonde 1 med Reese Witherspoon är ju en kanonfilm. Tvåan är sådär. Men detta tog priset av kassast uppföljare. Hmm... ja, chihuahuorna va väl söta i denna film. Pluspoäng för det.



Av D - 18 augusti 2013 13:52

Originaltitel: Adventures of Huck Finn
Regissör: Stephen Sommers
Utgivningsår: 1993
Längd: 108 min

 

På flykt undan sin pappa och den välmenande änkan Douglas ger sig pojken Huckleberry Finn av på rymmen för att söka frihet. Tillsammans med en svart, förrymd slav som heter Jim, tar han sig på en flotte ner för Mississippi-floden. Dom möter skojare och tjuvar och hamnar mitt uppe i en släktfejd som dom med nöd och näppe tar sig ut med livet i behåll. Men dom klarar sig i alla väder, inte minst tack vare sin förmåga att springa snabbt och smita i rätt ögonblick. Dom stöter på det ena oförglömliga äventyret efter det andra.


Filmen bygger på Mark Twains roman från 1884 där författaren skildrar livsvillkoren i det ras- och klassmässigt skiktade sydstatssamhälle där han själv växte upp i. En av mina favoritfilmer när jag va liten. Och som med många andra, så älskar jag den än idag. Detta är en riktig äventyrsfilm för hela familjen som innehåller ALLT. Komedi, action, äventyr, tårar, skratt osv. Definitivt en kanonfilm som jag tycker alla borde se! Huvudrollen är en ung Elijah Wood.



Av D - 17 augusti 2013 23:22

Originaltitel: Aladdin
Regissör: Ron Clements & John Musker
Utgivningsår: 1992
Längd: 90 min

 

Ett hisnande tecknat Disney-äventyr om den fattige Aladdin som träffar den sköna prinsessan Jasmine - och blir hopplöst kär. Emiren Jafar har sökt hela sitt liv efter en grotta med en magisk lampa i. När Jafar äntligen hittar grottan visar det sig att bara en enda person får gå in, den fattige och snälle gatupojken Aladdin. Den onde Jafar gör allt för att skilja de unga tu, men med hjälp av en speedad ande klarar dom sig ur de mest omöjliga situationer!


Anden är den roligaste sidekicken i en tecknad film hittils och jag totalt älskade filmen. En av dom få tecknade filmer som faktiskt är bättre på svenska än på engelska. Rösten i den engelska versionen funkar inte riktigt för mig utan jag tycker dom svenska rösterna är mycket bättre, trots att det är Robin Williams som gör den engelska rösten till Anden. Fantastisk tecknad film, som verkligen har allt. Glädje, sorg, en stor dos humor, en skitrolig Ande och en riktigt läskig skurk i form av Jafar. Älskade den som fan när jag va liten, älskar den lika mycket nu. Grym film!



Av D - 17 augusti 2013 08:43

Originaltitel: The lion king 1½
Regissör: Bradley Raymond
Utgivningsår: 2003
Längd: 73 min

 

Timon passar inte riktigt in i sin surikat-koloni. Han känner att han är menat för något annat. I en uppenbarelse bestämmer han sig för att han ska lämna kolonin och gå mot den stora konstiga klippan man kan se långt, långt borta i horisonten. Timon beger sig i väg. Det går bra tills mörkret faller och alla djungelns konstiga ljud plötsligt blir mycket skrämmande. I varje fall om man är ett mycket litet däggdjur vars enda syfte är att vara mat åt andra och gräva gångar i jorden. Plötsligt står han öga mot öga med ett livsfarligt jättelikt djur med bestialiska betar som alldeles säkert inte skulle ha något emot att glufsa i sig en liten munsbit i form av en livrädd surikat. Det livsfarliga djuret är precis lika skräckslaget som Timon. Vårtsvinet Pumbaa har inte surikater på menyn. Det osannolika paret slår följe på Timons resa mot det som är Lejonklippan.


Lejonkungen 3 handlar om Timon och Pumbaa och utspelar sig exakt samtidigt som Lejonkungen, men man får följa filmen ur Timon och Pumbaa´s synvinkel. När jag såg denna film för första gången när den kom ut, så skrattade jag så att tårarna sprutade! Disney har verkligen lyckats med denna film, som skiljer sig mot dom andra Disney-filmerna. Man bör ha sett Lejonkungen 1 för att första det roliga i denna film. Absolut sevärd, om du vill få dig ett gott skratt :)



Av D - 16 augusti 2013 16:56

Startade: 1997
Genre: Animation / komedi
Säsonger: 19

 

South Park följer fyra vanvördiga grundskoleelevers missöden i den lugna, dysfunktionella staden South Park i Colorado. Pojkarna som heter Kyle, Cartman, Stan och Kenny är 8-9 år gamla som utforskar världen på deras egna sätt. Dom är nyfikna på det övernaturliga, sexuella, extraordinära och det galna. För dom är det en naturlig del av uppväxten i South Park. Serien är en amerikansk animerad TV-serie som skapats av Trey Parker och Matt Stone för en äldre publik. 


Inte lika bra som The Simpsons, men denna fungerar kanon med! Till skillnad från Simpsons, så är det mycket sexuellt i denna serie - på ett jävligt roligt sätt. Väldigt grovt språk, mycket våld och mycket skratt kan väl förklara denna serie. Serien sändes första gången 1997. Skaparna Trey Parker och Matt Stone gör dom flesta av rösterna och dom är helt makalösa! Båda spelar i en film som heter "Baseketball" där man får se "live" hur dom imiterar några röster ur South Park och jag skrattade sönder mig. Serien har ett kontrakt på totalt 23 säsonger som gäller ändra fram till 2019. 



Av D - 16 augusti 2013 16:43

Originaltitel: Boogeyman
Regissör: Stephen Kay
Utgivningsår: 2005
Längd: 89 min

 

I denna isande skräckfilm, Boogeyman, tvingas Tim Jensen tillbaka till sitt barndomshem för att konfrontera dom förskräckliga upplevelser han hade i sitt eget barnrum för länge sedan. Nu bestämmer han sig för att återvända för att en gång för alla försöka bli av med de traumatiska händelser, som nu styr hans liv. Han återvänder för att ta itu med sina demoner och försöka övervinna sin rädsla. Kan det vara verkligt eller bara ett påhitt av hans egen fantasi?

 

Åh, jag älskar denna film! Att dom gör en skräckfilm av barnens hemskaste mardröm är suveränt! Filmenn faller lite på specialeffekterna, men själva handlingen och skådespelarna lyfter ändå upp filmen i topp och är väldigt obehaglig. Vissa scener känns dock som att dom satte in pga brist på fantasi, men man kan inte begära allt. Barry Watson gör rollen som Tim kanon och han är oerhört trovärdig. Man känner verkligen av hans rädsla.



Av D - 16 augusti 2013 16:36

Originaltitel: 27 dresses
Regissör: Anne Fletcher
Utgivningsår: 2008
Längd: 111 min

 

Jane, en romantisk och fullständigt osjälvisk ung kvinna – en kvinna som ständigt ställer upp som brudtärna på sina vänners bröllop utan att någonsin närma sig sitt eget ”lyckliga i alla sina dagar - slut”. Men då Janes chef – som Jane är hemligt förälskad i – blir kär i hennes lillasyster Tess är måttet rågat och Jane börjar ifrågasätta sitt sätt att leva. Samtidigt får Jane den jobbiga äktenskapskolumnisten Kevin Doyle på halsen. 


Men åh vilken underbar film! Hur har jag kunnat missa denna?! En oerhört romantisk film med många inslag av komedi. En riktig chickflick som ingen tjej bör missa! Självklart är filmen ganska förutsägbar, men äkta chickflicks är ju faktiskt det! Man vet mer eller mindre tidigt i början vad som kommer att ske i slutet - men det är nästan det som är charmen med dessa filmer! Väldigt mysig och smörig och man får fasiken inte nog :)



Av D - 13 augusti 2013 11:31

Originaltitel: Sinister
Regissör: Scott Derrickson
Utgivningsår: 2012
Längd: 109 min

 

Ellison livnär sig på att skriva romaner baserade på verkliga brott och han är känd för att alltid arbeta mycket metodiskt. För att leva upp till sin senaste succé söker han en riktigt bloddrypande historia. På bakgården till ett hus har en familj på fyra personer hängts och Ellison köper huset för att komma offren och sanningen bakom brottet så nära som möjligt. För att inte skrämma upp sin familj väljer han dock att inte berätta om vad som hänt i huset. Ellison hittar en låda på vinden som innehåller fem Super 8-filmer samt en projektor. När han börjar titta på dom innehåller den första filmen mordet i huset där han bor. Därefter följer fyra andra mord ända tillbaka till 1960-talet. Det som är den röda tråden för alla dessa mord är att ett barn i varje familj som mördas är försvunnet och saknas.


Jag blev arg på denna film. Jag vet inte varför, men jag kände bara ilska. Den första halvan av filmen är långtråkig. Men man visste att eftersom det är långtråkigt, måste andra halvan av filmen vara bra. Jo, den va bra. Men jag gillade inte filmen, konstigt nog. Annars brukar jag gilla "hoppa-till-av-skräck" scener, men jag kände en ilska gentemot handlingen bara. Usch. Många gillade dock denna film, så lyssna inte på min kritik :P


Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards