Videohyllan

Alla inlägg den 22 april 2018

Av D - 22 april 2018 15:09

Originaltitel: Walt Disney sagobibliotek vol 5
Regissör:
Walt Disney
Utgivningsår:
2005
Längd:
48 min

 

I Walt Disney Sagobibliotek har ett antal tecknade kortfilmer med sagomotiv samlats i sex volymer. Filmerna som är av mycket varierande karaktär, har valts ut ur nästan sex årtionden av Disneys produktion. Här i volym 5 handlar det till större delen om så kallade Silly Symphonies, korta musiksagor som Walt Disney producerade på trettiotalet. Vi får även se ett par andra kortfilmer av samma typ, men som Disney valde att marknadsföra utan Silly Symphony-namnet.


I denna film får vi se sex klassiska berättelser som vi alla känner igen! "Tjuren Ferdinand" är den första och den har nog hela Sverige redan sett på "Kalle Ankas julafton" varje år. Den underbara lilla tjuren som älskar att sitta och lukta på blommorna. Vi får även träffa på "Lambert - det fåraktiga lejonet" som kanske inte alla känner igen. Det handlar om ett lejon som hamnar fel och får växa upp bland fåren. "Tre små grisarna" är den klassiska sagan som ALLA känner igen! Vi får se dessa små grisar två gånger i denna film då dom även är med i "Tre små vargar". Även två andra riktigt sköna klassiker bjuder denna film på!



Av D - 22 april 2018 15:00

Originaltitel: Walt Disney sagobibliotek vol 4
Regissör:
Walt Disney
Utgivningsår:
2005
Längd:
48 min

 

Publiken är på plats för att se det spännande sprinterloppet mellan "Haren och Sköldpaddan"! Haren är blixtsnabb och sköldpaddan extremt långsam, så vinnaren borde vara självklar. Men att ta ut segern i förskott är aldrig en bra idé. Att vara på sjön och råka i luven på havets konung är inte så lyckat. I Disneys berättelse får du se vad som händer när ett gäng elaka sjörövare utmanar "Kung Neptun"! På den utgåva finns också filmerna "Sköldpaddan slår till igen", "Råttfångaren i Hameln", "Kung Midas" och "Sagokungens bal". 


Ännu en film med Disneys härliga klassiker! "Haren och Sköldpaddan" har man hört i många olika versioner och det är härligt att även se Disneys version. I denna film handlar det mycket om havet och havslivet. "Råttfångaren i Hameln" har man ju också hört talas om. Mannen som använder en slags flöjt för att jaga ut råttorna ur staden samtidigt som stadsborna inte uppskattar hans jobb. Dessa filmer är faktiskt helt underbara att titta på tillsammans med sina barn!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards