Videohyllan

Alla inlägg den 30 juni 2014

Av D - 30 juni 2014 21:39

Originaltitel: A nagy füzet
Regissör: János Szász
Utgivningsår: 2013
Längd: 109 min

 

Två trettonåriga tvillingbröder erfar en kortvarig lycka när fadern återvänder hem efter militärtjänsten. Men året är 1944 och föräldrarna blir mer och mer oroliga för sina barns säkerhet och skickar iväg dem till landsbygden där mormodern, som dom aldrig träffat, bor. Av byns invånare kallas hon "häxan" och lever sannerligen upp till sin titel när hon tar över vårdnaden av tvillingparet. De fysiska och psykiska utmaningarna är många och tvillingarna tvingas stålsätta sig. Med hjälp av en anteckningsbok lär dom sig dag för dag att anpassa sig till den hårda tillvaron, och lära sig leva under nya villkor: visa ingen rädsla!


Det finns en annan film med titeln "The notebook" men denna är från 2013 och har även titeln "A nagy füzet". Detta är en ungersk film (med svensk text såklart). Tyckte den började bra, men sen blev den tyvärr bara utdragen och långtråkig. Men jag fick ändå många rysningar och flashbacks av denna film. Huset, inredningen, miljön, så som dom bodde, jobbade.... i vissa delar av Ungern är det så än idag. Väldigt fattigt. Hemskt egentligen. Åter till filmen, deras mormorder som kallades Häxan är ju fan grym. Jag skrattade som fan åt henne emellanåt. Tyvärr är det så att vissa "svärord" och andra rappa meningar går inte att översätta til svenska för att det ska bli bra. Men på ungerska är det så jäkla bra! Ger filmen 2/5. 



Av D - 30 juni 2014 14:59

Originaltitel: Silent house
Regissör: Chris Kentis & Laura Lau
Utgivningsår: 2011
Längd: 78 min

 

Tillsammans med sin far och farbror förbereder Sarah försäljningen av familjens gamla stuga. Men trasiga fönster och sprickor i väggarna visar sig vara det minsta av deras bekymmer när dom upptäcker att dom inte är ensamma och att väggarna döljer mer än bara mögel. Inspärrad i huset och instängd i en skräckinjagande mardröm måste Sarah kämpa för att behålla förståndet. När hennes far försvinner i huset och hittas sedan skadad börjar minnena i Sarahs huvud att komma tillbaka.


Usel film. Den första timmen av filmen går Sarah runt i huset och bara hör en massa saker. Det händer mer eller mindre ingenting. Ganska långtråkigt faktiskt. Man förväntar sig att NÅGONTING åtminstone ska hända? De sista tjugo minutrarna i filmen händer det saker. Men det är väldigt komplicerat och trist - tyvärr. Det spårar ur och blir bara pannkaka av det hela. Om dom hade jobbat på storyn lite mer så hade det blivit en bra film. Men tyvärr. Den faller pladask.



Av D - 30 juni 2014 08:44

Originaltitel: Hur många kramar finns det i världen?
Regissör: Lena Koppel
Utgivningsår: 2013
Längd: 95 min

 

"Hur många kramar finns det i världen" är en romantisk komedi om den framgångsrike New York baserade reklamfilmsfotografen Max, som efter att ha blivit sviken av både föräldrar och flickvänner genom åren både blivit bitter, elak, alkoholiserad och ensam. Just när han bestämt sig för att avsluta sitt hopplösa liv ringer telefonen. Det är Peter, hans gamla barndomsvän som han inte haft kontakt med på trettio år som vill att Max ska komma till Sverige och hjälpa honom med en film om Peters dotters utvecklingsstörda vänner. Max som nu ser sin chans att återfå kontakten med barndomsvännen Peter och kanske till och med återfå livsgnistan säger i ett svagt ögonblick ja till att komma till Sverige. Det som från början såg ut som ett enkelt uppdrag visar sig dock vara mycket mer komplicerat än vad Max någonsin kunnat föreställa sig.

 

Så otroligt söt film! Vi ser skådespelare som Claes Malmberg och Per Morberg! Det dåliga va att denna gången handlade filmen mer om Claes, Per och Vanna istället för det glada Hudik-gänget. Han som spelar Kjell-Åke i filmen vill man bara äta upp!! Han är ju sååå söt och säger så klockrena saker!!! För övrigt heter han Mats Melin och gör rollen som Ica-Jerry i Icas reklamer :P Det händer något speciellt när dom funktionshindrade agerar. Man berörs av rösterna till och med. Av deras smärta i att leva i ett utanförskap. Mycket mysig film som får en att tänka.

 

 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards