Videohyllan

Alla inlägg den 10 mars 2015

Av D - 10 mars 2015 23:06

Originaltitel: Turistas
Regissör: John Stockwell
Utgivningsår: 2006
Längd: 93 min

 

Efter en bussolycka blir en grupp turister fast i Brasiliens ödemark. Istället för att vänta på nästa buss tar syskonen Alex och Bea med sällskap av några andra ungdomar sig till närmaste bar och festar natten lång med lokalbefolkningen. Det exotiska paradiset är allt dom har drömt om - tills dom vaknar upp morgonen efter och inser att dom blivit drogade och bestulna på allt dom äger och har som pengar, pass, mobiltelefoner osv. Men där tar inte mardrömmen slut. Dom inser snart att dom är speciellt utvalda och att dom har mer saker att bli rånade på än materiella saker.


Den första timmen av filmen är oerhört seg. Jag va väldigt nära ett antal gånger att stänga av. Dom vandrar mest runt i Brasiliens skogar och stränder och det händer inte alltför mycket under denna tid. Men efter en timme tar filmen fart och blir okey. Det hemska är (utan att avslöja för mycket) är att saker som dom blir utsatta för händer DAGLIGEN runt om i världen. Så oerhört fruktansvärt. Men det som fick mig att känna riktig obehag va när dom simmar runt bland grottor som ligger under vatten. Vilken panik att vara tvungen att simma under vatten och inte veta när du kan gå upp för att andas. Jag hade dött av panik. 



Av D - 10 mars 2015 21:08

Originaltitel: Knife edge
Regissör: Anthony Hickox
Utgivningsår: 2009
Längd: 90 min

 

Den framgångsrika börsmäklaren Emma drar sig tillbaka från Wall Street och flyttar med sin 6-åriga son Thomas och nya mannen Henri till ett gods avlägset på den engelska landsbygden. Men den idylliska tillvaron förvandlas till en mardröm, när Emma börjar höra kusliga barnröster och se morbida syner som kretsar kring ett dött träd vid slutet av ägorna. Alla i hennes omgivning börjar tro att hon blivit galen, men när Emma undersöker platsens historia finner hon att deras drömhus bär på en fruktansvärd hemlighet...


Hmm... Denna filmen va konstig. Den är jättespännande tills mitten av filmen ungefär. Då fattade jag absolut ingenting. Och där tappade jag även intresset tyvärr. Handlingen är bra och skådisarna är bra, men det är så synd att filmen blir så rörig. Men trots det, så är filmen spännande! Ärligt talat, scenen där filmen blev rörig kollade jag om tre gånger.... men jag fick ändå ingen rätsida på historien. Så antingen är jag dum i bollen, eller så har filmmakarna gjort något allvarligt fel.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards