Videohyllan

Alla inlägg den 25 juli 2015

Av D - 25 juli 2015 23:27

Originaltitel: Snuff movie
Regissör: Bernard Rose
Utgivningsår: 2005
Längd: 92 min

 

En natt sker ett inbrott i filmregissören Boris Arkadins hus, och husets gäster samt Boris höggravida fru blir mördade. Efter incidenten drog sig Boris, som då brottet skedde inte var hemma, undan och har inte gjort en enda film sem dess. Trettio år senare utannonseras det att Boris äntligen ska spela in en ny film, och att han håller öppna provfilmningar. Wendy, som är en av skådespelarna som blir erbjudna roller i filmen, blir inbjuden till Boris herrgård där vidare provfilmningar ska ske. Under natten som Wendy och dom andra skådespelarna ska tillbringa på herrgården har dom fått order om att, vad som än sker under vistelsen, agera som sina karaktärer. Vad dom inte vet är att vad Boris egentligen planerat är att genomföra en rekonstruktion av inbrottet som skedde trettio år tidigare, och skådespelarna är offren.


Denna film va mycket, mycket dålig. Den va seg och helt knasig. Regissören Bernard Rose, som regisserade denna film, har även gjort filmen Candyman från 1992, och den är ju kanonbra. Så jag förstår inte hur man kan gå från att ha gjort en så bra film till att göra detta skräp. Detta liknar en riktig amatörfilm där regissören inte har en aning om vad han håller på med. Många frågetecken kring filmen, som aldrig får någon klarhet. Det hela är en mjukpornografisk trams om en regissör som gör en film om mordet på sin fru. Den kunda ha blivit bra, men det blev riktigt, riktigt dåligt istället.



Av D - 25 juli 2015 23:23

Originaltitel: You again
Regissör: Andy Fickman
Utgivningsår: 2010
Längd: 105 min

 

Marni Olsen är en framgångsrik karriärkvinna som just blivit befordrad. När hon åker till sin hemstad för att närvara vid sin brors bröllop upptäcker hon att hans blivande fru är den person som plågat och trakasserat henne genom hela skoltiden. Det visar sig också att brudens framgångsrika moster är Marnis mammas gamla rival och Marni gör allt hon kan för att förhindra att hennes plågoande blir hennes svägerska.


Denna film va riktigt rolig faktiskt :) Vi ser Jamie Lee Curtis som Marnis mamma, och vi ser Sigourney Weaver som Marnis ärkefiendes mamma. Jag älskar ju dessa typer av "High-School-filmer", även om denna film mest utspelar sig efter High School. Temat är väl en aning förutsägbar, och inget som kanske skulle utspela sig på detta sätt i det riktigt livet, men jag gillade den skarpt! Tjejfilm delux, men jag är ju en tjej, så varför inte? :)



Av D - 25 juli 2015 13:39

Originaltitel: Babysitter wanted
Regissör: Jonas Barnes & Michael Manasseri
Utgivningsår: 2008
Längd: 90 min

 

En ren och kristen tjej vid namn Angie Albright är glad över att äntligen få lämna sitt skyddade och strikt religiösa hem för att börja på college. Hennes nya rumskompis är en skabbig och pårökt brud som är vildare än vad hon är van vid, och har inte ens en säng att erbjuda Angie. För att få ihop pengar till att köpa en säng så tar hon jobb som barnvakt. Barnet hon ska vakta är mycket märklig och har enormt konstiga matvanor. Samtidigt är det någon läskig skummis som följer efter henne och ger henne kalla kårar. Men Angie upptäcker snart att finns mycket större hot att oroa sig för...


Filmen startar långsamt och är allt annat än otäck, sen skruvas den till lite och efter en hyfsat oväntad twist börjar den ta fart och blir både blodig och slafsig. Jag blev faktiskt förvånad. I början väntade man på att något läskigt ska hända och ju längre man kommer in i filmen så blir det bara mer spännande. Sen small det. Så sjukt. Jodå, jag gillade denna. Det är ingen "hoppa-till" skräckis, utan är mer otäck och bisarr. Dock gör dom ett misstag i filmen som jag störde mig enormt mycket på. Utan att berätta för mycket är det att ena stunden har hon ingen bil då hon blir skjutsad till sin arbetsplats... för i nästa stund komma på att hon glömde bilnycklarna inne i huset där hon jobbar. Hämtar dom, och startar bilen som egentligen inte ska va där. Haha, så skrattretande vilken miss :) Men för övrigt är den faktiskt sevärd!



Av D - 25 juli 2015 13:28

Originaltitel: Holes
Regissör: Andrew Davis
Utgivningsår: 2003
Längd: 117 min

 

Tonårskillen Stanley Yelnats är otursförföljd. Ända sen hans farfars far drog en förbannelse över släkten har han befunnit sig på fel ställe vid fel tidpunkt. Så när han anklagas för en stöld han inte begått, är det precis som vanligt. Stanley döms till 18 månaders straffarbete i ett ökenläger för ungdomsbrottslingar. Under den glödheta solen tvingas fångarna varje dag att gräva ett stort hål i sanden - allt "i ett uppfostrande syfte". Dom övervakas av den stenhårde vakten Mister Sir och en fruktad anstaltschef. Men snart börjar Stanley och hans medfångar ana att fängelseledningen döljer något - är det verkligen uppfostran som är anledningen till det meningslösa grävandet.?


Filmer från Disney brukar vara kanonbra, så det va ingen överraskning att filmen skulle vara bra :) Filmen fungerar för hela familjen och den bjöd på skratt, spänning, värme och glädje. Förväntade mig dock någon småkorkade barnfilm men den är betydligt mindre löjlig än jag trodde och jag uppskattade verkligen dom parallella ödena som vävdes ihop. Helt klart en bra film. Annorlunda och underhållande på ett väldigt positivt sätt. :) Kul att se en film med Shia LaBeouf innan hans stora genombrott. Ett annat känt ansikte vi träffar på är Sigourney Weaver.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards