Videohyllan

Alla inlägg den 13 mars 2018

Av D - 13 mars 2018 08:47

Originaltitel: Split
Regissör:
M. Night Shyamalan
Utgivningsår:
2016
Längd:
116 min

 

Tonåringen Casey blir kidnappad tillsammans med två andra tjejer i klassen som hon inte har någonting gemensamt med. Gärningsmannen är Kevin som låser in flickorna i ett källarutrymme. Under dom närmaste dagarna inser dom tre fångarna att Kevin är komplicerad – han har 23 personligheter och flera av dom visar sig för flickorna. Några av figurerna inuti Kevins hjärna berättar att dom väntar på ett monster som snart ska komma ut och ställa till fasansfulla problem.


Ännu en kidnappningsfilm, men dessa kan man aldrig tröttna på! Dock är denna film mycket spännande och udda, men tyvärr faller den på slutet. James McAvoy som spelar Kevin och hans personligheter gör det helt perfekt! Man märker verkligen vilken av personligheterna det är vi tittar på. Dessa flickor måste vara skräckslagna. Inte nog med att dom blir kidnappade - dom blir kidnappade av 23 olika personer samtidigt. Filmen kanske låter komplicerad, men den är enkel att hänga med på! Kevin lider av DID-personlighetsstörning och jag tror till 100% på att den ena personligheten kan vara diabetiker, en annan allergisk mot bin medan dom andra är inget av dom. Hjärnan är ett mysterium och vi använder endast en liten del av den, så varför inte?



Av D - 13 mars 2018 08:28

Originaltitel: I am Elizabeth Smart
Regissör:
Sarah Walker
Utgivningsår:
2017
Längd:
87 min

 

I juni 2002 va Elizabeth Ann Smart 14 år gammal när hon blev kidnappad från sitt hem i Salt Lake City av en religiös fanatiker vid namn Brian David Mitchell. Han förde henne in i skogen till ett läger där han och hans vrida fru samt medbrottsling Wanda Barzee bodde. Hon svalt, misshandlades, utnyttjades för arbete, våldtogs och utsattes för bisarra religiösa ritualer. Nio månader senare kunde hon äntligen fritas efter en lång tid i helvetet.


Detta är en verklighetsbaserad film, där även ytterligare en skådis som ska föreställa den riktiga Elizabeth Smart ger "sina egna" kommentarer under filmens gång. Dessa kommentarer hämtas ut Elizabeths självbiografi om kidnappningen. Filmen är mycket bra. Det händer så mycket sånt här, särskilt i USA men även andra länder. Vidriga människor som Josef Fritzl, Ariel Castro och Wolfgang Priklopir etsar sig fast i minnet. I filmen ser vi Skeet Ulrich som kindpapparen Brian David, men man ser knappt att det är han! Hade jag inte vetat att det va han, så hade jag aldrig sett det!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards