Videohyllan

Alla inlägg under mars 2015

Av D - 9 mars 2015 11:16

Originaltitel: Mercy
Regissör: Peter Cornwell
Utgivningsår: 2014
Längd: 79 min

 

Pojken Georges bästa vän är hans mormor Mercy. När hon får en stroke och förvandlas till en aggressiv tant skickas hon för att bo på ett äldreboende. När ett år har gått orkar personalen inte längre och det blir George, hans bror och deras mammas uppgift att ta hand om henne i Mercys ödsliga hus. Mormor är i dåligt skick och beter sig alltmer hotfullt och det visar sig att George är ensam om att glorifiera sin gamla mormor. Någonting förändrade Mercy när hon var yngre. Hon bär på mörka hemligheter och något plågar henne, något bara George kan göra någonting åt.


Mercy är en förbannat stämningsfull rysare som berättar en kuslig historia. Det är en precis lagom läbbig historia med några effektiva hoppa-till-sekvenser. Filmen är inte överdrivet våldsam men det finns ett par grafiska scener som säkert får dom yngre tittarna att gömma sig bakom kudden. Mercy innehåller ingen dödtid och under sin perfekta speltid på strax under åttio minuter så bygger den mörka historien snabbt upp en känsla av ovisshet och lyckas leverera en alldeles lagom kombination av spänning och kalla kårar. Filmen är baserad på en kortare novell av självaste Stephen King! Och ja, den levererar!



Av D - 8 mars 2015 00:54

Originaltitel: The pyramid
Regissör: Grégory Levasseur
Utgivningsår: 2014
Längd: 90 min

 

Filmen handlar om ett gäng amerikanska arkeologer som utforskar en forntida pyramid djupt begraven under den egyptiska öknen. Men dom går vilse i pyramidens mörka och oändliga katakomber och försöker desperat hitta en väg ut. Ganska snart inser gänget att dom inte bara är fångade, utan även jagade. In i sista sekund försöker dom hitta en väg ut - samtidigt som dom försöker överleva det hemska som verkar finnas där. Lyckas dom?


Jaaaaaa, äntligen en bra film!!! Jag älskar allt som har med Egypten, pyramider och den egyptiska mytologin att göra så detta va verkligen en film för mig!! Det händer saker hela tiden och storyn va bra! Dock kunde dom satsa lite mer på specialeffekterna, men det hindrade inte filmen från att vara bra! Filmen liknar dock väldigt mycket filmen "As above so below" men denna tycker jag är bättre! Helt klart sevärd!


Av D - 7 mars 2015 21:57

Originaltitel: The woman in black 2: Angel of death
Regissör: Tom Harper III
Utgivningsår: 2014
Längd: 98 min

 

Andra världskriget härjar som värst och tyskarnas bomber faller över London. En grupp barn är på väg med tåg till tryggheten på den engelska landsbygden med sin lärarinna Eve. Dom ska inkvarteras på det övergivna godset Eel Marsh House som ligger väl isolerat med endast en smal vägbank som leder dit från fastlandet. Men det som ska vara en trygg oas för barnen visar sig vara en mörk och mycket ogästvänlig plats. En efter en börjar barnen bete sig allt mer besynnerligt. Eve söker hjälp av en ung soldat som stationerats i området och tillsammans upptäcker dom att barngruppen väckt en ond kraft som slumrat i huset och som är så mycket mer skrämmande och farlig än bomberna över London. Eve måste nu konfrontera sina egna demoner för att rädda barnen och överleva dom onda makterna som vill förgöra dom alla.


Nja... Jag gillade faktiskt inte ettan och inte denna heller :( Jag som älskar skräckfilmer i vanliga fall. Men jag tycker inte själva historien håller ihop... Det finns tyvärr många luckor och det gör hela filmen skum bara. Visst, man hoppade till ett par gånger, men bara för det behöver inte filmen va bra eller läskig. Den är långtråkig den första halvan av filmen. Sen blev den väl "okej" men ändå kan jag inte säga att jag gillade den. Tyvärr.



Av D - 2 mars 2015 20:31

Originaltitel: Mr Peabody & Sherman
Regissör: Rob Minkoff
Utgivningsår: 2014
Längd: 92 min

 

Herr Peabody är affärsman, upptäcktsman, vetenskapsman, Nobelpristagare, gourmé, tvåfaldig olympisk mästare och geni… och han är dessutom en hund. I sin fiffigaste uppfinning av alla, tidsmaskinen, kastar sig Herr Peabody och hans adoptivson Sherman fram och tillbaka mellan olika historiska händelser i världen och får också träffa några av tidernas största kändisar. Men när Sherman råkar bryta reglerna för tidsresandet måste våra två hjältar skynda sig att ställa allt till rätta för att rädda framtiden, samtidigt som Herr Peabody måste ta tag i sin största utmaning någonsin… att vara förälder.


Superkul film :) Jag skrattade faktiskt till flera gånger. Hela filmen bjuder på så mycket kul och dom besöker ett av mina favoritmål och en epok som fascinerar mig. Dom reser nämligen till Egypten! I varje epok dom kommer till så finns det alltid något eller någon att skratta åt :D Jodå, denna söta film levererade faktiskt :D

 

 

Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards