Videohyllan

Alla inlägg den 15 juni 2014

Av D - 15 juni 2014 23:04

Originaltitel: Like minds
Regissör: Gregory J Read
Utgivningsår: 2006
Längd: 110 min

 

En psykolog får i uppdrag av polisen att undersöka om det finns tillräckligt med bevis för att väcka ett mordåtal mot 17-åriiga Alex som anklagas för att ha dödat sin skolkamrat Nigel med ett hagelgevär. Utan några ordentliga bevis så utsätts detektiven på fallet för påtryckningar från Alex inflytelsefulla pappa att lägga ner fallet. Men desto djupare man går desto mer frågor finner man runt relationen mellan Alex och Nigel.

 

Detta va bland dom värsta och tråkigaste filmerna jag någonsin sett. Genom hela filmen fick man följa en tråkig Alex och en psykiskt skruvad Nigel som trodde att han va en ättling till tempelriddarna och hade ett hemligt uppdrag i livet samtidigt som han försökte få mig sig Alex i hela leken. En handling utan någon som helst engagemang och det verkar som om regissören själv är förvirrad och inte riktigt vet vad han vill åstadkomma med denna film. Mycket kass.

 

 

Av D - 15 juni 2014 22:59

Originaltitel: Joy ride
Regissör: John Dahl
Utgivningsår: 2001
Längd: 97 min

 

Collegestudenten Lewis ger sig iväg på en bilfärd genom USA och ska på vägen hämta upp Venna, en tjej han är hemligt kär i. Med på resan följer Lewis äldre bror, Fuller, som just avtjänat ett långt fängelsestraff. Fuller sporrar Lewis att driva med en person de hör prata på kommunikationsradion. Lewis utger sig för att vara kvinna som kallar sig "Candy Cane" och vara tänd på den personen som pratar, långtradarchauffören "Rusty Nail". De stämmer träff på ett motell på rum 17. När Rusty kommer dit dödar han den oskyldige man som bor där. Rusty lyckas ta reda på att det är Lewis och Fuller som lurat honom och en jakt på liv och död tar sin början. Han tillfångatar Venna och hennes väninna Charlotte från skolan. I slutstriden med Rusty skadas Fuller, men Lewis lyckas rädda honom och Venna. Polisen skjuter mot Rustys bil och räddar Charlotte. Men liket i bilen är en ersättare och Rusty är fortfarande ute på vägarna.


Riktigt spännande film! Från början till slut satt man som på spikar. Handlingen gjorde att man inte tröttnade en sekund och man väntade bara på vad som skulle hända härnest. Usch, sånt här kan ju verkligen hända på riktigt. Riktigt scary faktiskt. Första gången på länge som jag blev nervös om vad som skulle hända Dock kan man inte kalla filmen för skräck utan det lutar mer mot thriller-genren.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards