Videohyllan

Alla inlägg under september 2015

Av D - 15 september 2015 20:47

Originaltitel: The devil´s chair
Regissör: Adam Mason
Utgivningsår: 2006
Längd: 90 min

 

Med en handfull droger tar en kille med sin flickvän ut för att ha lite skoj. Deras lekplats blir ett övergivet mentalsjukhus. Dom hittar snart en övergiven elektrisk stol och en annan sadistisk tortyrmaskin som frambringar lidande genom narkotiska preparat. Men finns det något övernaturlig där, eller? Den eller det har ihjäl den unga kvinna och mannen får skulden av rättsväsendet. Han sitter av sina år på mentalsjukhus men tvivlar på sig själv. Var det han som mördade sin flickvän, eller vad var det som hände den kvällen?


Filmen började lovligt och va faktiskt ganska okej, även om det kom in massa onödiga kommentarer mitt i allt som va lite störande (typ som i en actionfilm när dom stannar bilden och någon pratar). Skitjobbigt. Men ju mer filmen gick så blev den bara konstig. Och slutet va - som vanligt - kasst. Jag gillade den inte. Visst, går att kolla på, men inget mer. Hade dom gjort om slutet så hade den faktiskt blivit ganska bra! Jag vet inte om dom försökte blanda in lite komedi i det hela, men dom misslyckades totalt.



Av D - 13 september 2015 08:48

Originaltitel: American horror house
Regissör: Darin Scott
Utgivningsår: 2012
Längd: 83 min

 

En skräckfilm som utspelar sig kring Sigma Delta Phi på Kappa House, en universitetsförening för unga kvinnliga studenter. Dom befinner sig mitt i initieringsperioden och man har fullt upp med att värva nya medlemmar till föreningen. Men en av studenterna fattar misstankar gentemot husets föreståndarinna, då mystiska och fruktansvärda saker börjar ske på campus.


Fruktansvärt dåligt film! Jag förstår mig inte på hur man kan göra/släppa en sån här film? För det första så förstår jag inte vad dom vill ha ut av denna film. Det är en blandning mellan fruktansvärt dålig skräck, "high school"-film med skitkassa specialeffekter samt urdåliga skådespelare. Dumma blondinbrudar som absolut inte kan spela film. Specialeffekter man kan tro härstammar från 1970-talet. Varför lixom? Hade jag producerat en sån här film skulle jag skämmas. Den får verkligen lägsta betyg från mig.



Av D - 11 september 2015 14:49

Originaltitel: Mother´s day
Regissör: Darren Lynn Bousman
Utgivningsår: 2010
Längd: 100 min

 

Beth och Frank försöker hittat tillbaka till vardagen efter att ha förlorat sitt barn i en tragisk olycka. Dom håller ett party för sina vänner i sitt nya hus där dom byggt ett biljardrum i källaren. Samtidigt rånar några syskon en bank och rymmer hem till vad dom tror är sitt familjehem. Men i källaren hittar dom de nya ägarna, och deras vänner. Ett skräckinjagande gisslandrama tar sin början som inte slutar förrän sista blodsdroppen kramats ur nästan samtliga inblandade.


Detta va faktiskt en helt okej film! Genren ligger i "skräck", men jag sätter den i genren "thriller" då jag tycker det passar bättre. Mycket blod och mamman som spelas av Rebecca De Mornay är fantastisk i denna roll! Så iskall och störtskön :) Det är ganska mycket brutalitet och råhet genom hela filmen. Oväntad mysig, underhållande och spänningsfull film som börjar med allvaret redan efter ca 10min och pågår väldigt länge. Ända fram till slutet. Läste nånstans att detta är en remake, och att originalet är bättre. Vet dock inte när den filmen kom?



Av D - 9 september 2015 14:58

Originaltitel: The intruders
Regissör: Adam Massey
Utgivningsår: 2015
Längd: 92 min

 

Alla platser bär på en hemlighet. Det förstår Rose Halshford när hon och hennes pappa flyttar in i det unkna gamla huset. Rose upptäcker att den tidigare ägarinnan försvann under mystiska omständigheter och lämnade kvar sina ägodelar, och anar att dom ovänliga grannarna vet mer än dom låtsas om. När Rose berättar om dom konstiga ljuden inne i huset, tror inte ens hennes pappa på henne och menar att det bara är inbillning. Lider hon av schitzofreni, precis som hennes mamma gjorde? 


Filmen bjuder inte på något nytt, utan man har sett denna typ av film flera gånger, men jag tyckte minsann om den! Den är spänannde och man vill verkligen veta sanningen. Handlingen är spännande, dock tappade jag bort mig någon gång, men det va inte svårt att hänga med igen. Donal Logue gillar jag, men i denna roll är han väldigt...tråkig? Det verkar finnas en film till som heter "Intruders", men denna är den från 2015. 



Av D - 6 september 2015 12:59

Originaltitel: The ruins
Regissör: Carter Smith
Utgivningsår: 2008
Längd: 97 min

 

Några ungdomar på semester i Mexico får tips om en okänd mayaruin och beger sig dit. Väl där dyker beväpnade indianer upp, dödar en av ungdomarna och tvingar upp dom andra på en skum pyramid medan indianerna själva vaktar nedanför och hindrar dom att lämna ruinen. Det verkligt farliga hotet är emellertid inte indianerna utan något urgammalt som lurar inne i ruinen. 


Jag fick kolla på denna filmen i tre omgångar då jag hela tiden somnade (och inte för att filmen va tråkig, utan för att jag helt enkelt va trött). Det gjorde nog att jag inte riktigt hängde med i filmen, men ändå måste jag säga att den va helt okej. Egentligen spelar filmen en enda scen, och det är uppe på pyramiden/ruinen, men handlingen är okej. Vissa saker va faktiskt ganska magstarka till och med för mig. Filmen va helt okej att titta på.



Av D - 3 september 2015 12:45

Originaltitel: Wishcraft
Regissör: Danny Graves & Richard Wenk
Utgivningsår: 2002
Längd: 97 min

 

Den lätt fånige Brett trånar efter den läckra och blonda Samantha som dejtar skolans populäraste kille, Cody. Brett hänger ihop med Howie och beundrar sin historielärare Mr. Turner. En dag får han ett paket som innehåller en amulett som ger honom tre önskningar samt en varning – var försiktig med vad du önskar. Hans första önskning är att Samantha skulle gå med honom till skolbalen. Snart börjar ungdomarna i skolan bli mördade av en mystisk yxman och Brett börjar misstänka ett samband mellan dessa och amuletten.


Hmm... detta är nog ett försök till att göra en college-film till en skräckfilm :) Lite blandning mellan "Scream" och "Alla var där".... typ.... Men den va ju inte kass, det kan jag inte påstå. En mysrysare som är en perfekt film för att slötitta på. Den kallas "slasherfilm", men tycker inte det är så värst mycket "slash" i. Det är som en helt vanlig (mjuk)skräckis. Meat Loaf spelar detektiv Sparky men jag kände ärligt talat inte igen honom. Däremot har jag nog sett världens fulaste människa på film (ursäkta). Evan Jones heter han och han spelar Eddie i denna film! :)



Av D - 2 september 2015 11:38

Originaltitel: Silent fall
Regissör: Bruce Baresford
Utgivningsår: 1994
Längd: 101 min

 

Ett brutalt knivmord på ett par sätter skräck i en liten by i USA. Dom enda vittnen är parets två barn. Den 18-årige dottern och deras 9-årige son. Problemet är dock att dottern har fått minnesförlust och sonen är autistisk vilket gör det omöjligt att få kontakt med dom. Därför tillkallas den tidigare barnpsykologen Jack Rainer. Han är den enda som kan komma i kontakt med den autistiske sonen - och därmed den enda som kan få honon att berätta om det fruktansvärda mordet. Men alla vill inte att Tims livslånga tystnad ska brytas...


Detta va en film jag såg, avslutade och gick. Inget mer. Man har sett dessa typer av filmer innan (bla Beck - Pojken i glaskulan). Visst, det ÄR faktiskt Beck som har härmat denna film då denna kom 1994 och Beck kom 2002, men det är i princip samma story. Och jag gillade Becks version mer. Jag kan inte säga att filmen va dålig, men den gav mig ingenting. Blev lite långtråkigt då och då. Tycker även att dom gav en konstig bild av den gravt autistiske pojken. Den är även rätt förutsägbar. Äh, som sagt, Beck - Pojken i glaskulen va mycket bättre!



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards