Videohyllan

Alla inlägg under juni 2014

Av D - 2 juni 2014 09:59

Originaltitel: The human race
Regissör: Paul Hough
Utgivningsår: 2013
Längd: 90 min

 

Åttio slumpmässigt utvalda personer förs bort från en stadsgata och hamnar i surrealistiska och öde omgivningar. Dom har valts ut för att delta i ett brutalt lopp på liv och död och det är bara en av dom som kan vinna. Reglerna är enkla: om man nuddar gräset, kommer sist eller blir varvad så dör man. Och bara en person kan vinna. Utöver detta finns det inga restriktioner för hur man tar sig till toppen. Men varför är dom utvalda, vad är det för lopp och vem har fört bort dom?

 

Läser man andras rescensioner så skriver folk att denna filmen är urkass. Jag gillade faktiskt denna. Konceptet va väldigt bra! Dock är slutet helt värdelöst. Dom borde även lagt ner mer tid på specialeffekterna. Den slutade som om det skulle komma en tvåa... Undra om det kommer göra det? Hade faktiskt varit spännande :) För den va intressant... Jag har inte sett någon liknande film faktiskt. Så hell yeah för denna film :)

 

 

Av D - 2 juni 2014 09:54

Originaltitel: Penance
Regissör: Jake Kennedy
Utgivningsår: 2009
Längd: 85 min

 

För att rädda sin dödligt sjuka dotter bestämmer sig unga Amelia för att börja strippa. Men istället för en enkel väg till pengar blir det raka vägen till helvetet. Redan under sin andra natt hamnar hon på en plats bortom hennes mörkaste mardrömmar. På en övergiven klinik har en religiös fanatiker skapat skärselden på jorden: en plats dit "fallna" kvinnor kidnappas. Hans mål är att rena dom från sina synder - och han gör det med skalpell.

 

Usch! Denna filmen va faktiskt bra. Under den senaste tiden så har jag lyckats pricka in väldigt sjuka skräckfilmer. Det här är en riktigt vidrig sådan, och den går nästan till överdrift. Finns en väldigt obehaglig scen som är riktigt vidrig. Ibland undrar man hur personerna bakom filmen har tänkt. Vad krävs för att kunna göra en sån här film? Alla kan ju inte vara knäppa? Som sagt, en rätt sjuk film med många sjuka inslag. Den är dock gjord som om den är verklighetsbaserad, men det är den inte.

 

 

Av D - 2 juni 2014 09:45

Originaltitel: Wolf Creek
Regissör: Greg McLean
Utgivningsår: 2005
Längd: 99 min

 

Tre backpackers ger sig ut i Australiens ödemarker för att bl.a se en stor krater efter en meteorit. Efter många mil kommer dom äntligen fram och då väntar en tre timmar lång gångstig för att dom ska nå sitt mål. Efter kraterbesöket är det dags att dra vidare mot nya mål men bilen är helt död och dom är fast utan någonstans att ta vägen. Som tur (?) är kommer en främling och erbjuder ungdomarna hjälp, en hjälp det senare skulle visa sig dom gott skulle klarat sig utan.

 

Historien är baserad på verkliga händelser då väldigt många personer spårlöst försvinner varje år i Australien. Inte minst då man år 1999 hittade mänskliga kvarlevor i staden Snowtown i södra delen av landet. Däremot tycker jag filmen är kass. Hände knappt någonting under den korta filmen och allting var förutsägbart. Dessutom var det många "varför är du så jävla korkad"-moments. Inte läskig någonstans. Man kan läsa om "den riktiga mördare" Ivan Milet på nätet. Finns många artiklar om Wolf Creek.

 

 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards