Videohyllan

Alla inlägg den 14 mars 2018

Av D - 14 mars 2018 12:20

Originaltitel: No estamos solos / We are not alone
Regissör:
Daniel Rodriguez Risco
Utgivningsår:
2016
Längd:
76 min

 

När en familj bestämmer sig för att flytta till utkanten av Lima till ett underbart hus är det ingen som misstänker någonting. Dom trivs direkt, men Sofia, det enda barnet i familjen har en aning problem med hennes pappas Mateos nya kärlek Monica. Efter att dom blivit hemmastadgade hittar Monica en dörr som är förseglat med en tunn vägg. Dom river väggen och inser att dörren leder ner till en källare som är inrett som ett barnrum. Snart börjar familjen bli terroriserade av en hotfull närvaro i sitt nya hem och dom tvingas söka hjälp från en exorcist. 


Jag vet inte varför, men jag hade för mig att detta va en riktigt bra och läskig skräckfilm? Jag hade nog läst det någonstans tror jag? Visst, den va absolut inte dålig, men det hände lite för lite. Och man fick aldrig riktigt någon klarhet på slutet vilka dessa närvaron va och varför dom gjorde som dom gjorde. Dom borde ha förklarat det lite mer, så hade slutet blivit perfekt. Filmen känns en aning långdragen trots att den bara är 76 minuter lång, men helt okej att titta på!



Av D - 14 mars 2018 12:10

Originaltitel: The danish girl
Regissör:
Tom Hooper
Utgivningsår:
2015
Längd:
119 min

 

Köpenhamn på 1920-talet. När konstnären Gerda Wegener ber sin man Einar Wegener att rycka in i stället för en kvinnlig modell som inte dykt upp och klä sig som kvinna avslöjas att han alltid sett sig som kvinna. I tiden som följer kommer han till insikten att han vill leva öppet som kvinna och tar sig namnet Lili Elbe. I samband med att deras relation flyttar paret till Paris och där märker Gerda att hennes porträtt av Lili ådrar sig ett större intresse bland konsthandlarna än någon av hennes tidigare tavlor. I Paris träffar Gerda och Einar en läkare som påstår att man kan göra om det manliga könet till ett kvinnligt - alltså helt och hållet byta kön. 


Vilken film! Detta är en sann historia om det första försöket till att utföra ett könsbyte. Jag storgrät på slutet av filmen! Eddie Redmayne i rollen som Einar / Lili är hur bra som helst! Han ser kanonbra ut både som man och verkligen som kvinna och hela hans sätt gör denna roll perfekt för honom! Lite halvtråkigt i mitten av filmen då vissa scener inte är av stort intresse och känns mer ditplockat för att dra ut på filmen. Men för det mesta är filmen verkligen spännande och man lider verkligen med denna man som inombords är säker på att han skulle födas som en kvinna istället. 



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards