Videohyllan

Alla inlägg den 5 januari 2019

Av D - 5 januari 2019 13:46

Originaltitel: Cracks
Regissör:
Jordan Scott
Utgivningsår:
2009
Längd:
104 min

 

Året är 1934 och vi befinner oss på St. Mathildas School, en internatskola för flickor som finns placerad på Stanley Island i England. Där har flickorna ett gott öga för Miss G men hela deras tillvaro sätts i gungning när en ny och utländsk elev, Fiamma, dyker upp. Di som länge har varit en favorit känner sig nu hotad av nykomlingen och avundsjukan sätter fart när Miss G sakta men säkert får upp ögonen för Fiamma.


Nja... denna film va bara konstig. Handlingen byggs upp av förbjudna passioner, svartsjuka och intriger mellan elev och lärarinna. Hon är dock helt störd... på gränsen till riktigt jäkla skrämmande. Men filmen når ändå inte riktigt ändra fram. Handlingen är bra men själva filmen kunde dom ha gjort mycket annorlundare, för då hade den blivit mycket bättre. Den påminner en del om filmen "Ondskan", men då är den filmen tusen gånger bättre än denna.



Av D - 5 januari 2019 13:41

Originaltitel: Havenhurst
Regissör:
Andrew C Erin
Utgivningsår:
2016
Längd:
80 min

 

En orolig ung kvinna som heter Jackie - med ett alkoholberoende - släpps från rehab och ges en andra chans med ett nytt jobb och en möblerad lägenhet i Havenhurst. Skuldtyngd över förlusten av sin åttaåriga dotter dras Jackie snart in i mysterierna omkring Havenhurst, speciellt när det gäller det olösta försvinnandet av den som tidigare hyrde lägenheten. En ung kvinna som hon lärde känna på rehab och som nyligen försvann spårlöst.


Oh my... denna film va superbra! En riktigt spännande historia med mycket mysterier och otäcka scener. Jag hade inga större förväntningar på filmen men blev oerhört positivt överraskad! Dock slutar den ju som dom flesta filmerna i dagens läge - dvs rätt dåligt. Men helheten är skitbra och spännande! Filmer med mystiska hus är ju som gjorda för mig! Jag rekommenderar verkligen denna film för dig som gillar mysterier blandat med skräck!



Av D - 5 januari 2019 13:33

Originaltitel: Smallfoot
Regissör:
Karey Kirkpatrick & Jason Reisig
Utgivningsår:
2018
Längd:
96 min

 

Nu vänds den legendariska myten om Bigfoot upp-och-ner när den unga och energiska Yetin plötsligt hittar något som han inte trodde existerade - en människa! Nyheten kring denna ”smallfoot” ger honom berömmelse och kanske finns det nu en chans att få flickan i hans drömmar. Men samtidigt skapar nyheten kaos i det lilla Yeti-samhället över vad mer som kan tänkas gömma sig där ute i den stora vida världen, bortom deras egna lilla snötäckta by.


Haha, vilken kul idé att dom vänder på historien om Bigfoot och Yeti och istället gör en berättelse ur Yetins synvilken. Filmen va superrolig och är en perfekt film för fredagsmyset! I den engelska versionen känner vi igen röster som Danny DeVito, LeBron James, Zendaya, Channing Tatum, Common och Jimmy Tatros. Filmen bjuder på en bra, spännande historie som bjuder på mycket skratt! En bra film helt enkelt!



Av D - 5 januari 2019 13:22

Originaltitel: Mowgli
Regissör:
Andy Serkis
Utgivningsår:
2018
Längd:
104 min

 

Vi får följa den unga människopojken Mowgli som adopteras av en flock vargar i Indiens djungel. Han får lära sig djungelns grymma lagar tack vare björnen Baloo och pantern Bagheera och blir accepterad av nästan alla i djungeln. Utom en - Den fruktade tigern Shere Khan som vill döda honom till varje pris. Men större faror nalkas då Mowgli ställs öga mot öga med sin egen art.


Detta är en väldigt mörk version av "Djungelboken" och den har verkligen sina sorgliga stunder. Den är bra, välgjord och har bra animationer. Jag gillade verkligen denna! Själva handligen är nästan som originalfilmen, men den avviker på sina ställen och det får filmen att bli intressant. Hela filmen går verkligen i en mörk ton och även om det är en familjefilm får man tänka på att den har sorgliga och rätt otäcka scener.



Presentation


Vår filmblogg där vi skriver om filmer vi sett, samt våra tankar om filmen. Här får du mycket tips! :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards