Videohyllan

Alla inlägg den 29 juli 2017

Av D - 29 juli 2017 18:23

Originaltitel: Hollywood Classics - Katten Felix och fåglarna
Regissör:
Produktionsbolag Van Beuren
Utgivningsår:
1950-1965
Längd:
48 min

 

Katten Felix är ursprungligen en figur från den amerikanska stumfilmserans animerade kortfilmer som skapad 1919. Han dök första gången upp i kortfilmen Feline Follies från samma år. Karaktäristiskt för Katten Felix är hans svarta kropp, vita ögon, stora leende och dom surrealistiska situationer som han ständigt hamnade i. Felix var den första tecknade figur som blev så populär att han drog egen filmpublik. I denna film får vi se kortfilmer med Robinson Crusoe, indianer, grekiska gudar och självklart Katten Felix själv.


Hur kan man inte älska Katten Felix? Denna film ingår i serien "Hollywood Classics" och den ger en riktig nostalgikänsla! Dessa små kortfilmer är verkligen sånt man minns från när man själv va liten. Jag älskar verkligen animationen och skämten. Det är en väldigt skillnad från dagens animationer - dvs mycket, mycket bättre. Det är inte så avancerat utan bara flyter på. Det är även skönt med kortfilmer för barnen märkte jag. Man behöver inte koncentrera sig så mycket på en gång. Jag hittade ingen trailer, men lägger upp en av kortfilmerna.



 

Av D - 29 juli 2017 18:12

Originaltitel: Death factory
Regissör:
Steven Judd
Utgivningsår:
2014
Längd:
80 min

 

En busslast med främlingar kör fast ute i obygden efter att en storm strandsätter dom. Utan alternativ kan dom inget annat göra än söka skydd vid närmsta bebyggelse. Detta leder dom raka vägen till ett minst sagt udda museum mitt ute i ingenmansland. Museet är helt dedikerat till seriemördare. Ett helvete ska nu bryta ut när en av främlingarna lyckas förlösa övernaturliga krafter som återupplivar alla dom legendariska seriemördarna så som Jack the Ripper, John Wayne Gacy, Ed Gein, Jeffrey Dahmer, Albert Fish och Zodiac Killer.


Detta va förmodligen den sämsta filmen jag någonsin sett. Idén om ett gäng seriemördare i samma film är bra, men denna film blev bara ett stort skämt! För att inte tala om skådespelarna. Varför ens göra en film med så kassa skådespelare? Det absolut sämsta med filmen va att man inte fattade vem som va vem av seriemördarna. Dom namngavs inte och såg inte alls ut som dom gör på riktigt - så det va oerhört svårt och tröttsamt att försöka gissa sig till vem som va vem. Det va nog det som gjorde hela filmen till ett riktigt bottennapp!



Av D - 29 juli 2017 18:02

Originaltitel: Hotell Gyllene Knorren - filmen
Regissör:
Mikael Syrén
Utgivningsår:
2011
Längd:
90 min

 

Familjen Rantanens hotell Gyllene Orren står helt tomt, så mamma Ritva börjar odla ekologiska grönsaker i ett försök att locka gäster. När sonen Ingos minigris Pyret bökar sönder grönsakslandet, blir både Ritva och pappa Roger arga och Ingo känner att varken han eller Pyret är uppskattade av familjen. Ingo får veta att konkurrenterna på grannhotellet ska anordna en agilitytävling, och anmäler Pyret. Prissumman skulle täcka pappa Rogers klantiga affärer och en vinst skulle göra både Ingo och Pyret till hjältar. Men det är många hinder, förutom dom på tävlingsbanan, som står i Ingos och Pyrets väg. Men Ingo hoppas att den som är långsam men gör rätt, kan vinna mot den som är snabb men som gör fel.


Älskar denna film. Detta är ju inte julkalendern som som sändes 2010, utan detta är långfilmen som gjordes året efter. Julkalendern va väldigt bra, likaså långfilmen. Jag vet att jag skrattade flera gånger, helst åt pappa Roger som är så himla klantig och mamma Ritva och henne finska! Filmen är en uppföljare till julkalendern kan man säga. Men man kan även titta på den som en fristående film - man hänger med i historien utan problem. En väldigt mysig, söt och otroligt rolig film!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards