Videohyllan

Alla inlägg den 12 juni 2014

Av D - 12 juni 2014 16:00

Originaltitel: Sisters
Regissör: Douglas Buck
Utgivningsår: 2006
Längd: 90 min

 

Dom siamesiska tvillingarna Angelique och Anabelle separeras efter födseln. Tyvärr leder denna separation till komplikationer senare i livet. En reporter bevittnar ett hemskt mord och blir ihoptrasslad i ett mysterium som involverar dom siamesiska tvillingarna. Vid djupare gärvning upptäcker reportern att en av tvillingarna är tvingad till att leva under hård press med en kontrollerande psykiater.


Men herre gud. Varför börja en film bra och spännande för att sen rasera allting i slutet? Filmen va mycket spännande rakt igenom men dom sista 20 minutrarna va KATASTROF! Blurrig, snurrig och tvisten dom försöker dra till med blir mer misslyckad än någonsin. Hade dom bara följt spåret och utvecklat det perfekta slutet så hade denna film varit kanon! Men den snubblar verkligen vid mållinjen.

(OBS: Hittade ingen trailer till filmen)



 

Av D - 12 juni 2014 10:13

Originaltitel: Paranormal activity
Regissör: Oren Peli
Utgivningsår: 2007
Längd: 98 min

 

Det unga paret Katie och Micah upplever att något underligt händer i deras hus. Det är knarrande fotsteg och saker som flyttas, till synes, på egen hand. Katie är rädd, hon har varit med om det förr, redan som åttaåring väcktes hon mitt i natten av en spöklik figur vid fotändan av sängen. Och någon andades i hennes öra. Micah däremot tycker att det är spännande men kan inte riktigt tro på "spökförklaringen". Han köper en kamera fast besluten om att dokumentera spöket, demonen, inbillningarna eller vad det nu kan vara. Något han sent kommer att ångra.


Ja, vad ska man säga? Kanonfilm helt enkelt! En film som skrämmer vettet ur mig. Jag har sett ettan & tvåan innan men det va efter att jag sett trean - som egentligen ska vara den första filmen - som jag bestämde mig för att kolla om alla. Och ja, jag tycker absolut att dom skulle ha börjat med trean från första början, så att man verkligen fattar vad och varför vissa saker händer. Men detta är verkligen filmer som ger kalla kårar och skrämmer skiten ur mig!



Av D - 12 juni 2014 10:04

Originaltitel: Få meg på, for faen
Regissör: Jannicke Systad Jacobsen
Utgivningsår: 2011
Längd: 76 min

 

Alma är en 15-årig, lagom populär tjej som bor i en sömnig håla i Norge. Hon ägnar timmar åt att ringa dyra telefonsexsamtal i hopp om att finna någon att älska. Målsättningen är också att bli av med oskulden. Och det spelar ingen roll med vem. På en skolfest hamnar Alma i en intim och pinsam situation med Artur som han sedan nekar till vilket leder till att hon blir hånad och utfryst i skolan. Han råkar också vara alla tjejers favoritkille, vilket inte gör saken lättare. Alma bestämmer sig att bli populär igen - på sitt eget lilla vis.


Denna film skulle vara Norges svar på Fucking Åmål och jag hade faktiskt riktigt höga förväntningar av filmen. Eftersom den skulle vara i stil med Fucking Åmål, så trodde jag att den skulle vara superbra. Tyvärr blev jag besviken. Inte nog med att filmen va lagom tråkig, jag hatar såna "dagdröms-scener", vilket leder till att man till slut inte vet vad som ska ske på "riktigt" och vad som ska vara dagdrömmar. Jag blev fan förvirrad. Handlingen va helt okej, men mycket va överdrivet och ja... i mina ögon va filmen helt enkelt tråkig.

(OBS: Hittade ingen trailer - så jag lägger upp en bild)



 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards