Videohyllan

Alla inlägg under april 2018

Av D - 13 april 2018 08:41

Originaltitel: The gift
Regissör:
Sam Raimi
Utgivningsår:
2000
Längd:
112 min

 

Annie, en ung nybliven änka och trebarnsmor, bor i Brixton i Georgia och försörjer sig som medium. Dom trångsynta byborna undviker henne på grund av hennes gåva eftersom att dom tycker att hon är underlig. När Valerie kommer på konsultation säger Annie till henne att lämna sin våldsamma man. Snart befinner sig Annie i fara, då en kvinnokropp hittas och polisen vänder sig till henne för hjälp.


Denna film va faktiskt riktigt spännande och bra! Jag fastnade direkt och gled igenom filmen med spänning och nyfikenhet. Vi ser många kända ansikten i denna film som Cate Blanchett, Katie Holmes, Keanu Reeves, Hilary Swank, Greg Kinnear, J.K Simmons och Gary Cole. Jag tror att detta är den film med mest kända ansikten i som jag har sett faktiskt. Utan att säga för mycket så tyckte jag att slutet va så sorgligt att jag nästan fällde en tår. Mycket bra film.



Av D - 10 april 2018 11:52

Originaltitel: The eyes of my mother
Regissör:
Nicolas Pesce
Utgivningsår:
2016
Längd:
76 min

 

I ett hus på landet lever Francisca med sin mor och far. Hon spenderar dagarna med att följa sin mamma i kjolarna och lyssna på hennes berättelser om livet hemma i Portugal, där hon arbetade som kirurg. En helt vanlig dag blir Franciscas mamma brutalt mördad av en kringstrykande främling. Händelsen gör inte bara flickan traumatiserad - något nytt väcks till liv i henne. Något mörkt. När fadern går bort åratal senare blir sorgen enorm och känslostormande och hennes längtan efter närhet blir för mycket för henne att hantera ensam. Hon behöver någon att älska. Någon som kan stanna hos henne. För alltid.


Denna film är svartvit vilket ska ge en gråare och sorgligare ton på hela berättelsen. Jag tycker dock att filmen va usel. Riktigt usel. Den börjar bra med det brutala mordet på hennes mamma men sen blir filmen väldigt händelselös och seg. Den flyter ut i havet helt och hållet. Vissa skriver att detta är en vacker berättelse om en vilsen själ, men jag tycker mer att det är en konstig berättelse om en psykiskt sjuk kvinna. Detta är ingen film jag rekommenderar.



Av D - 7 april 2018 13:25

Originaltitel: The invitation
Regissör:
Karyn Kusama
Utgivningsår:
2015
Längd:
100 min

 

Will och hans flickvän blir tillsammans med några vänner inbjudna på middag av Wills exfru Eden och hennes nya make David. Tre år tidigare har Will och Edens gemensamme son tragiskt slitits bort från dom. Det märks direkt att det här är en ovanlig tillställning när den lugna kvällen tar en vändning, och Will börjar ana att allt inte riktigt står rätt till. Vad har Eden och David egentligen för avsikter med middagen?


Det här va en oerhört bra film! En psykologisk thriller som ger riktigt kalla kårar! Man börjar sakta men säkert inse vad det är frågan om och det blir bekräftat i slutet av filmen. Emellanåt kan vilken verka lite flummig, men det stör inte särskilt mycket. Det sjuka är att såna här sekter finns på riktigt och har alltid funnits. Kolla bara på Heavens Gate. Denna film liknar den händelsen. Helt sjukt och man mår verkligen dåligt angående att folk kan bli så himla hjärntvättade.



Av D - 7 april 2018 13:15

Originaltitel: Walt Disney sagobibliotek vol 3
Regissör:
Walt Disney
Utgivningsår:
2005
Längd:
61 min

 

Följ med "Kalle i Mattemagikens land" - en plats som bjuder på massor av klurigheter och spännande upptäckter för både stora och små. Efter det lärorika besöket får du resa bakåt i tiden, närmare bestämt till 1700-talet. Det var nämligen då den fattige musen Amos Mus fick jobb hos tidningstryckaren Benjamin Franklin för att sniffa upp spännande nyheter. Ett perfekt uppdrag för en liten och nyfiken mus med stora öron! Se deras härliga berättelse i "Ben och Jag". I "Moderna uppfinningar" möter du slutligen Kalle Anka i högform - i en vansinnig kamp med moderna uppfinningar för hemmet.


Denna är nog den sämsta av Disney sagibibliotek- samlingen. När vi tittade på denna fattade barnen typ ingenting. "Kalle i Mattemagikens land" va för mycket även för mig hjärna. Där pratade dom bland annat om att former finns i allt, olika vinklar, pi osv. Jag som inte är ett mattegeni hade svårt att hänga med. Historien om Benjamin Franklin va däremot bra! Det är en viktig historisk berättelse som dom presenterade väldig bra. Så min slutgiltiga uppfattning är att denna film är mer för äldre barn!



Av D - 6 april 2018 09:18

Startade: 2015
Genre:
Thriller
Säsonger:
2

 

Ett mystiskt virus tar död på alla vuxna över 22 år i den lilla staden Pretty Lake. Så fort man fyller 22 faller man ner död med något infekterat rinnande ur munnen. Hela området placeras i karantän från omvärlden och dom överlevande barnen och tonåringarna tvingas klara sig själva. Det blir grupperingar i staden och bråk om främst mat. Snart inser invånarna att det finns ett botmedel mot viruset och att detta är mycket större än vad någon kunnat ana.


När jag läste om serien så tyckte jag att den verkade väldigt intressant! Men ju fler avsnitt jag såg desto mer irriterad blev jag på den. Just när man tänkte "nu kommer det går bra" så förstördes det direkt med något negativt. Så va det för varenda handling som lutade mot det positiva hållet. Det blir rätt tröttsamt till slut kan jag lova. Än så slänge har två säsonger släppts, men det kommer säkert fler då det slutade som det gjorde.



Av D - 5 april 2018 11:30

Originaltitel: Totem
Regissör:
Marcel Sarmiento
Utgivningsår:
2017
Längd:
89 min

 

En man som förlorat sin fru bjuder in sin nya flickvän till att bo hos honom och hans två döttrar. Döttrarna har svårt att vänja sig vid förändringen och det börjar bli riktigt skrämmande när ett halsband verkar utlösa ett antal oförklarliga händelser. Snart uppdagas det att något mystiskt plågade flickornas mor innan hon dog. En av döttrarna försöker ta reda på vad som hänt henne och hittar en bok om ”totems” - fysiska objekt som binder samman andar med den verkliga världen. Hon försöker lära sig hur hon ska kunna använda halsbandet för att kontrollera närvaron i huset.


Filmen började relativt bra och det va väldigt intressant och rysligt. Men mot slutet blev det så rörigt och "twisten" blev inte alls så bra som jag hade hoppats på. Den vände liksom åt fel håll, vilket gjorde att jag bara höjde på ögonbrynet. Och varför filmen heter Totem har jag inte riktigt fattat eftersom det hade väl knappast med någon totem att göra? Syftar dom på halsbandet så va det ingen speciell stor sak dom gjorde av det. Nej, denna film va inte bra tycker jag.



Av D - 4 april 2018 18:28

Originaltitel: Ferdinand
Regissör:
Carlos Saldanha
Utgivningsår:
2017
Längd:
108 min

 

Den klassiska berättelsen om den stora tjuren med ett stort hjärta, som hellre luktar på blommor än stångas med dom andra tjurarna. En dag misstas Ferdinand för att vara farlig och blir bortförd för att delta vid tjurfäktningar. Fast besluten att återvända till sin familj samlar han ett udda gäng och ger sig ut på ett fantastiskt äventyr.


Att tjuren Ferdinand är urgullig har vi vetat sen "Kalle Ankas julafton" började för typ miljoner år sen. Att dom gjort en långfilm av berättelsen va en superbra idé! Filmen är gullig och väldigt bra faktiskt. Tjuren Ferdinand är så söt, trots sin stora, läskiga storlek. Hans ögon gör ju så att man smälter. Filmen bjuder också på en del skratt och skämt som är rätt roliga! Jag rekommenderar verkligen denna!



Av D - 3 april 2018 12:49

Originaltitel: Walt Disney sagobibliotek vol 2
Regissör:
Walt Disney
Utgivningsår:
2005
Längd:
50 min

 

Välkommen till Silly Symphonies! I denna film får vi se kortare musikaliska sagor och berättelser! Här möter vi "Den fula ankungen" som är en klassiker av H.C Andersen. Vi träffar även "Lilla Hiawatha" som beger sig till skogen för att jaga med pil och båge och råkar träffa på en farlig björn. Det visas även kortare, musikaliska berättelser som "Symfoni på Stallbacken", "Den gamla kvarnen", "Winken, Blinken och Nick" samt "Cirkus på havsbotten" - allt från Disneys Silly Symphonies!


Denna film baseras mycket på musikaliska stycken. "Den fula ankungen" och "Lilla Hiawatha" är längre berättelser som även innehåller tal, medan dom andra är kortare berättelser endast med musik. "Den fula ankungen" är ju en sån fin berättelse som jag älskat sen jag va liten! Även "Lilla Hiawatha" känner man ju igen! Men dom andra berättelserna va okända för mig hittils. Jag gillar inte musikaler eller filmer som innehåller mycket musik, men denna film va mycket söt!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards