Videohyllan

Alla inlägg under mars 2018

Av D - 19 mars 2018 09:15

Originaltitel: Crooked house
Regissör:
Gilles Paquet-Brenner
Utgivningsår:
2017
Längd:
115 min

 

Året är 1947 och vi tar oss till ett lyxigt hus i London. Privatdetektiv Charles Hayward bjuds in av Sophia till hennes familjehem för att lösa mordet på hennes farfar Aristide Leonides. I huset bor hela familjen Leonidas och alla är misstänkta på ett eller annat vis då dom alla har motiv och inga alibin. Och som om det inte vore nog har Charles en komplicerad historia med Sophia då de var ett par när dom båda bodde i Kairo.


Här har vi henne igen! Ännu en Agatha Christie-deckare som görs om till film! Jag gillade denna till skillnad från Orientexpressen. Man har ju aningar om vem mördaren skulle vara redan från början, men man får sig en riktig överraskning mot slutet! Utan att säga för mycket så, tyckte jag att filmen slutade oerhört sorgligt trots att det va det bästa för alla. I rollerna ser vi underbara Glenn Close, Christina Hendricks och tro det eller ej - Gillian Andersson! Och jag såg absolut inte att det va hon, utan det va nu när jag skulle blogga som jag fick reda på att det är hon som spelade Magda i filmen! Helgrymt!



Av D - 18 mars 2018 09:37

Originaltitel: The parent trap
Regissör:
Nancy Meyers
Utgivningsår:
1998
Längd:
127 min

 

Hallie och Annie är två tvillingflickor som växer upp på varsin sida Atlanten - i USA respektive England. Dom har ingen aning om den andres existens för deras föräldrar skilde sig när barnen föddes och varje förälder fick med sig ett av barnen. Hallie och Annie träffas för första gången av en slump på ett sommarläger och upptäcker att dom inte bara är lika som bär utan faktiskt är enäggstvillingar. Dom bestämmer sig för att försöka para ihop fadern och modern igen.


Denna film är rätt barnslig men charmig ändå! Jag gillade den som barn, men nu känns den väldigt överdriven. Annie och Hallie spelas av Lindsay Lohan och det är väldigt snyggt ihopklippt när "båda" flickorna är med på samma scener! Mycket bra jobbat! Man kan nästan tro att flickan spelas av två helt separata skådespelerskor! När jag tittade på filmen kunde jag inte låta bli att tänka på hur söt Lindsey va och hur nerknarkad och förstörd hon är nu. Så tragiskt.



Av D - 16 mars 2018 09:03

Originaltitel: Jumanji: Welcome to the jungle
Regissör:
Jake Kasdan
Utgivningsår:
2017
Längd:
119 min

 

Genom en förtrollad spelkonsol sugs nörden Spencer, atleten Fridge, den udda tjejen Martha och bimbotjejen Bethany in i den farofyllda världen Jumanji, där dom förvandlas till den respektive avatar dom valt, alla med sina unika färdigheter. För att inte fastna i Jumanji i all evighet måste dom ta sig igenom sitt livs äventyr - och överleva till sista nivån. Dom har bara tre liv var, så dom måste verkligen vara rädda om sig samtidigt som dom ska ta sig igenom otroligt farliga världar.


I denna version är inte Jumanji ett brädspel längre, utan en tv-spels konsoll! Lite otippat, men det fungerar rätt okej. Jag gillar uppföljningar, men i detta fall gillade jag absolut originalet mer. Jag gillade brädspels-idén där varje deltagare slår med tärningen och får en egen "utmaning" eller vad man ska kalla det. Här är det exakt som i ett tv-spel. Man springer runt i världen och vet inte vad man stöter på. Dock avskydde jag motorcykelgänget som är med i filmen och som ska föreställa "dom onda" i själva spelet. Motorcyklar passar inte in i en djungel. Dom borde ha koncentrerat sig mer på vilda djur, farliga spindlar osv - sånt som verkligen finns i en djungel och som vi såg mer av i den första filmen. Däremot är denna film så rolig jämfört med den första! Här har dom verkligen jobbat med att få med komedi i äventyret. Vi ser kända ansikten som Dwayne Johnson, Jack Black och Nick Jonas i rollerna!



Av D - 16 mars 2018 08:46

Originaltitel: The man in the iron mask
Regissör:
Randall Wallace
Utgivningsår:
1998
Längd:
132 min

 

I Frankrike år 1662 är situationen katastrofal. Folket svälter och är i upprorsstämning. Kungen är den elaka och arrogante Ludvig XIV vars prioritet är stora fester och unga kvinnor. Samtidigt i Bastiljen sitter en man inlåst. Han har suttit inlåst i många, många bortglömda år och runt huvudet har han en järnmask som han aldrig får ta av. Varför vill man dölja denne mans ansikte? Musketörerna Aramis, Athos och Porthos bestämmer sig för att på ett smart sätt försöka undanröja kungen och ställa allt till rätta i Frankrike. 


Nostalgi på hög nivå! Detta va en film som gick varm i min VHS-spelare! Jag älskar den! Leonardo DiCaprio gör rollen / rollerna helt perfekt eftersom att han klarar av att göra två så bra personligheter för "samma man". Det är mycket äventyr och historia i filmen som har ett bra tempo och aldrig blir tråkig. Denna historia är ju baserad på en sann berättelse. I Bastiljen runt denna tid satt det verkligen en man med järnmask inlåst i en fängelsehåla tills han dog. Tyvärr är det än idag ett mysterium vem han va, men historien är jätte intressant!



Av D - 14 mars 2018 12:20

Originaltitel: No estamos solos / We are not alone
Regissör:
Daniel Rodriguez Risco
Utgivningsår:
2016
Längd:
76 min

 

När en familj bestämmer sig för att flytta till utkanten av Lima till ett underbart hus är det ingen som misstänker någonting. Dom trivs direkt, men Sofia, det enda barnet i familjen har en aning problem med hennes pappas Mateos nya kärlek Monica. Efter att dom blivit hemmastadgade hittar Monica en dörr som är förseglat med en tunn vägg. Dom river väggen och inser att dörren leder ner till en källare som är inrett som ett barnrum. Snart börjar familjen bli terroriserade av en hotfull närvaro i sitt nya hem och dom tvingas söka hjälp från en exorcist. 


Jag vet inte varför, men jag hade för mig att detta va en riktigt bra och läskig skräckfilm? Jag hade nog läst det någonstans tror jag? Visst, den va absolut inte dålig, men det hände lite för lite. Och man fick aldrig riktigt någon klarhet på slutet vilka dessa närvaron va och varför dom gjorde som dom gjorde. Dom borde ha förklarat det lite mer, så hade slutet blivit perfekt. Filmen känns en aning långdragen trots att den bara är 76 minuter lång, men helt okej att titta på!



Av D - 14 mars 2018 12:10

Originaltitel: The danish girl
Regissör:
Tom Hooper
Utgivningsår:
2015
Längd:
119 min

 

Köpenhamn på 1920-talet. När konstnären Gerda Wegener ber sin man Einar Wegener att rycka in i stället för en kvinnlig modell som inte dykt upp och klä sig som kvinna avslöjas att han alltid sett sig som kvinna. I tiden som följer kommer han till insikten att han vill leva öppet som kvinna och tar sig namnet Lili Elbe. I samband med att deras relation flyttar paret till Paris och där märker Gerda att hennes porträtt av Lili ådrar sig ett större intresse bland konsthandlarna än någon av hennes tidigare tavlor. I Paris träffar Gerda och Einar en läkare som påstår att man kan göra om det manliga könet till ett kvinnligt - alltså helt och hållet byta kön. 


Vilken film! Detta är en sann historia om det första försöket till att utföra ett könsbyte. Jag storgrät på slutet av filmen! Eddie Redmayne i rollen som Einar / Lili är hur bra som helst! Han ser kanonbra ut både som man och verkligen som kvinna och hela hans sätt gör denna roll perfekt för honom! Lite halvtråkigt i mitten av filmen då vissa scener inte är av stort intresse och känns mer ditplockat för att dra ut på filmen. Men för det mesta är filmen verkligen spännande och man lider verkligen med denna man som inombords är säker på att han skulle födas som en kvinna istället. 



Av D - 13 mars 2018 08:47

Originaltitel: Split
Regissör:
M. Night Shyamalan
Utgivningsår:
2016
Längd:
116 min

 

Tonåringen Casey blir kidnappad tillsammans med två andra tjejer i klassen som hon inte har någonting gemensamt med. Gärningsmannen är Kevin som låser in flickorna i ett källarutrymme. Under dom närmaste dagarna inser dom tre fångarna att Kevin är komplicerad – han har 23 personligheter och flera av dom visar sig för flickorna. Några av figurerna inuti Kevins hjärna berättar att dom väntar på ett monster som snart ska komma ut och ställa till fasansfulla problem.


Ännu en kidnappningsfilm, men dessa kan man aldrig tröttna på! Dock är denna film mycket spännande och udda, men tyvärr faller den på slutet. James McAvoy som spelar Kevin och hans personligheter gör det helt perfekt! Man märker verkligen vilken av personligheterna det är vi tittar på. Dessa flickor måste vara skräckslagna. Inte nog med att dom blir kidnappade - dom blir kidnappade av 23 olika personer samtidigt. Filmen kanske låter komplicerad, men den är enkel att hänga med på! Kevin lider av DID-personlighetsstörning och jag tror till 100% på att den ena personligheten kan vara diabetiker, en annan allergisk mot bin medan dom andra är inget av dom. Hjärnan är ett mysterium och vi använder endast en liten del av den, så varför inte?



Av D - 13 mars 2018 08:28

Originaltitel: I am Elizabeth Smart
Regissör:
Sarah Walker
Utgivningsår:
2017
Längd:
87 min

 

I juni 2002 va Elizabeth Ann Smart 14 år gammal när hon blev kidnappad från sitt hem i Salt Lake City av en religiös fanatiker vid namn Brian David Mitchell. Han förde henne in i skogen till ett läger där han och hans vrida fru samt medbrottsling Wanda Barzee bodde. Hon svalt, misshandlades, utnyttjades för arbete, våldtogs och utsattes för bisarra religiösa ritualer. Nio månader senare kunde hon äntligen fritas efter en lång tid i helvetet.


Detta är en verklighetsbaserad film, där även ytterligare en skådis som ska föreställa den riktiga Elizabeth Smart ger "sina egna" kommentarer under filmens gång. Dessa kommentarer hämtas ut Elizabeths självbiografi om kidnappningen. Filmen är mycket bra. Det händer så mycket sånt här, särskilt i USA men även andra länder. Vidriga människor som Josef Fritzl, Ariel Castro och Wolfgang Priklopir etsar sig fast i minnet. I filmen ser vi Skeet Ulrich som kindpapparen Brian David, men man ser knappt att det är han! Hade jag inte vetat att det va han, så hade jag aldrig sett det!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards