Videohyllan

Alla inlägg under juni 2014

Av D - 19 juni 2014 18:16

Originaltitel: Russell Madness
Regissör: Robert Vince
Utgivningsår: 2015
Längd: 92 min

 

Russell är en liten terrier med ett stort hjärta. Han drömmer om att ha en egen familj. Efter att ha rymt från djuraffären blir han omhändertagen av familjen Ferraro, en familj som kämpar med att sparka liv i farfaderns gamla proffsbrottarring. Det visar sig dock att Russell är en fena på att brottas, fastän han är en hund. Med hjälp av sin tränare - den förslagna och urroliga apan Hunk - tar sig Russel ända upp i toppen i brottningsvärlden och blir en kändis. När en oärlig promotor lurar familjen Ferraro blir Russels största utmaning att visa att familjen alltid är det starkaste laget.


Jag brukar gilla filmer med "djur som kan prata". Det är en perfekt familjefilm och ja - barnen älskade denna! Den gav dom flera skratt och spänning. Jag själv gillade den inte alls. Det handlade inte så himla mycket om Russell egentligen. Han verkade vara mer en bi-roll i filmen och han va huvudpersonen. Sen att han skulle vara ett proffs på brottning va ju en sanning med modifikation. Att han vann sina matcher berodde mer på ovanlig tur från höger och vänster.



Av D - 16 juni 2014 23:14

Originaltitel: West of Memphis
Regissör: Amy Berg
Utgivningsår: 2012
Längd: 150 min


En dokumentär producerad av Peter Jackson och Fran Walsh som handlar om tre 8-åriga pojkar som blev brutalt mördade en sommarnatt 1993. Nu 18 år senare så vill folket i delstaten Arkansas att domstolen gör ett bestämt beslut om dom nya bevis som kommit fram kring dom livstidsdömd män som med största sannolikhet är oskyldigt dömda. Men ingen vill erkänna att dom har fel. En stark och gripande inblick i ett hårt dilemma som skakade om rättsväsendet i Nordamerika.

 

Detta är den "sista delen" av dessa dokumentärer. Det blir film nummer fyra. Denna handlar om deras kamp om att bli rentvådda och frisläppta. Jag blev ännu argare av denna film! Att människor inte kan erkänna sina fel HEMSKT! Jag är sjukt glad över att West Memphis Three blev släppta, men det är så jävla mycket orättvisa! FUCK SAMHÄLLET! Jag förstår fortfarande inte hur det kunde gå till så fel! Den amerikanska rättvisan har stora brister! Ytterligare över två timmars ångest - men det är sjukt intressant. Jag vill bara gräva MER i denna hemska storyn!

 

 

Av D - 16 juni 2014 23:03

Originaltitel: Mean girls 2
Regissör: Melanie Mayron
Utgivningsår: 2011
Längd: 96 min

 

Den självsäkra Jo inleder den nya terminen med att bryta mot sin viktigaste regel: att inte blanda sig i dom andra tjejernas intriger. Men när hon ser den blyga Abby förföljas av högsta hönset Mandi och hennes underhuggare kan hon inte låta bli att välja sida i det elaka och roliga tjejkriget som får hela skolan att skakas om. Jo går med på att bli kompis med den utstötta Abby, på uppmaning av Abbys förmögne far i utbyte mot att han betalar Jo kostnader för college. Jo och Abby går samman för att ta sig an skolans Mean Girls - The Plastics.


Här har vi ett perfekt exempel på hur dåliga uppföljare kan vara! Den första Mean girls är ju skitbra, men denna är en otrolig flopp! Dåliga skådisar, väldigt blurrig handling och den försöker nästan efterlikna ettan alldeles för mycket. Vi har ju redan sett allt i ettan en gång. Uppföljaren borde vara i samma anda - fast med lite annorlunda handling. Nästan alla skådisarna är Disneyskådisar läste jag, men jag kände nog inte igen en enda av dom.



Av D - 16 juni 2014 20:46

Originaltitel: Joy ride: Dead ahead
Regissör: Louis Morneau
Utgivningsår: 2008
Längd: 90 min

 

Ett gäng ungdomar på väg till Las Vegas för att ha lite kul får motorstopp mitt ute i öknen. När de har gått en bit hittar de ett öde hus och lånar en bil som står i dess garage. De lämnar ett telefonnummer så att ägarna ska kunna kontakta dem om de dyker upp. Detta visar sig vara deras livs största misstag. "Rusty Nail" lever vidare i denna fortsättning, verkar ännu råare än i första filmen, men kan säga att blev lite besviken att inte Paul Walker var med. :/


Denna filmen va oxå bra,
men inte lika bra som ettan. Men uppföljare brukar inte vara så bra. Tycker den börjar konstigt. Anledningen till att mördaren ger sig på dom är skum. Denna film är så sadistisk och det skiljer sig från den första. Mycket bra :) Intressant och spännande är den. Och för en gång skull är det kvinnan som är hjälten som ska rädda sin prins :)

 

 

Av D - 16 juni 2014 00:23

Originaltitel: Paradise Lost: The child murders at Robin Hood Hills, Revelations & Purgatory
Regissör: Joe Berlinger & Bruce Sinofsky 
Utgivningsår: 1996, 2000 & 2011
Längd: 360 min

 

När tre unga pojkar hittas mördade i en liten stad i mellanvästern riktas misstankarna snabbt mot tre udda tonåringar. Efter 20 år i fängelse står det klart att dom är oskyldiga. Detta är en dokumentär-trilogi som har skakat det amerikanska rättsväsendet i grunden. Damien Echols, Jason Baldwin och Jessie Misskelly dömdes till döden respektive livstids fängelse för morden på dom tre unga pojkarna - trots att inga konkreta bevis kunde knyta dem till brottet. Under nästan 20 år har HBO-teamet följt rättsprocessen, och här avslöjas detaljer som får en stor betydelse för de som kallats för "West Memphis Three". Efter 18 år i fängelse kan dom äntligen bli rentvådda.


Denna dokumentären är uppdelat i 3 delar och allt som allt är det ca 6 timmars dokumentär. Jag brukar väl egentligen inte vara jätteförtjust i långa dokumentärer, men denna fastnade jag för skarpt! Jag blev så himla arg under dessa filmer så det är sjukt! Hur kan allt gå så himla fel?! Varför dömma personer efter deras utseende? Bara för att dom klädde sig i svart så blev dom anklagade för att vara satanister, utföra olika konstiga ritualer och offra tre små oskyldiga pojkar?! Filmen gav mig helt klart 6 timmars ångest, men detta är något borde ALLA se! 



Del 1: Paradise Lost - The Child Murders At Robin Hood Hills



Del 2: Paradise Lost 2 - Revelations (hittade ingen trailer, bara hela filmen)



Del 3: Paradise Lost 3 - Purgatory 


Av D - 15 juni 2014 23:04

Originaltitel: Like minds
Regissör: Gregory J Read
Utgivningsår: 2006
Längd: 110 min

 

En psykolog får i uppdrag av polisen att undersöka om det finns tillräckligt med bevis för att väcka ett mordåtal mot 17-åriiga Alex som anklagas för att ha dödat sin skolkamrat Nigel med ett hagelgevär. Utan några ordentliga bevis så utsätts detektiven på fallet för påtryckningar från Alex inflytelsefulla pappa att lägga ner fallet. Men desto djupare man går desto mer frågor finner man runt relationen mellan Alex och Nigel.

 

Detta va bland dom värsta och tråkigaste filmerna jag någonsin sett. Genom hela filmen fick man följa en tråkig Alex och en psykiskt skruvad Nigel som trodde att han va en ättling till tempelriddarna och hade ett hemligt uppdrag i livet samtidigt som han försökte få mig sig Alex i hela leken. En handling utan någon som helst engagemang och det verkar som om regissören själv är förvirrad och inte riktigt vet vad han vill åstadkomma med denna film. Mycket kass.

 

 

Av D - 15 juni 2014 22:59

Originaltitel: Joy ride
Regissör: John Dahl
Utgivningsår: 2001
Längd: 97 min

 

Collegestudenten Lewis ger sig iväg på en bilfärd genom USA och ska på vägen hämta upp Venna, en tjej han är hemligt kär i. Med på resan följer Lewis äldre bror, Fuller, som just avtjänat ett långt fängelsestraff. Fuller sporrar Lewis att driva med en person de hör prata på kommunikationsradion. Lewis utger sig för att vara kvinna som kallar sig "Candy Cane" och vara tänd på den personen som pratar, långtradarchauffören "Rusty Nail". De stämmer träff på ett motell på rum 17. När Rusty kommer dit dödar han den oskyldige man som bor där. Rusty lyckas ta reda på att det är Lewis och Fuller som lurat honom och en jakt på liv och död tar sin början. Han tillfångatar Venna och hennes väninna Charlotte från skolan. I slutstriden med Rusty skadas Fuller, men Lewis lyckas rädda honom och Venna. Polisen skjuter mot Rustys bil och räddar Charlotte. Men liket i bilen är en ersättare och Rusty är fortfarande ute på vägarna.


Riktigt spännande film! Från början till slut satt man som på spikar. Handlingen gjorde att man inte tröttnade en sekund och man väntade bara på vad som skulle hända härnest. Usch, sånt här kan ju verkligen hända på riktigt. Riktigt scary faktiskt. Första gången på länge som jag blev nervös om vad som skulle hända Dock kan man inte kalla filmen för skräck utan det lutar mer mot thriller-genren.



Av D - 12 juni 2014 16:00

Originaltitel: Sisters
Regissör: Douglas Buck
Utgivningsår: 2006
Längd: 90 min

 

Dom siamesiska tvillingarna Angelique och Anabelle separeras efter födseln. Tyvärr leder denna separation till komplikationer senare i livet. En reporter bevittnar ett hemskt mord och blir ihoptrasslad i ett mysterium som involverar dom siamesiska tvillingarna. Vid djupare gärvning upptäcker reportern att en av tvillingarna är tvingad till att leva under hård press med en kontrollerande psykiater.


Men herre gud. Varför börja en film bra och spännande för att sen rasera allting i slutet? Filmen va mycket spännande rakt igenom men dom sista 20 minutrarna va KATASTROF! Blurrig, snurrig och tvisten dom försöker dra till med blir mer misslyckad än någonsin. Hade dom bara följt spåret och utvecklat det perfekta slutet så hade denna film varit kanon! Men den snubblar verkligen vid mållinjen.

(OBS: Hittade ingen trailer till filmen)



 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards