Videohyllan

Alla inlägg under november 2016

Av D - 20 november 2016 11:01

Originaltitel: Sister act
Regissör: Emile Ardolino
Utgivningsår: 1992
Längd: 100 min

 

Nattklubbssångerskan Deloris Van Cartier rusar in på ett hotellrum för att lämna tillbaka en blå mink som hon fått av Vince LaRocca, hennes gifte pojkvän, och blir vittne till hur Vince låter sina medhjälpare skjuta ihjäl en illojal chaufför. Vince ger order till Joey och Willy att döda Deloris men hon lyckas fly och lovar polisen Eddie Souther att vittna mot Vince om han kan lova henne beskydd. Eddie placerar Deloris i ett kloster i San Francisco. Deloris har svårt att anpassa sig till klosterlivet och får som "straff" av abbedissan att ta sig an den bedrövliga kören medan hon hoppas att Vince hinner sättas bakom lås och bom innan det är för sent.


En av världens underbaraste filmer. Den är så himla skön! En riktig notalgikick! Min generation växte upp med denna film och jag måste ha sett den säkert 100 gånger, men jag tröttnar aldrig. Bästa Whoppi Goldberg gör den fantastiska rollen som Deloris Van Cartier och jag kan inte tänka mig någon annan som passar den rollen så bra som hon gör. Vi ser även andra kända ansikten som Maggie Smith (så älskad), Bill Nunn, Harvey Keitel, Kathy Najimy (en favoritskådis) och Ellen Albertini Dow. Det sorgliga är att nästan alla söta nunnor i denna film är döda idag eftersom dom va gamla redan i filmen. Filmen får iallafall topp betyg och den går aldrig att tröttnas på!



Av D - 19 november 2016 09:33

Originaltitel: Regression
Regissör: Alejandro Amenabár
Utgivningsår: 2015
Längd: 106 min

 

I en småstad i Minnesota anklagas en djupt troende man för ett fruktansvärt brott, nämligen för att ha ofredat sin dotter sexuellt och våldtagit henne. Kriminalpolisen Bruce Kenner åtar sig fallet "Angela" och börjar förhöra fadern, som inte har ett endaste minne av att något sådant ska ha skett. Helt förbryllad blir han förhörd gång på gång med mycket frustration och till sist tar han på sig skulden och säger att han måste ha begått det hemska brottet pga hans dotter aldrig brukar ljuga. När han med hjälp av en psykolog börjar återuppleva sina minnen avslöjas en fruktansvärd, skrämmande och mystisk historia. 


Detta är första gången sen Harry Potter som jag ser Emma Watson (Hermoine) i en film! Först kände jag inte igen henne, men sen föll poletten ner. Samma sak med polisen Bruce som spelas av Ethan Hawke. Jag kände inte igen honom förrän nu i skrivandets stund. Vad gammal han har blivit! Till en början upplevde jag filmen som en väldigt intressant historia som det kunde ha blivit något bra av. Förutom minnesförlusten så blandas det i mycket sekter, djävulsdyrkning och sataniska ritualer. Men mot slutet blir det lite för mycket och det uppstod flera frågetecken när filmen va slut. 



Av D - 18 november 2016 19:20

Originaltitel: The chronicles of Narnia: The lion, the witch & the wardrobe
Regissör: Andrew Adamson
Utgivningsår: 2005
Längd: 143 min

 

Vi får följa dom fyra syskonen Pevensie - Lucy, Edmund, Susan och Peter - som lever i andra världskrigets England. Under en kurragömmalek på det stora godset, som ägs av en mystisk professor, kommer dom in i landet Narnia genom en magisk garderob. Där upptäcker barnen ett vackert, och en gång fridfullt land som befolkas av talande bestar, dvärgar, fauner, kentaurer och jättar. Den elaka vita häxan Jadis förbannelse vilar över landet och det är evig vinter - men aldrig jul. Under ledning av den ädle och mystiske härskaren, det magnifika lejonet Aslan, kämpar barnen för att besegra Jadis. I en spektakulär och storslagen strid står till slut slaget om Narnia, ett slag som kan befria Narnia från den vita häxans iskalla förbannelse för evigt.


Nej. Jag vet inte hur många gånger jag börjat att titta på denna film, men lämnat soffan under filmens gång. Jag tänkte att jag skulle ge den en sista chans idag, men ungefär efter en timma blev jag så uttråkad att jag gjorde annat istället. Jag tycker helt enkelt att denna filmen är dålig. Jag kan inte sätta finger på exakt VAD som är det dåliga, men jag gillar den inte alls. Och jag ogillar verkligen Tilda Swinton som spelar den vita häxan Jadis. Hon har något som får mig att rysa av... spykänsla. Usch, denna film va inte i min smak och jag är inte speciellt intresserad av att se dom andra två. Dock satt mina två döttrar som fastklistrade under hela filmen.



Av D - 17 november 2016 18:26

Originaltitel: The Addams family
Regissör: Barry Sonnenfeld
Utgivningsår: 1991
Längd: 102 min

 

Eftersom Gomez saknar sin sedan länge försvunne bror Fester har Morticia anordnat en seans för att försöka få honom tillbaka. Med gemensamma krafter genomför familj och vänner seansen, som lyckas. Fester återvänder till det spöklika slottet. Snart börjar man dock misstänka att familjen kanske har blivit utsatt för en bedragare för Fester beter sig inte riktigt som vanligt.


Jag ÄLSKAR denna film! Den sitter kvar sen barnsben och den är fasiken lika bra då som nu! Hela familjen Addams är ju bara så grymma! Morticia är så snygg. Älskar skådespelet med den allvarliga minen - hela tiden. Älskar även dottern Wednesday som likt sin mor också har den allvarliga minen hela tiden. Att kunna spela in en hel film med den minen och blicken är helt fantastiskt. Specialeffekterna är bra, och omgivningen är så härligt grym med en ruskig Halloween-känsla. Absolut topp-betyg för denna film!



Av D - 17 november 2016 08:42

Originaltitel: The Amityville horror
Regissör: Andrew Douglas
Utgivningsår: 2005
Längd: 90 min

 

George och Kathy Lutz drömmer som alla andra småbarnsföräldrar om att flytta till ett stort hus med perfekta förutsättningar för sina tre barns uppväxt, men dom har inte råd. Men så en dag hittar dom sitt drömhus i småstaden Amityville, som till deras stora förvåning ligger inom deras budget. Det finns bara en hake, den förra ägaren mördade brutalt hela sin familj i huset.


Jag har sett denna förr, men mindes inte den riktigt, så jag fick kolla på den igen. Jag trodde det va en helt annan historia, så förmodligen hade jag blandad ihop filmen med en annan film. Men filmen är en helt okey rysare faktiskt. Man har lyckats att skapa en kuslig och paranoid känsla som sträcker sig genom hela filmen. Detta är en remake-film, men jag har inte sett originalet och den ska visst vara baserad på verkliga händelser. Har inte läst om händelserna, men tror faktiskt jag ska ta och göra det. Väldigt intressant historia. 



Av D - 16 november 2016 10:20

Startade: 2011
Genre: Fantasy
Säsonger: 7

 

Kärlek, lika förförande och farlig som magi, visar sig bli det ultimata vapnet i den storslagna kampen mellan gott och ont. Efter att Emma och Hook råkar framkalla Elsa från Arendelle till Storybrooke, så möter dom en mystisk Snödrottning, vars hänsynslösa besatthet av både Emma och Elsa får iskalla följder. Snödrottningen vet något som varken Emma eller Elsa vet. Kommer den chockerande sanningen komma fram? Samtidigt kämpar Elsa tillsammans med Emma med att hitta sin försvunna syster Anna. 


Jag tycker att denna säsong va fruktansvärt mysig! Hela säsongen baseras på filmen Frozen (Frost) och hur gulligt är det inte med Anna, Elsa och andra karaktärer från den fina Disney-filmen?! Helt underbart! Och miljon är fantastisk! Dom blå/vita färgerna som sprider ut sig över hela omgivningen i en kall och frostig miljö. Fantastiskt fint! Däremot tycker jag att säsongen är en aning långdragen, och det är mycket som kunde ha skippats eller ersatts med något mer spännande. Men jag klagar inte. Serien är underbar :)


I denna säsong får vi lära känna nya karaktärer som Elsa, Anna, Kristof, Gerda, Prince Hans, Grand Pabbie, Oaken, Duke of Weselton, The Snow queen, Maleficent, Cruella De Vil, Ursula, Poseidon, The sorcerer´s apprentice, Little Bo Peep, Lilith och The sheriff of Nottingham.

 

 

Av D - 3 november 2016 10:27

Startade: 2011
Genre: 
Fantasy
Säsonger:
7

 

När en förtrollning bryts så dröjer det inte länge förrän en ny, ondskefull förbannelse uppstår och skapar ännu mer kaos. Ett år efter Emmas och Henrys fantastiska äventyr bor dom i New York utan att minnas det förflutna - tills den dag Hook dyker upp med en magisk trolldryck som ger Emma minnet tillbaka. Ännu en gång måste "The Savior" återvända till Storybrooke då en legendarisk skurk planerar en gruvlig hämnd på staden och dess invånare. Mer än någonsin står på spel.


Här får vi åka till Neverland (Landet Ingenstans) och bekanta oss med Peter Pan och "The lost boys". Fast denna gången verkar dom goda vara onda och tvärtom. Ganska bra gjort faktiskt. Vi får även blicka in i världen Oz och träffa karaktärer därifrån, både onda och goda. Jag har alltid tyckt att Mr Gold (Robert Carlyle) är jävligt snygg för att vara gammal. En riktig hårding som vet vad han vill. Och självklart har vi ju den största snyggingen Captain Hook (Colin O´Donoghue). Han är ju den som gör att man drägglar sig igenom hela säsongen. Vilken karl!


I denna säsong får vi lära känna nya karaktärer som Peter Pan, The lost boys, Tingeling, John & Michael Darling, Zelena från Oz, Trollkarlen från Oz, Dorothy Gale, Ariel, Prins Eric, Ursula, Kapten Svartskägg, Glinda, Marion, Rapunzel och Lumiere. 



Av D - 3 november 2016 10:14

Startade: 2011
Genre: Fantasy
Säsonger: 7


Förbannelsen är bruten, magin har släppts lös och ingen kan ana vad - eller vem - som väntar! Nu måste dom landsförvisade sagokaraktärerna hantera sina nyväckta minnen, medan dom samtidigt försöker lära sig att acceptera sin nya “verklighet”. Gamla lojaliteter prövas, nya hjältar föds och hämndlystna skurkar orsakar kaos - inklusive den hänsynslöse piraten Captain Hook och den obarmhärtigt onda Cora. Kärlek och uppoffringar står i centrum när den slutgiltiga kampen mellan gott och ont utspelar sig bland tidigare oupptäckta marker, och i det numera magiska Storybrooke. 


Herre min gud vilken bra serie detta är! Säsong ett är ju självklart bäst då den utgör ju egentligen grundhistorien. Säsgon två är en fortsättning, men då vet dom redan vilka dom är. Men vad spelar det för roll egentligen? Serien är SJUKT bra! Skådisarna lever in i sina roller perfekt och det finns inte en enda skådis som INTE gör sitt jobb bra! Här får vi träffa nya, spännande sagofigurer och äventyren bara fortsätter! En av mina favoritserier absolut!


I denna säsong får vi lära känna nya karaktärer som Kapten Krok, Smee, Wendy Darling, Hjärter Dam, Prinsessan Aurora, Mulan, Victor Frankenstein, Kung George, Prins Phillip, Robin Hood, Maurice, Sir Lancelot, Jack & bönstjälken, Queen Eva, Kung Xavier med flera.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards