Videohyllan

Alla inlägg den 7 april 2018

Av D - 7 april 2018 13:25

Originaltitel: The invitation
Regissör:
Karyn Kusama
Utgivningsår:
2015
Längd:
100 min

 

Will och hans flickvän blir tillsammans med några vänner inbjudna på middag av Wills exfru Eden och hennes nya make David. Tre år tidigare har Will och Edens gemensamme son tragiskt slitits bort från dom. Det märks direkt att det här är en ovanlig tillställning när den lugna kvällen tar en vändning, och Will börjar ana att allt inte riktigt står rätt till. Vad har Eden och David egentligen för avsikter med middagen?


Det här va en oerhört bra film! En psykologisk thriller som ger riktigt kalla kårar! Man börjar sakta men säkert inse vad det är frågan om och det blir bekräftat i slutet av filmen. Emellanåt kan vilken verka lite flummig, men det stör inte särskilt mycket. Det sjuka är att såna här sekter finns på riktigt och har alltid funnits. Kolla bara på Heavens Gate. Denna film liknar den händelsen. Helt sjukt och man mår verkligen dåligt angående att folk kan bli så himla hjärntvättade.



Av D - 7 april 2018 13:15

Originaltitel: Walt Disney sagobibliotek vol 3
Regissör:
Walt Disney
Utgivningsår:
2005
Längd:
61 min

 

Följ med "Kalle i Mattemagikens land" - en plats som bjuder på massor av klurigheter och spännande upptäckter för både stora och små. Efter det lärorika besöket får du resa bakåt i tiden, närmare bestämt till 1700-talet. Det var nämligen då den fattige musen Amos Mus fick jobb hos tidningstryckaren Benjamin Franklin för att sniffa upp spännande nyheter. Ett perfekt uppdrag för en liten och nyfiken mus med stora öron! Se deras härliga berättelse i "Ben och Jag". I "Moderna uppfinningar" möter du slutligen Kalle Anka i högform - i en vansinnig kamp med moderna uppfinningar för hemmet.


Denna är nog den sämsta av Disney sagibibliotek- samlingen. När vi tittade på denna fattade barnen typ ingenting. "Kalle i Mattemagikens land" va för mycket även för mig hjärna. Där pratade dom bland annat om att former finns i allt, olika vinklar, pi osv. Jag som inte är ett mattegeni hade svårt att hänga med. Historien om Benjamin Franklin va däremot bra! Det är en viktig historisk berättelse som dom presenterade väldig bra. Så min slutgiltiga uppfattning är att denna film är mer för äldre barn!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards