Videohyllan

Alla inlägg den 19 juli 2017

Av D - 19 juli 2017 19:27

Originaltitel: Don´t knock twice
Regissör:
Caradog W James
Utgivningsår:
2016
Längd:
95 min

 

Skulptören Jess bor i Wales och har stor ångest över att hennes dotter Chloe blev omhändertagen av myndigheter för ungefär 10 år sen pga Jess drogvanor. Nu tio år senare vill hon återkoppla sitt liv med sin dotter. Chloe verkar dock inte så intresserad av detta alls, utan stöter mer bort henne. Men hon ger sin mamma en chans och flyttar in hos henne iallafall. Konstiga och mytiska saker börja hända då Chloes pojkvän Danny försvinner spårlöst. Chloe känner att hon står på tur och söker skydd i mamma Jess famn. Vad Jess inte vet, är att Chloe och Danny nyligen har knackat två gånger på "häxans" dörr. Historien om häxan som alla pratar om. Häxan som för bort barn.


Jag va ganska skeptisk mot denna film, men den va faktiskt bra! Stundsvis riktigt skrämmande och obehaglig med bra skådespelare! Sidohandligen är samtidigt gripande... historien om en mamma som förlorat sitt barn och kämpar för att få tillbaka henne är väldigt ledsamt i sig. Den obehagliga skräcken om historier om häxor och spöken som man hade som liten följer en genom hela filmen. För vem va inte rädd för olika vandringshistorier som liten? Filmen är definitivt sevärd!



Av D - 19 juli 2017 16:54

Originaltitel: Wrong turn 4: Bloody beginnings
Regissör:
Declan O´Brien
Utgivningsår:
2011
Längd:
94 min

 

Djupt inne i West Virginias mest isolerade obygd ligger ett övergivet sanatorium. När en enorm snöstorm bryter ut försöker en grupp collegestudenter söka skydd. Dom går vilse men hittar till slut detta sanatorium och bestämmer sig för att tillbringa natten där för att överleva snöstormen. Men det gamla sjukhuset har ett glömt förflutet som inte är alltför förtjust över deras intrång. Vännerna finner sig iakttagna av onda ting som ser dom som fientliga varelser på deras revir.


Jag har inte riktigt fastnad för "Wrong turn"-filmerna, men denna är helt klart bäst hittills! Sjukhus fungerar alltid i en skräckfilm. Dessa inavlade äckel ger mig kalla kårar! Sminket är kanonbra gjort! Lite bristande är det med "dumma ungdomar" som gör precis det en normal människa aldrig skulle göra, men det är väl lite konceptet med skräckfilmer. Men lite störande är det ändå. Men i sin helhet är denna film helt klart sevärd med endel magstarka scener! Så känsliga tittare varnas verkligen.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards