Videohyllan

Alla inlägg under december 2017

Av D - 15 december 2017 10:23

Originaltitel: It
Regissör:
Andy Muschietti
Utgivningsår:
2017
Längd:
135 min

 

Året är 1989 och vi befinner oss i den amerikanska staden Derry i delstaten Maine. Plötsligt lamslås den lilla staden av skräck när flera barn mystiskt börjar försvinna. I "The looserclub" ingår Bill, Beverly, Richie, Stan, Mike och Eddie - ett gäng barn som under deras sommarlov får möta sina största rädslor när dom hamnar i den onda clownen Pennywise sällskap. Clownens mördarhistoria sträcker sig långt, långt bakåt i tiden. Ensamma är dom alla lätta byten för Pennywise, men tillsammans utgör dom ett hot.


Jag förstår mig inte på varför alla säger att denna film är dålig?! Har folk ingen känsla för film? Den är superbra! Handlingen koncentrerar sig enbart på när barnen va unga - vilket skiljer sig från originalet där det är tillbakablickar istället. Om vi ska tala om specialeffekterna jämfört med originalet så är dom 100% bättre såklart! Filmen är konrtare, mer handling, bättre specialeffekter och mer skräck! Det enda som är bättre med originalet är att Pennywise är mycket läskigare i den än i den nya. Dock roligt att han spelas av Bill Skarsgård i den nya! Verkligen tummen upp för denna film! Tror att det kommer komma en tvåa med vilket jag verkligen hoppas på!



Av D - 15 december 2017 08:09

Originaltitel: Haunted
Regissör:
Eros D´Antona
Utgivningsår:
2017
Längd:
86 min

 

Den eftersökande författaren Max flyttar in i sin systers hus i en vecka då systern ska ta hennes son till en specialistläkare. Sonen har slutat prata och har betett sig som om han vore i chock sen hans pappa tog livet av sig i huset och han blev vittne till det. Max får bo i huset så länge och ta hand om katten. Snart upptäcker han att det han finner i huset är mer skrämmande än någon av dom historierna som han själv skriver. Han inser även att hans systerson försöker varna dom för något mycket ondskefullt.


Ja denna film va mycket bra! Det fanns några riktigt goda "jump-scares" och jag hoppade faktiskt till ett par gånger. Som jag sagt innan, så finns det inte så många bra skräckfilmer i dagens läge, men detta är en av dom! I början blev jag lite besviken då Max "flickvän" spelar sin roll väldigt överdrivet och jag började tro att detta skulle visa sig vara en dålig skräckkomedi. Men som tur är så är hon inte med mycket i filmen och om man bortser ifrån henne så är filmen riktigt, riktigt skrämmande! Slutet är lite luddigt dock. Det finns fler filmer med samma namn, men detta är "Haunted" från 2017.



Av D - 14 december 2017 12:14

Originaltitel: The children
Regissör:
Tom Shankland
Utgivningsår:
2008
Längd:
84 min

 

Fem familjer med många barn samlas under julhelgen i en liten stuga ute i skogen. Så många barn hopfösta i ett sådant litet utrymme bäddar för en explosiv cocktail, och när ett av barnen insjuknar i någon mystisk sjukdom börjar saker och ting ta fart. Vad som verkar vara en serie bisarra olyckor slutar med att en förälders liv får ett väldigt blodigt slut. Men var det en olyckshändelse, eller är det något vansinnigt fel på barnen?


Gud vilken dålig film. Det hände knappt någonting. Den första delen av filmen va urtråkig och man förstår inte riktigt handlingen. Vad insjuknar barnen i? Vart fick dom sjukdomen ifrån? Detta får man inte reda på vilket är väldigt irriterande. Helt plötsligt så är barnen helt crazy och lider av någon konstig sjukdom där dom kräks och blir helt vilda. Jaha? Dock gillar jag Hannah Tointon. Hon gör sin roll bra och jag gillar henne som skådespelerska.



Av D - 13 december 2017 11:54

Originaltitel: Ghost house
Regissör:
Rich Ragsdale
Utgivningsår:
2017
Längd:
99 min

 

Amerikanska Jim och Julie åker på kärlekssemester till Thailand. En blöt utekväll träffar dom två brittiska killar som tipsar om ett vackert ställe med övergivna små andehus dom bara måste se. Men ett av dom små husen är besatt av en fruktansvärd och hämndlysten ande som vill åt Julies själ. Medan Julie blir katatonisk av skräck, dras hennes själ och medvetande längre och längre in i andens egen värld. Nu har Jim tre dagar på sig att försöka rädda henne innan den onda anden vinner hennes själ och Julie fastnar i helvetet för gott.


Detta va en bra spökfilm faktiskt! Bra historia om andevärlden i Thailand, där dom tror jättemycket på andar och andra väsen. Det intresserar mig enormt mycket faktiskt! Såna här historier om onda andar som intar ens kropp har man sett förr, men filmen är ändå hur bra som helst. Själva anden, som i detta fall är en tant, är rätt läskig och filmen bjuder på några härliga "jump-scare"-scener. I dagens läge görs inte så många bra skräckfilmer, men med denna lyckades dom!



Av D - 11 december 2017 11:06

Originaltitel: Miss March
Regissör:
Zach Cregger & Trevor Moore
Utgivningsår:
2009
Längd:
90 min

 

Eugene vaknar upp ur en fyra år lång koma. Väl vid uppvaknandet får han höra att hans flickvän från high-school har gått och blivit utviksbrud i världens mest kända herrtidning - Playboy. Eugene och hans sextokiga kompis Tucker bestämmer sig för att åka på en roadtrip igenom hela USA för att planka in på en fest som hålls på Playboy Mansion. Där hoppas dom på att hitta Cindi - Eugenes hela flickvän som gått från oskuld till utvik.


Denna va rolig! Den är överdriven ibland men det fungerar i denna film! Lite väl mycket kiss och bajshumor kanske, men det störde inte mig så värst mycket! Det är roligt att Hugh Hefner är med i filmen och har en roll. Vad vore Playboy Mansion utan honom? Många tycker filmen är dålig och det är nog pga all överdriven humor, men jag måste erkänna att jag skrattade en del iallafall! Tucker är ju helt klart bäst!



Av D - 11 december 2017 09:09

Originaltitel: Orphan
Regissör:
Jaume Collet-Serra
Utgivningsår:
2009
Längd:
123 min

 

Esther är en nioårig föräldralös flicka från Ryssland som tycks vara förföljd av olycka. Hennes förra fosterfamilj dog i en brand som hon med nöd och näppe undkom. Men nu när familjen Coleman adopterat henne ser livet betydligt ljusare ut. Tills en klasskamrat faller från en klättersällning. Tills en nunna från barnhemmet hittas ihjälslagen. Och tills att Esthers nya mamma börjar tvivla på om den tragiska branden verkligen var en olyckshändelse.


Mycket bra film faktiskt! Den är spännande och flickan är riktigt läskig tycker jag! Filmen är lite annorlunda och följer inte "det perfekta mönstret" som dom flesta filmerna gör. Denna är rätt avvikande och spännande från början till slut och ger oss oväntade vändningar man inte anade! Jag är lite besviken på slutet dock. Utan att avslöja för mycket så är det en person som dör som jag absolut inte tycker skulle ha dött. Men man kan inte få allt och filmen är mycket bra ändå!



Av D - 9 december 2017 11:17

Originaltitel: Trolls holiday
Regissör:
Joel Crawford
Utgivningsår:
2017
Längd:
22 min

 

Efter första äventyret så blev Bergentrollen lämnde utan helgdagar att fira. Poppy och dom andra trollen bestämmer sig för att ge Bergentrollen en av sina helgdagar. Men när Poppy och hennes vänner anländer till Bridget och Kung Brosk JR går inte allt som planerat. Bästa vännerna Poppy och Bridget blir ovänner och skiljs åt. Efter att tag inser Bridget att hon kanske inte har behandlat Poppy och hennes vänner väl - dom som bara ville vara snälla av hela sina små hjärtan och ge dom en helgdag att fira och ta det lugnt på.


Detta är en kortfilm på ungefär tjugo minuter. Filmen Trolls blev ju en succé som fastnade i allas hjärtan och självklart ska producenterna försöka sprida mer Trolls. Tyvärr fungerar inte denna kortfilm enligt mig. Det va alldeles för mycket sång och musik i filmen och det tog upp väldigt mycket tid. Handlingen blev liksom undangömd pga all musik. Men trots det är ju Trolls underbart söta och filmen fungerar säkert för mindre barn som avgudar Trolls! Dock gillar jag att dom gör covers på kända låtar!



Av D - 9 december 2017 11:05

Originaltitel: Bridesmaids
Regissör:
Paul Feig
Utgivningsår:
2011
Längd:
125 min

 

Annie och Lillian är bästa vänner sedan barndomen. Annie är fattig, singel, hatar sitt jobb och tvingas bo inneboende med ett knäppt, brittiskt syskonpar. Därför blir det inte bättre av att Lillian berättar att hon ska gifta sig och vill att Annie ska vara första brudtärna. Annie tar sig tveksamt an uppdraget men får konkurrens av Lillians nya väninna Helen - en manipulativ överklassnobb som hotar att ta över Annies uppgift som både brudtärna och bästa vän.


Så himla rolig film! Det hände flera gånger att jag skrattade rätt ut och jag är inte den som är alltför lättroad! Vi ser Melissa McCarthy i en av rollerna och det är faktiskt hon som gör hela filmen! Jag älskar henne och skrattade så jag tjöt åt henne! Annie, som spelas av Kristen Wiig är inte så rolig som jag förväntade mig. Det hade varit bättre om McCarthy hade fått den stora rollen istället. Detta är en typiskt chick-flick-film men jag tror minsann att männen får sig riktigt goda skratt också!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards