Videohyllan

Alla inlägg den 20 mars 2015

Av D - 20 mars 2015 18:59

Startade: 1990

Genre: Kriminal

Säsonger: 50 

 

Efterlyst är ett program som startade i TV3 1990, där man efterlyser uppgifter om brott som begåtts. Programmet är ett samarbete mellan polisen och TV3. Det är ett viktigt program som tillsammans med tittarna hjälper polisen att lösa brott. Varje vecka tar dom upp nya brott där polisen söker tips om vem gärningsmannen är eller övriga uppgifter om brottet. Programmet är Sveriges längst gångna kommersiella TV-program. Hasse Aro har varit programledare i 20 år och nära 50 säsonger. Nu har Robert Aschberg tagit över. 


Jag kan inte säga mer än att detta är och nästan alltid har varit mitt absoluta favorit program. Tänk så mycket brott som har lösts med hjälp av Efterlyst! Det som är synd är att det endast går en gång i veckan. Tänk vad många mer brott dom skulle ha fått med som eventuellt kanske hade lösts om det hade sänts varje dag? Ett absolut nödväntigt program för att vi ska få bort all skit och kriminalitet i Sverige. Att folk ska få rättvisa och ro.



Av D - 20 mars 2015 18:53

Startade: 2014
Genre: Dokumentär
Säsonger: 2

 

I Trolljägarna ger sig Robert Aschberg ut i den vildmark som är internet för att jaga fatt på anonyma nättroll som gör livet till ett helvete för sina offer. Och när han har hittat dom får dom öga mot öga med Aschberg förklara varför de beter sig som dom gör och de får stå till svars IRL, som det kallas i deras värld. Men Trolljägarna slutar inte där. Har nättrollens kränkningar varit riktigt allvarliga får offren hjälp av Juridikinstitutet för att kräva skadestånd för vad dom tvingats gå igenom. I Trolljägarna möter vi kända och okända ansikten som inte bara ger en bild av nätets mörka baksida, utan som även får upprättelse med hjälp av Robban. Tiden är förbi då man utan konsekvenser kan sprida hat på nätet. Jakten har börjat.

 

Ännu en sjukt bra dokumentär "serie". Aschberg gillar jag inte dock... Tycker han är så överdriven. Men programmet är sjukt bra och intressant! Inte så mycket till underhållning kanske, men till skillnad från dom flesta tv-programmen så är detta ett otroligt viktigt program. Viktigt på så sätt att det som behandlas och presenteras faktiskt är viktigt att det just behandlas och presenteras för samhället då det i värsta fall, och inte allt för sällan, kan leda till att människor faktiskt dör.



 

Av D - 20 mars 2015 18:47

Startade: 2014
Genre: Kriminal
Säsonger: 2

 

"Mordet" bygger på att fem uppmärksammade mordfall rekonstrueras. Med hjälp av uppgifter från förundersökning, utredare och anhöriga berättas historien om mordet, varvat med tillbakablickar på offrets liv. Mordet är ett helt nytt sätt att berätta om den värsta tragedin som kan drabba oss människor – att någon vi älskar berövas oss. I efterspelet efter ett mord handlar det ofta om jakten på mördaren, rättsprocessen eller bara om gärningsmannen själv. Den som har begått det ondskefulla låter sin skugga kastas över hela skeendet. 


I Mordet vill dom på TV3 ge offren en röst. Dom oskyldiga som inte själva kan dela med sig av sin berättelse. Den här gången lämnar dom gärningsmannens version utanför. I den här serien hörs offrens gripande berättelser, fram till den sorgliga stunden då någon alldeles för tidigt tog deras liv. Och detta är en GRYM serie. Tyvärr har det bara gjorts 5 avsnitt än så länge och jag hoppas innerligt att det görs fel. Men dessa fem avsnitt fick mig att må dåligt, samtidigt som det är VIKTIGT att göra den avlidnes röst hörd!

 

 

 

Av D - 20 mars 2015 18:37

Startade: 2012
Genre: Samhällsprogram
Säsonger: 3

 

Stalkers är ett svenskt samhällsprogram som sänds på Tv3. I programserien Stalkers tar dom upp detta växande samhällsproblem - förföljelse och trakasserier. I programmet granskar dom några av dessa hemska, fascinerande och ofta gripande fall. Det kan vara mannen som förföljer sin tidigare sambo eller kvinnan som är tokig i den kände artisten. Men Stalkers nöjer sig inte med att berätta historierna. Det unika är att dom försöker att få slut på förföljelserna för gott. Varje år beräknas 150 000 svenskar bli utsatta för psykisk terror av personer som är besatta av dem. Trots det har endast 72 förövare dömts sedan lagen om stalking trädde i kraft 2011. Nu rycker Hasse Aro och Jenny Gourman Strid in där samhället misslyckats. Och dom blir chockade av historierna som rullas upp.


Mycket bra (men hemskt) program. Att människor kan bli besatta av folk och trakasserar andra är för mig helt sjukt! Varför lixom? Hur kan man tex inte acceptera att ett förhållande tar slut? Eller hur kan man inte fatta att man inte kan bestämma sig för att en kändis ska bli just din? Detta är en grymt bra samhällsserie som har sänds i ett par säsonger och jag blir aldrig trött på det. Även om det är hemskt, så fascineras jag av det hemska. Har jag alltid gjort. Tror det beror på att jag vill så gärna FÖRSTÅ hur saker och ting fungerar i folks huvuden. Hasse Aro är självklart ett plus :)



Visste inte vad jag skulle ladda upp för "trailer" men lägger upp en intervju med Hasse Aro om programmet.


Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards