Videohyllan

Alla inlägg under oktober 2013

Av D - 15 oktober 2013 21:43

Originaltitel: Dark skies
Regissör: Scott Charles Stewart 
Utgivningsår: 2013
Längd: 95 min

 

Äkta paret Daniel och Lacy Barrett har flyttat till en lugn förort med sina två barn när deras liv vänds upp och ner av en rad underliga och oroande händelser i deras hem. Medan polis och andra myndigheter inte gör något för att hjälpa dom börjar dom så småningom misstänka att dom är måltavla för något ofattbart, skrämmande och dödligt. Och det värsta är att dom verkar vara ute efter deras yngsta son. Vad är det för varelse som vill dom så illa?


Wow. Alien filmer är verkligen inte min typ av film, men denna filmen va faktiskt riktigt bra! Den är ruggig och mystisk. Skrämmande och ger kalla kårar. Hela händelsen utspelar sig egentligen för det mesta i deras hus, men ändå så blir inte filmen tråkig alls! Jag hoppade till flera gånger och man ville veta hela tiden vad som hände härnäst! Jotack, denna film rekommenderar jag! Det är skaparen från filmerna Sinister och Paranormal Activity som har gjort denna film.



Av D - 10 oktober 2013 17:22

Originaltitel: Ego
Regissör: Lisa James-Larsson
Utgivningsår: 2013
Längd: 105 min

 

För 25-årige Sebastian handlar allt om yta och utseende. Livet är fyllt av party, pengar och one-night stands. Sebastians kvinnoideal är långa blondiner. Han har aldrig utmanat sig själv, vare sig det gäller drömmen om en musikkarriär eller kanske framförallt den riktiga kärleken. När allt går som bäst i hans ytliga liv råkar han ut för en olycka som leder till att han blir blind. En helt ny värld öppnar sig, eller rättare sagt stänger sig. Han får en assisten som ska hjälpa honom i vardagslivet, den 24-åriga Hornstullshipstern Mia.


Underbar film! Den är stereotypisk, men det nutida temat är kul - och ovanligt i svensk ungdomsfilm. Ett förhållande där insidan är viktigare än utsidan. För det är den väl? Det negativa tycker jag är att Sebastian är en skitstövel hela filmen igenom... Trodde han skulle ändra på sig när han blev blind, men så gjorde dom tydligen inte manuset. Jag kan ju inte förstå vad Mia ser i denna snobben... Men men... Det är ju inte mina problem :) Jodå, filmen är en söt, drama med humoristiska inslag!



Av D - 6 oktober 2013 18:17

Originaltitel: The Terminator
Regissör: James Cameron
Utgivningsår: 1984
Längd: 108 min

 

Året är 2029 och superdatorn Skynet styr världen, fast besluten att utrota det mänskliga släktet. Skynet har dock börjat förlora kriget, och för att slutligen kunna förinta människan måste den ändra det förflutna. Därför sänder den en människoliknande robot - en Terminator - tillbaka i tiden för att mörda Sarah Connor, kvinnan vars ofödda son John kommer att bli mänsklighetens enda hopp och leda motståndsrörelsen mot maskinerna. John skickar i sin tur tillbaka en av sina soldater, Kyle Reese, för att skydda henne från Terminatorn.


Med skam i kroppen måste jag erkänna att jag inte sett denna filmen förän nu. Jag hade inte sett någon av Terminator-filmerna. Och jag kan säga att den va bra! En grym actionfilm med en relativt ung Arnold Schwarzenegger. Det hände saker hela tiden så man blev knappast trött på filmen, eller kunde påstå att den va tråkig :) Hela filmen är väldigt mörk i sin ton och för att vara en film från 80-talet är specieleffekterna grymma! I´ll be back...



Av D - 5 oktober 2013 20:38

Originaltitel: The colony
Regissör: Jeff Renfroe
Utgivningsår: 2013
Längd: 100 min

 

När Jorden ligger under ett tjockt lager is på grund av en istid orsakad av mänskligheten själv tvingas dom fåtaliga överlevande bo under mark i små kolonier. När koloni nummer 7 får motta ett nödmeddelande från sina allierade i koloni nummer 5 skickas en liten grupp ut för att undersöka saken. När dom väl är framme får dom skåda något som är värre än något dom någonsin sett. Med detta startas en kamp för att överleva.


Jag tycker filmen funkade bra, tills dom kommer fram till koloni nummer 5. Där ballar det tyvärr ur. Absolut inte min typ av film. Men jag kan varken säga att den va bra eller dålig. Den är spännande den första halvan av filmen. Sen blir den överdriven och kass. Men det kan bero på att just det som det handlar om sen, är en filmtyp jag inte tycker om... vill inte säga för mycket. Men ge den en chans tycker jag! Du kanske gillar den :)



Av D - 2 oktober 2013 22:08

Startade: 2005
Genre: Paranormal dokumentär
Säsonger: 4

 

"A Haunting" är en amerikansk TV-serie om paranormala fenomen som gick på Discovery Channel som består av 39 avsnitt på 4 säsonger mellan 2005-2007. Serien har även kommit ut på dvd. Avsnitten är dramadokumentärer och innehåller bland annat intervjuer med människor som bott i hemsökta hus och återskapar rapporterade paranormala händelser på platser som påståtts vara hemsökta.


I episoderna återskapas deras berättelser med hjälp av mer eller mindre schyssta skådespelare och en helt fantastisk berättarröst, som man ryser av. Avsnitten är fan hemska och skrämmer mig rejält... Jag vågar knappt kolla på dom ensam :) Efteråt brukar jag alltid Googla på husen som sägs vara hemsökta, som självklart finns på riktigt och läsa om dom mer ingående. Otroligt spännande. En av berättelserna som är lite längre heter "A haunting in Connecticut" och det är därifrån dom gjort den kända filmen med samma namn. Men tydligen ska "The Haunting"´s version vara vassare än själva filmen utan fåniga, överdrivna effekter.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards