Videohyllan

Alla inlägg den 14 juli 2017

Av D - 14 juli 2017 21:38

Originaltitel: Robinson Crusoe
Regissör:
Vincent Kesteloot & Ben Stassen
Utgivningsår:
2016
Längd:
90 min

 

På en paradisö i havet bor papegojan Tisdag tillsammans med sina lite udda djurvänner. Tisdag drömmer om att upptäcka världen utanför den lilla ön och en dag, efter en våldsam storm, händer äntligen något oväntat. På stranden har ovädret spolat upp en underlig varelse som ingen tidigare sett: Robinson Crusoe. Tisdag ser främlingen som sin chans att få se nya horisonter och Robinson förstår snart att han behöver all hjälp han kan få från sina befjädrade och håriga vänner för att överleva. Problemet är bara att djuren inte pratar människospråk. Med tiden lär sig dom nya vännerna att leva sida vid sida, tills dom en dag hotas av två vildkatter som själva vill härska över paradisön. En vild kamp uppstår mellan katterna och Crusoes tappra gäng, som förstår att vänskap kan övervinna alla hinder. Till och med vilda katter.


Jag älskar ju historien om Robinson Crusoe, men jag har nog aldrig sett en animerad version av den. Jag tyckte att detta va ett tillfälle att lära Mimmi vem Crusoe va genom att titta på denna animerade filmen med henne! Hon älskade filmen, men enligt min åsikt så har dom inte alls koncentrerat sig på historien om Robinson, utan denna film fokuserar mer på vilddjurens syn på det hela. Trots det va filmen bra och gav en hel del skratt. Jag vet inte riktigt vad titeln på denna film är för av det jag får fram så heter filmen Robinson Crusoe, men jag hittar även titeln The wild life.



Av D - 14 juli 2017 20:57

Startade: 2014
Genre:
Dokumentär / kriminal
Säsonger:
3

 

En mans hem kan vara någon annans värsta mardröm! "House of horrors: Kidnapped" avslöjar gripande och skrämmande historier om människor som blivit kidnappade men haft turen att överleva. Varje episod handlar om en persons berättelse om kidnappningen - samt vägen till överlevnad. Vissa kidnappningar varar i timmar, dagar eller månader av fångeskap men varje sekund är lika hemsk för varje offer. Nu har personerna fått chansen att berätta sin historia och vi får följa den skrämmande sanningen genom offrets ögon.


Mycket bra dokumentärserie som finns på Dreamfilm. Det finns en säsong släppt där, men tydligen ska det redan finnas tre säsonger ute. Jag kan bara tänka mig skräcken som dessa personer fått genomgå. Vissa av dessa kidnappningar är "mildare" än andra, men det berättas även om riktiga skräckscenarior som jag knappt kan förstår hur man kan gå vidare i livet efter att ha fått uppleva sånt. Jag rekommenderar verkligen dessa avsnitt! Hittade konstigt nog ingen trailer, men här är ett klipp från ett av avsnitten!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards