Videohyllan

Alla inlägg den 29 juli 2015

Av D - 29 juli 2015 20:38

Originaltitel: Insane
Regissör: Anders Jacobsson III & Tomas Sandquist
Utgivningsår: 2010
Längd: 87 min

 

Sarah sitter bakom ratten i sin bil på väg igenom det ödsliga landskapet. Hon är på jakt efter sin försvunna syster som har varit borta i 2 veckor. Klockan har blivit mycket och hon känner sig trött när hon skymtar hotellet ”The Bridgeburn Hotel.” Hon stannar där och tar in över natten. Hon frågar den vänlige men lite mystiske innehavaren David om han har sett hennes syster, men det har han tyvärr inte. Sarah känner på sig att det är någonting konstigt med hotellet, och desto mer hon börjar undersöka så börjar hon ångra att hon någonsin tog in på hotellet.


Denna film va varken bra eller dålig. Den va mer konstig. Eller, jo den va spännande och man va spänd på vad sanningen egentligen kommer att berätta, men mot slutet blir det skruvat och helt osammanhängande. Man tror sig veta hur det ska sluta, men mot slutet kommer en oväntad tvist, som i allra sista scenen visas inte alls vara så? Hel skumt. Det va en okej film att slötitta på, men man hade många frågetecken när filmen väl va slut, tyvärr.



Av D - 29 juli 2015 08:02

Originaltitel: The roommate
Regissör: Christian E Christiansen 
Utgivningsår: 2011
Längd: 93 min

 

The Roommate handlar om den nyblivna collegestudenten Sara, som blir tilldelad ett studentrum tillsammans med Rebecca, en annan student. I takt med att flickornas relation växer blir Rebecca allt mer besatt av Sara. Allt tar en dödlig vändning när det visar sig att Rebecca är en psykopat som attackerar personer i Saras omgivning.


Denna film hade kunnat vara bra. Men den nåt inte ens halvvägs. Den är onödigt förutsägbar och egentligen så händer det inte alls mycket. Rebecca är besatt av Sara, och beter sig skumt - som mot slutet eskalerar. That´s it. Inte heller miljöerna eller dialogen är särskilt bra eftersom allt yttras alldeles för snabbt och scenerna avlöser varandra i ett tråkigt slött tempo. Inte ens dom mest Psycho-inspirerade bitarna klarar av att bli nerviga... Denna ser jag inte om. 



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards