Videohyllan

Alla inlägg under december 2017

Av D - 23 december 2017 15:04

Originaltitel: Mariah Carey´s: All I want for christmas is you
Regissör:
Guy Vasilovich
Utgivningsår:
2017
Längd:
91 min

 

När lilla Mariah ser en vit liten, fluffig hundvalp i en djuraffär vet hon vad hon vill ha i julklapp. Hon vill utan tvekan ha "Prinsessan" av tomten. För att hennes julönskan ska uppfyllas måste hon bevisa att hon kan vara hundvakt åt hennes farbrors hund Jack - den värsta hunden i stan! Det blev inte exakt den jul hon hade önskat sig. Utan den blev bättre än hon någonsin kunnat drömma om.


Detta är ju en historia ut Mariah Careys egna liv om när hon som barn adopterade hunden Jack. En mycket söt film trots att jag ogillade hennes inställning till Jack i början. Hon va så fast besluten om att vilja ha "Prinsessan" så hon satte verkligen Jack i sista hand - helt öppet. Det ogillade jag faktiskt. Men förutom det va filmen helt okej! En fin julfilm som handlar om kärlek till sin hund. Filmen innehåller mycket musik som Mariah Carey själv framförde såklart, men det passade inte ihop med flickans svenska röst dock. Den engelska versionen är säkerligen mycket bättre.



Av D - 23 december 2017 14:54

Originaltitel: Blair witch
Regissör:
Adam Wingard
Utgivningsår:
2016
Längd:
89 min

 

Tjugo år efter händelserna i The Blair Witch Project hittar James ett online-klipp, vilket ger hopp om att hans storasyster Heather kan vara vid liv. Han bestämmer sig för att utforska skogen kring Burkittsville, Maryland, där Heather och hennes två vänner en gång försvann. Han plus en liten grupp collegestudenter ger sig in i Black Hils Forest. Där söker dom efter Heather, något som många har trott är kopplat till legenden om Blair Witch. Under natten inser dom att legenden är alltför verklig, och mycket ondare än vad dom hade föreställt sig.


Jag vet inte varför, men jag gillar remakes. Fast denna filmen är ju egentligen ingen remake då den fortsätter på den första filmen, men samtidigt blir handlingen näst intill likadan, så jag klassar den som en remake. Jag tycker denna film är helt klart bäst av triologin. Jag är rätt hård när det gäller film och känslor, men en scen i slutet av filmen där en av ungdomarna ska gräva sig ur en trång gång som hon samtidigt filmar fick mig att vilja spy. Eftersom filmen är filmad i "found-footage"-stil så förstärktes känslan och klaustrofobin växte.



Av D - 21 december 2017 11:59

Originaltitel: Rings
Regissör:
F. Javier Gutiérrez
Utgivningsår:
2017
Längd:
102 min

 

En ung kvinna vi namn Julia börjar oroa sig för sin pojkvän Holt som dragits in i en mörk kult kretsandes kring ett mystiskt videoband vilket sägs döda den som sett det, sju dagar efteråt. Kulten leds av biologiläraren Gabril som är intresserad av att komma fram till en lösning om hur man blir av med denna förbannelse. Julia offrar sig själv för att rädda sin pojkvän, och på köpet gör hon en fasansfull upptäckt: det finns en ”video inom videon” som ingen tidigare sett.


Detta är tredje filmen i Rings-triologin och den tar vid där tvåan slutade kan man säga. Jag gillade filmen faktiskt även om själva intrigen med en flicka som söker hämnd genom ett videoband är ganska långsökt. Själva videofilmen som dom tittar på är detsamma som i dom förra filmerna vilket gör filmerna mer kopplade till varann. För i dom förra är det två journalister som råkar ut för videobandet och i denna är det två kära collegestudenter. Men jag gillade faktiskt filmen!



Av D - 19 december 2017 10:41

Originaltitel: John Hron
Regissör:
Jon Pettersson
Utgivningsår:
2015
Längd:
117 min

 

I det lilla samhället Kode i Kungälv bor 14-årige John Hron med sin familj. En våg av nynazistiska våldsdåd sveper över landet. När John försvarar en elev i skolan dras han snart in i en dispyt med mobbren. Konflikten eskalerar och orsakar spänning mellan John och hans vänner. Det hela kastar en skugga över Johns planer för en framtida motorcykelsemester med sin flickvän och hans träning för de nationella kanotmästerskapen. Medan John försöker vinna tillbaka sina vänner, går mobbaren med i ett våldsamt gäng med nynazister. För sina heroiska insatser blev John Hron ett välkänt namn och han har haft en stor inverkan på Sverige än idag.


Usch, denna historien är så himla tragisk. Jag minns inte alls när detta hände 1995, men jag va bara 10 år gammal då. Men man har växt upp med denna historien om den modiga John Hron. Filmen är urkass. Handlingen är självklart hemsk men samtidigt både intressant och spännande och jag tycker att det är bra att dom gjort en filmatisering om denna händelse. Men skådespelarna är nog dom sämsta jag någonsin sett. Nästan varenda en spelar sitt skådespel hur dåligt och falskt som helst. Hade dom bara lagt ner mer jobb på att hitta bättre skådisar så hade denna film varit en toppenfilm.



Av D - 17 december 2017 10:31

Originaltitel: Leatherface
Regissör:
Alexandre Bustillo & Julien Maury
Utgivningsår:
2017
Längd:
85 min

 

Det är mitten på 50-talet i södra USA. Det sker ett mord på sheriffens dotter och sheriffen låter alla barn och ungdomar i Sawyer familjen arresteras för morden. Två av ungdomarna - bröderna Bud & Jackson Sawyer placeras på mentalsjukhus där dom senare flyr ifrån med en kidnppad sköterska som gisslan samt två andra mentalpatienter. Nu jagas dom hetsigt av sheriffen som vill skipa rättvisa. Men Sawyer-familjen jävlas man inte med utan vidare.


Detta ska väl föreställa föregångaren till "Motorsågsmassakern" med Leatherface (Jed) i huvudrollen. Dock va denna film rena smörjan. Den börjar lovligt då vi får följa Jed när han växer upp och presenteras för en motorsåg. Men efter att mordet sker och bröderna placeras på mentalsjukhus går filmen utför. Jag tycker inte ens att filmen har en koppling till "Motorsågsmassakern" då det inte alls handlar om det utan det handlar mer bara om en vanlig rymning. I slutet återkopplas det till filmen dock, men jag tycker att det bara är konstigt hela alltihop. Det finns ingen röd tråd. Jag blev ganska besviken på filmen.



Av D - 16 december 2017 21:32

Originaltitel: Cars 3
Regissör:
Brian Fee
Utgivningsår:
2017
Längd:
102 min

 

När den legendariske Blixten McQueen blir omkörd av en ny blixtsnabb generation racers befinner han sig helt plötsligt utestängd från den sport han älskar. För att komma tillbaka in i matchen får han hjälp av en ung och tävlingsinriktad racertekniker, Cruz Ramirez, som även hon har sin egen plan för att vinna. Blixten hämtar sin inspiration från den en gång så fenomenale Hudson Hornet och ett par oväntade svängar. Han bevisar att #95 fortfarande är att räkna med när det verkligen gäller!


Jag gillade denna! Bilar-filmerna är faktiskt riktigt bra. Jag tycker det är så sött att dom har gjort karaktärer av racerbilar. Det passar liksom! Mycket tävling såklart men i denna film börjar McQueen komma upp i åren så han blir mer "tränaren" vilket han absolut passar som! Det behöver inte enbart handla om han och hans karriär hela tiden. Man rycks med ganska snabbt i filmen och jag satt iallafall trollbunden tillsammans med barnen under hela filmen :)



Av D - 16 december 2017 12:13

Originaltitel: Despicable me 3
Regissör:
Kyle Balda, Pierre Coffin & Eric Guillon
Utgivningsår:
2017
Längd:
90 min

 

Gru, Lucy och deras bedårande döttrar Margo, Edith och Agnes – och förstås minionerna är tillbaka. Efter att Gru fått sparken från antiskurkligan efter misslyckandet att tillfångata Balthazar Bratt, den nya skurken som hotar mänskligheten, hamnar han i en svår identitetskris. Men när en mystisk främling informerar Gru om att han har en tvillingbror som desperat vill följa i sin tvillings fotspår, återupptäcker en före detta superskurk hur härligt det känns att vara ond.


Jag gillar inte minionerna. Har aldrig tyckt att dom är roliga alls. Men om man bortser från dom, så är Dumma mig-filmerna riktigt bra! Jag älskar Gru och hans ryska (?) accent nåt enormt mycket! Han är störtskön! Och i denna film blir det två gånger Gru, vilket är ännu bättre :) Filmen är rolig och handlingen helt okej som innehåller massa skratt och fin animation! En bra familjefilm helt enkelt!



Av D - 15 december 2017 19:48

Originaltitel: Descendants 2
Regissör:
Kenny Ortega
Utgivningsår:
2017
Längd:
111 min

 

Historien fortsätter när tonåringarna Mal, Evie, Carlos och Jay försöker hitta sina roller i idylliska Auradon. När pressen på att bli kunglig blir allt för stor för Mal, återvänder hon hem till De Förlorades Ö där hennes ärkefiende Uma, dotter till Ursula, har tagit hennes plats som självutnämnd drottning över den förfallna staden. Uma är fortfarande bitter över att inte blivit utvald av Ben att gå på Auradonskolan med dom andra barnen. Hon leder sitt piratgäng, inklusive kapten Kroks son Harry och Gastons son Gil, till att bryta bärriären mellan De Förlorades Ö och Auradon, och en gång för alla släppa lös dom fängslade skurkarna på ön.


Jag älskar verkligen dessa filmer! Hur mysigt är det inte när Disneyskurkars barn får egna roller i filmer?! Och då ska vi inte prata om deras utseende och klädstil! Man blir totalt kär! Filmerna är grymt bra och denna är minst lika bra som ettan! Här får vi träffa Uma, Gil och Harry utöver dom ordinarie fd skurkbarnen. Det ligger självklart en kärlekshistoria bakom allt och den är helt underbar. Man vill bara förvandlas till Askungen och gå på bal! Så underbara är dessa filmer!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards